جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) سفر به ایران قدیم؛ چرا محمدعلی فردین کشتی را کنار گذاشت؟

(تصاویر) سفر به ایران قدیم؛ چرا محمدعلی فردین کشتی را کنار گذاشت؟

محمدعلی فردین (۱۳۰۹-۱۳۷۹) ستاره‌ی فقید سینمای ایران پیش از این‌که گام بر صحنه‌ی هنرپیشگی بگذارد، کشتی‌گیری حرفه‌ای و صاحب‌مقام بود.

محمدعلی فردین یکی از برجسته‌ترین بازیگران سینمای قبل از انقلاب بود که در طول دوران فعالیت خود، در بیش از ۱۰۰ فیلم و سریال نقش آفرینی کرد. با این حال او پیش از بازیگری در مسیر دیگری هم به شهرت دست یافته‌ بود: کشتی. آنچه در این مطلب می‌خوانید گزارشی است از مجله اطلاعات جوان در سال ۱۳۳۸، زمانی که فردین تازه از ورزش به سینما پا گذاشته بود.

به گزارش خبرآنلاین، محمدعلی فردین (۱۳۰۹-۱۳۷۹) ستاره‌ی فقید سینمای ایران پیش از این‌که گام بر صحنه‌ی هنرپیشگی بگذارد، کشتی‌گیری حرفه‌ای و صاحب‌مقام بود.

او در اواخر دهه‌ی چهل نخستین بار توسط ناصر ملک‌مطیعی که از دوستان قدیمی‌اش به شمار می‌آمد به دکتر اسماعیل کوشان موسس و مدیر استودیو پارس‌فیلم معرفی و پس از مدتی کوتاه برای اجرای نقش اول فیلم «چشمه آب حیات» به کارگردانی سیامک یاسمی که همان استودیو تهیه‌کنندگی‌اش را برعهده داشت انتخاب شد.

این فیلم در سال ۱۳۳۸ به نمایش درآمد. بابک ساسان و جواد کلهر دو روزنامه‌نگاری بودند که در همان برهه طی گزارشی با عنوان «خداحافظ ورزش… سلام بر سینما» آینده‌ی درخشان فردین را در فیلم فارسی پیش‌بینی کردند.

ترک تحصیل

محمدعلی یک وقت متوجه شد که تمام اوقات او صرف ورزش می‌شود و همین امر باعث گردیده است که یک سال دیگر در سال چهارم دبیرستان بماند. این عقب‌ماندگی، آرزوی هنرپیشگی و هنرپیشه شدن و گذراندن تمام اوقات شب و روز به ورزش‌های ژیمناستیک و وزنه‌برداری و کشتی سبب شد که محمدعلی‌ فردین از ادامه‌ی تحصیل سرباز زند و یک سال بعد نظر به استعداد عجیبی که در ورزش کشتی از خود بروز داد برای همیشه دو ورزش دیگر را کنار گذارد و کشتی را انتخاب نمود.

فردین احساس کرد که با قدری تلاش و کوشش، همان شهرت و مقامی را که در هنرپیشگی آرزو داشت بلکه خیلی بیش‌تر و بالاتر از آن را – می‌تواند از قهرمانی کشتی جهان به دست آورد. لذا تمام آن افکار و آرزوهای سابق را کنار گذاشت و با تمام قدرت و کوشش خود به تمرین مرتب رشته‌ی کشتی و فرا گرفتن فنون آن پرداخت.

قدرت و انرژی و استعداد و کوشش این جوان هنگامی آشکار گردید که در مسابقات جهانی ژاپن مقام دوم را کسب نمود، یک ماه بعد در مسابقات کشتی سوئد که به اتفاق تختی، توفیق و زندی شرکت کرده بود موفق شد بر تمام حریفان خویش پیروز شود.

در سال ۱۳۳۶ فردین به اتفاق تیم ملی به شوروی رفت و در باکو بر «داداش اف» قهرمان اول مسابقات لهستان پیروز شد، در همین سال نیز در مسابقات کشتی جهانی در ترکیه شرکت کرده و مقام چهارم را به دست می‌آورد.

در «چشمه آب حیات»

فردین توسط ناصر ملک‌مطیعی که از دوستان قدیمی‌اش به شمار می‌آید به دکتر کوشان معرفی شد و پس از مدتی کوتاه او را برای اجرای رل اول فیلمی که استودیو پارس‌فیلم در دست تهیه دارد برگزیدند. این فیلم که به طریقه‌ی اسکوپ و رنگی تهیه می‌شود «چشمه آب حیات» نام دارد و کارگردانی آن را سیامک یاسمی عهده‌دار است.

نقش‌های برجسته‌ی دیگر فیلم به عهده‌ی محتشم و ایرن می‌باشد. ایرن در این فیلم نقش دختری را بازی می‌کند که با ظاهری معصوم دارای روحی سرکش و شرور و وحشی است.

«چشمه آب حیات» افسانه جالب و شیرین است که وقایع آن در تهران و شیراز اتفاق می‌افتد: سه برادر پدر ثروتمند خود را گم کرده، لیکن مرتبا از او نامه‌هایی دریافت می‌دارند که به عنوان برادر کوچک‌تر «فردین» می‌باشد. دو برادر بزرگ‌تر که علاقه‌ی شدید پدر را نسبت به این برادر خویش احساس می‌کنند، از ترس آن‌که مبادا پدرشان دارایی خود را به او ببخشد تصمیم می‌گیرند با کمک شخصی به نام مرتضی (محتشم) او را از میان بردارند.

اتفاقا در آخرین نامه‌ای که پدر آن‌ها برای فرزند کوچک خود می‌فرستد متذکر شده است که من در حال مرگ هستم و از او می‌خواهد تا «چشمه آب حیات» را پیدا کرده و ثروت پدر را خرج ساختمان آن بنماید، و ضمنا نقشه‌ی چشمه را ضمیمه‌ی نامه برای فرزند خود فرستاده است. دو برادر دیگر وقتی که از مضمون نامه مطلع می‌شوند، در بیابانی برادر خود را مضروب کرده نقشه را از وی می‌ربایند و به طرف چشمه آب حیات به راه می‌افتند.

فردین که در سن ۲۰ سالگی ازدواج کرده است دارای یک پسر هفت‌ساله و دو دختر یکی دوساله و دیگری دوماهه می‌باشد. او می‌خواهد آینده‌ی خود را صرف پیشرفت و موفقیت هنری، تربیت فرزندان و هرچه بهتر ساختن زندگی خانوادگی خویش که علاقه‌ی بسیاری به آن دارد بنماید.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-191689

برچسب ها
نسخه اصل مطلب