کمبارشترین استانهای کشور کداماند؟
ایسنا: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: استانهای تهران، سمنان و قزوین از نظر کمبارشی در بالاترین رتبه قرار دارند؛ البته البرز نیز چون حوضه مشترک با تهران دارد، در دسته کمبارشترین استانهای کشور گنجانده میشود.
احد وظیفه درباره وضعیت دما و بارش خردادماه اظهار کرد: خرداد چندان ماه پربارشی در ایران نیست و انتظار داریم بارش در ماه جاری تقریبا در حد نرمال باقی بماند؛ هرچند بهویژه در نیمه دوم این ماه چندان باران نمیبارد. دما در خرداد بهطور متوسط یک تا دو درجه سلسیوس فراتر از نرمال پیشبینی میشود. علاوه بر آن، تابستانی گرمتر از وضعیت نرمال انتظار داریم. وی با اشاره به بارشهای ماههای گذشته گفت: بارندگیهای فصلی خوشبختانه طی فروردین و اردیبهشت خوب و بهطور متوسط حدود ۶۰ درصد بیش از حد نرمال بود و تا حد زیادی توانست کمبود بارش در فصل پاییز و نیمه اول فصل زمستان را جبران کند. در کل، اسفند، فروردین و اردیبهشت خوشبختانه ماههای خیلی خوبی از نظر بارش بودند؛ بهویژه در اردیبهشت بارشهای فراتر از نرمال زیادی ثبت شد. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: مشکل ما بهویژه در استانهایی است که یا بارشهای داخلی کمی دارند یا متأثر از بارشهای کشورهای همسایه هستند؛ البته با بارشهای اخیر شرایط بهتر شد. وی با بیان اینکه دامنههای جنوبی البرز از شمال غرب تا شمال شرق بهطور نسبی کمبارش هستند که شامل تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی میشوند، گفت: استانهای تهران، سمنان و قزوین از نظر کمبارشی در بالاترین رتبه قرار دارند، بهگونهای که بارندگی در استانهای قزوین و سمنان تا ۴۰ درصد و در استان تهران حدود ۳۶ درصد کمتر از وضعیت نرمال بوده است. البرز نیز چون حوضه مشترک با تهران دارد، میتواند در دسته کمبارشترین استانهای کشور گنجانده شود. به گفته وظیفه، وضعیت بارش در استانهای قم و مرکزی نیز چندان رضایتبخش نیست. او در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه بارشهای بهاره توزیع خیلی خوبی داشته است، اظهار کرد: سایر استانها بهویژه استانهای واقع در غرب و شمال غرب از نظر بارش وضعیت مطلوبی داشتهاند و خوشبختانه بارندگی در آنها در حد نرمال و فراتر از نرمال بوده است؛ بنابراین انتظار میرود از نظر کشاورزی سال پرمحصولی داشته باشیم. وظیفه در پایان درباره وضعیت دمای اردیبهشت گفت: میانگین دمای هوا در ماه گذشته در حد نرمال تا فراتر از حد نرمال بود و بیهنجاری دمایی شدید نداشتیم.
پیشتر هم رئیس سازمان هواشناسی کشور گفته بود کسری بارش کشور به کمترین مقدار در چهار سال اخیر رسیده است. تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بارندگیهای اخیر سبب شد تا برای نخستین بار در حدود چهار سال اخیر، میانگین بارش کشور به ۲۰۰ میلیمتر برسد و کسری بارش ایران را به کمترین مقدار در این مدت برساند.
سحر تاجبخش مسلمان افزود: میزبان بارش کشور از ابتدای سال زراعی تاکنون اندکی بیشتر از ۲۰۰ میلیمتر بوده که تنها سه درصد کمتر از شرایط نرمال در این موقع از سال است. این کمترین کسری بارش کشور در حدود چهار سال اخیر نسبت به بارش یک سال آبی است. وی افزود: از ابتدای بهار تاکنون حدود ۱۵ سامانه بارشی مؤثر و قوی کشور را فرا گرفته و بارشهای درخور توجهی در برخی پهنهها به همراه داشته که این بارندگیها سهم زیادی در جبران کمبارشیهای پاییز و زمستان گذشته داشته است. وی افزود: بهطور میانگین از ابتدای فروردین تاکنون بیش از ۸۳ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نیمی از آنها در سه هفته نخست اردیبهشت دریافت شده است.
منبع: sharghdaily-932141