جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > «کشتی فرعون»؛ شاهکار حیرت‌انگیزی که 4600 سال زیر شن‌ها دفن شده بود

«کشتی فرعون»؛ شاهکار حیرت‌انگیزی که 4600 سال زیر شن‌ها دفن شده بود

هفتاد سال قبل باستان‌شناسانی که در حال حفاری در ضلع جنوبی هرم بزرگ مصر بودند، به یک دفینۀ شگفت‌انگیز برخورد کردند؛ الوارهایی که به نظر می‌رسید بخش‌های جداشدۀ یک کشتی هستند.

فرادید| در قلب جیزه، شهری که شاهد شکوه و رمز و راز مصر باستان بوده، بقایای قابل توجهی از گذشته به جا مانده‌اند که یکی از شگفت‌انگیزترین آن‌ها «کشتی خوفو» است.

به گزارش فرادید؛ کشتی خوفو که با نام «کشتی خورشیدی» نیز شناخته می‌شود، نشان دهنده نبوغ و مهارت صنعتگری مصریان باستان و اعتقاد عمیق‌شان به دنیای پس از مرگ است. این نماد دوران باستان که اکنون در موزه بزرگ مصر نگهداری می‌شود، همچنان بازدیدکنندگان را از سراسر جهان مجذوب خود می‌کند و مانند روزنه‌ای برای نگریستن به دنیای فرعون خوفو و سفر آسمانی او است.

کشف کشتی فرعون

گودالی که قطعات کشتی در آن دفن شده بودند

کشتی خوفو؛ شاهکاری از صنعتگری

پس از کشف قطعات کشتی، فرآیند پرزحمت و طولانی تمیزکاری و حفاظت از آن‌ها آغاز شد. پس از تمیز شدن قطعات و انجام کارهای لازم برای تضمین دوام آن‌ها، حالا آنچه باستان‌شناسان در اختیار داشتند شبیه قطعاتی از یک لِگو بود که باید سر هم می‌شد. فرایند تمیزکاری و سر هم کردن قطعات روی هم رفته ده سال طول کشید اما آنچه در نهایت خودش را نشان داد واقعا ارزش اینهمه کار را داشت.

وسیله‌ای برای سفر در آسمان

کشتی خوفو معمولاً به عنوان «کشتی خورشیدی» شناخته می‌شود؛ اصطلاحی که نشان دهنده اعتقاد مصریان باستان به خدای خورشید و سفر فرعون به دنیای پس از مرگ است. کشتی خورشیدی صرفاً یک قایق تدفین نبود، بلکه یک کشتی زیارتی بود؛ وسیله‌ای که پادشاه زنده شده را در سفر ابدی او در سراسر آسمان به دنبال مسیر حرکت خورشید حمل می‌کرد.

مصریان باستان بر این باور بودند که فرعون پس از مرگ به خدای خورشید ملحق می‌شود و در سفر روزانه‌اش همراه او خواهد بود. بنابراین، کشتی خورشیدی نماد این سفر آسمانی بود. این قایق با نقش خورشید و نمادهای آسمانی‌اش، تجسمی عینی از اعتقاد عمیق مصریان به دنیای پس از مرگ و همچنین یادگاری از کیهان‌شناسی اسطوره‌ای آن‌ها است.

منبع: faradeed-190337

برچسب ها
نسخه اصل مطلب