این قارچ دریایی، پلاستیک را تجزیه میکند
دانشمندان اخیراً نوعی قارچ دریایی را شناسایی کردهاند که با بهرهگیری از تابش فرابنفش خورشید، قادر به تجزیه پلاستیکهاست. امید میرود با استفاده از این روش طبیعی، آلودگیهای دریایی کاهش یابد.
واضح است که بشر در عصر حاضر با مشکل بزرگی به نام زبالههای پلاستیکی روبهرو است؛ اما در این میان، تلاشهای زیادی هم برای پاکسازی این زبالهها انجام میشود.
تحقیقات حکایت از آن دارد که طبیعت هم به این نبرد پیوسته است؛ دانشمندان اخیراً نوعی قارچ دریایی را شناسایی کردهاند که در خط مقدم بلعیدن پلاستیکها قرار دارد.
این قارچ که Parengyodontium album نام دارد، همراه با سایر جانداران دریایی روی نمونههایی از زبالههای پلاستیکی پاکسازیشده از لکه زباله اقیانوس آرام شمالی یافت شده است که در دسامبر ۲۰۱۹ و در مأموریت ۳ اقیانوس آرام شمالی بیرون کشیده شده بود.
بلافاصله بعد از مشاهده این قارچ، زیستشناسان دریایی مؤسسه تحقیقات دریایی سلطنتی هلند با همکاری دانشگاه اوترخت و کارشناسانی از پاریس، کپنهاگ و سوئیس به جداسازی و شناسایی این قارچ پرداختند.
امید به یافتن گونههای مشابه
واکسما در ادامه به این نکته اشاره کرد که احتمالاً قارچهای ناشناخته دیگری هم وجود دارند که پلاستیکها را در سطح و زیر دریا تجزیه میکنند: «قارچهای دریایی میتوانند مواد پیچیده ساختهشده از کربن را تجزیه کنند. مقادیر قارچهای دریایی بسیار زیاد است؛ درنتیجه این احتمال وجود دارد که علاوه بر چهار گونه شناساییشده، گونههای دیگری نیز در تجزیه پلاستیک نقش داشته باشند.»
درعینحال گزارشی منتشر شده که حکایت از آن دارد که Ocean Cleanup از زمان اولین بارگیریاش در سال ۲۰۱۹ تا به امروز حدود ۱۰ میلیون کیلوگرم زباله دریایی را از لکه زباله بزرگ اقیانوس آرام و از رودخانههای آلودهکننده کلیدی در سراسر جهان خارج کرده است.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-192022