جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > مصریان باستان 4 هزار سال پیش می‌خواستند «سرطان» را درمان کنند

مصریان باستان 4 هزار سال پیش می‌خواستند «سرطان» را درمان کنند

مصریان باستان به مهارت بالا در پزشکی و دانش پیشرفته آناتومی و جراحی معروف بودند. شواهد نشان می‌دهد آن‌ها می‌توانستند زخم‌ها، بیماری‌ها و شکستگی‌ها را شناسایی، توصیف و درمان کنند. حالا شواهدی به دست آمده که نشان می‌دهد آن‌ها حتی برای شناسایی و درمان سرطان نیز تلاش کرده‌اند.

فرادید| جمجمه‌ای که در مصر کشف شده نشان می‌دهد مصریان باستان بیش از ۴۰۰۰ سال پیش برای درک و درمان سرطان تلاش می‌کردند. 

به گزارش فرادید، جمجمه متعلق به مردی بوده که هنگام مرگ حدود ۳۰ تا ۳۵ سال داشته است. بریدگی‌های یافت‌شده روی جمجمه احتمالاً با یک شیء تیز ایجاد شده‌اند که نشان می‌دهد مصریان باستان احتمالاً سعی کرده‌اند یک تومور را عمل کنند. 

محققان شواهدی از بریدگی‌های روی جمجمه را اطراف یک ضایعه بزرگ یافته‌اند که تصور می‌شود به دلیل رشد سرطانی ایجاد شده باشد. آن‌ها ۳۰ ضایعه‌ی کوچکتر را هم در سراسر جمجمه یافتند که نشان می‌دهد سرطان در حال گسترش بوده است. 

ضایعات متاستاتیک روی جمجمه مرد که گواه بریدگی‌هاست

اما پروفسور ادگارد کاماروس، دیرین‌آسیب‌شناس دانشگاه سانتیاگو دِکامپوستلای اسپانیا می‌گوید که بریدگی‌های جراحی ممکن است ناشی از کالبدشکافی پزشکی برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیماری پس از مرگ باشد: «هر دو احتمال نشان‌دهنده یک مداخله جراحی هستند که ارتباط نزدیکی با تومورها دارد و این شگفت‌انگیز است.» 

«این یافته شواهد منحصربه‌فردی را در اختیار ما گذاشته که نشان می‌دهد چگونه پزشکی مصر باستان بیش از ۴۰۰۰ سال پیش در جستجوی کشف و مقابله با سرطان بوده است. این یک دیدگاه فوق‌العاده جدید در درک ما از تاریخ پزشکی است.» 

محققان شواهدی از بریدگی روی جمجمه در اطراف ضایعه بزرگی یافته‌اند که احتمالاً به دلیل رشد تومور سرطانی ایجاد شده است

این یافته غیرمعمول است چون بیشتر آسیب‌های مربوط به خشونت در مردان دیده می‌شود. پروفسور کاماروس معتقد است در مجموع، این یافته‌ها دلگرم‌کننده هستند، اما مطالعات بیشتری باید انجام شود تا چگونگی برخورد جوامع باستانی با سرطان روشن شود. 

این تیم در تلاش است تا در مورد چگونگی تکامل سرطان به عنوان یک بیماری، اطلاعات بیشتری به دست آورد. پروفسور کاماروس می‌گوید: «هدف ما تکمیل تاریخچه سرطان از همان آغاز تاریخ بشر است.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-191031

برچسب ها
نسخه اصل مطلب