محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در دولت دوازدهم در گفتوگو با سالنامه اعتماد گفت: دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس شورای عالی امنیت ملی باید بتوانند با هم از نزدیک تبادل نظر داشته باشند و کار کنند؛ ولی اصلاً اتفاق عجیبی در همین فضایی که شما نسبت به دولت ترسیم کردید از طرف مخالفین، صداوسیما و برخی نهادها رخ داده بود. به تدریج برخی افراد و دبیر در دبیرخانه یک روشهای دیگری را پیش گرفتند. برخی سیاستهایی را دنبال میکردند که حتی در جلسه شورا مطرح هم نمیشد. یک رسانه درست کرده بودند و یکسری مطالب در آن میگذاشتند که وقتی حرفی میزدیم، میگفتند نه این رسانه دبیرخانه نیست و رسانه یکی از افرادی است که اینجا کار میکند.
به گزارش اعتماد بخش هایی از این گفت و گو را در ادامه میخوانید:
- مشخص است؛ چه در داخل و چه در خارج وقتی میفهمند اطلاعاتی که خیلی از روزنامهها و رسانههای دیگر و حتی صداوسیما ندارد، اما این رسانه دارد و روی آن کار میکند، خب مشخص است که برد دارد. روی این حساب بالاخره یکسری کارها انجام میشد. در حقیقت در ارتباط با برجام اینها خطی داشتند که برجام اتفاق نیفتد. در عمل نمیگفتند ولی رفتار همین بود.
- وقتی یک جا مقداری گروهی و جناحی بشود، همینطور خواهد شد.
- من در جلسهای مفصل با ایشان صحبت کردم و گفتم منافع کشور در این است که بالاخره یک روابط شفاف و روشنی بین دبیر و رئیسجمهوری باشد، اما نشد و تا روز آخر هم نشد.
- ایشان میگفت من قبول دارم. در صحبت قبول میکردند، ولی در عمل چیز دیگری بود.
- البته آقای روحانی شخصاً مسأله برجام را دنبال میکرد و خیلی مشخص بود، اما اگر دبیرخانه همسو بود، میتوانست به راحتی حل شود؛ چه بسا میتوانم بگویم اگر دبیرخانه همسو بود، در دولت دوازدهم امضا میشد.
- خب عوض کردن دبیر همیشه یک توافق بین رئیسجمهوری و مقام معظم رهبری است. این توافق حاصل نشد. آقای روحانی چند بار اقدام کردند.
- حدود ۵-۶ بار در طول چهار سال آقای روحانی این کار را کردند.
- اول که سال ۹۲ آقای روحانی، آقای شمخانی را معرفی کرد، مقام معظم رهبری گفتند شما اگر کسی دیگر را دارید بگذارید؛ یعنی یکی، دو بارایشان تأیید نکردند البته نه به عنوان اینکه اختلاف است؛ ایشان ملاحظاتی داشتند که نمیدانم ملاحظاتشان چه بود که تأیید نکردند، اما بعدش تأیید کردند.
- اواخر دولت دوازدهم، خط دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره شمخانی، عدم احیای برجام بود؛ اگر دبیرخانه همسو بودهمان زمان احیا میشد
- دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس شورای عالی امنیت ملی باید بتوانند با هم از نزدیک تبادل نظر داشته باشند و کار کنند؛ ولی اصلاً اتفاق عجیبی در همین فضایی که شما نسبت به دولت ترسیم کردید از طرف مخالفین، صداوسیما و برخی نهادها رخ داده بود. به تدریج برخی افراد و دبیر در دبیرخانه یک روشهای دیگری را پیش گرفتند. مثلاً برخی سیاستهایی را دنبال میکردند که حتی در جلسه شورا مطرح هم نمیشد.
- یک رسانه درست کرده بودند و یکسری مطالب در آن میگذاشتند که وقتی حرفی میزدیم، میگفتند این رسانه دبیرخانه نیست و رسانه یکی از افرادی است که اینجا کار میکند.
- چه در داخل و چه در خارج وقتی میفهمند اطلاعاتی که خیلی از روزنامهها و رسانههای دیگر و حتی صداوسیما ندارد، اما این رسانه دارد و روی آن کار میکند، خب مشخص است که برد دارد. روی این حساب بالاخره یکسری کارها انجام میشد.
- در حقیقت در ارتباط با برجام اینها خطی داشتند که برجام اتفاق نیفتد. در عمل نمیگفتند ولی رفتار همین بود.
- خب وقتی یک جا مقداری گروهی و جناحی بشود، همینطور خواهد شد.
- در جلسهای مفصل با ایشان(آقای شمخانی) صحبت کردم و گفتم منافع کشور در این است که بالاخره یک روابط شفاف و روشنی بین دبیر و رئیسجمهوری باشد، اما نشد و تا روز آخر هم نشد. ایشان میگفت من قبول دارم. در صحبت قبول میکردند، ولی در عمل چیز دیگری بود.
- روحانی شخصاً مسأله برجام را دنبال میکرد و خیلی مشخص بود، اما اگر دبیرخانه همسو بود، میتوانست به راحتی حل شود؛ چه بسا میتوانم بگویم اگر دبیرخانه همسو بود، در دولت دوازدهم امضا میشد.
- عوض کردن دبیر همیشه یک توافق بین رئیسجمهوری و مقام معظم رهبری است. این توافق حاصل نشد. آقای روحانی ۵-۶ بار اقدام کردند نشد.
منبع: etemadonline-661624