جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس) در داگ‌فایت جنگنده‌های رادارگریز F-۲۲ و F-۳۵ کدام برنده می‌شود؟

(عکس) در داگ‌فایت جنگنده‌های رادارگریز F-۲۲ و F-۳۵ کدام برنده می‌شود؟

روز شانزدهم می (۲۷ اردیبهشت)، رزمایش جالب و متفاوتی در شبه‌جزیره کره برگزار شد که درواقع اولین نبرد هوایی شبیه‌سازی‌شده بین جت‌های جنگنده پیشرفته آمریکا و کره جنوبی بود. هدف از طراحی این رزمایش، آزمایش و ارتقاء قابلیت‌های نیروی هوایی دو کشور عنوان شده است.

در مانور و همکاری نظامی جالب‌توجهی که در شبه‌جزیره کره انجام شد، دو فروند F-۲۲ Raptor ارتش آمریکا در رزمایشی نادر، با دو جت F-۳۵ کره جنوبی به تمرین نبرد هوا به هوا (تعقیب و گریز یا داگ‌فایت) پرداختند.

روز شانزدهم می (۲۷ اردیبهشت)، رزمایش جالب و متفاوتی در شبه‌جزیره کره برگزار شد که درواقع اولین نبرد هوایی شبیه‌سازی‌شده بین جت‌های جنگنده پیشرفته آمریکا و کره جنوبی بود. هدف از طراحی این رزمایش، آزمایش و ارتقاء قابلیت‌های نیروی هوایی دو کشور عنوان شده است.

به گزارش روزنامه مایل بیزینس کره جنوبی، نیروی هوایی جمهوری کره (ROKAF) اعلام کرد که در این رزمایش، چهار جنگنده رادارگریز مورداستفاده قرار گرفتند که به‌نوبت در نقش‌های تهاجمی و دفاعی در طول سناریوهای تقابل شبیه‌سازی‌شده شرکت کردند. برگزاری این مانور، این امکان را برای خلبانان فراهم کرد تا آخرین تاکتیک‌های جنگی را به اشتراک بگذارند و درعین‌حال مهارت‌هایشان را در راستای شناسایی و درگیری با هواپیماهای دشمن از فاصله‌ای نزدیک ارتقا دهند.

استفاده گسترده از F-۳۵ توسط متحدان آمریکا، باعث شده تا قابلیت‌های پیشرفته این جنگنده در مقایسه با جت‌های جنگنده نسل قبلی کاملاً به چشم بیاید؛ با این‌وجود، بسیاری ازکشورها هنوز توانایی F-۳۵ را در نبردهای هوایی به‌صورت کامل آزمایش نکرده‌اند؛ اما به هر حال، F-۲۲ یکی از معدود هواپیماهایی است که توان به چالش کشیدن F-۳۵ را دارد.

سال ۲۰۱۸ در تمرین آموزشی یک‌روزه‌ای در نروژ، دو فروند F-۲۲ Raptor نیروی هوایی آمریکا به مصاف دو فروند F-۳۵ نیروی هوایی سلطنتی نروژ رفتند. بعد از این تمرین، خلبان نروژی F-۳۵ گفت که این جلسه تمرینی با F-۲۲، فرصت ارزشمند و نادری بود؛ چراکه معمولاً جنگنده‌های F-۳۵ بر هواپیماهای معمولی غیر رادارگریز غلبه می‌کنند.

در این تمرین انتظار نمی‌رفت که این دو جنگنده در برتری هوایی پابه‌پای هم پیش بروند؛ چرا که F-۲۲ به‌عنوان جنگنده برتری هوایی پیشرفته توسعه یافته است و هدف اصلی از طراحی F-۳۵، استفاده از آن به‌عنوان هواپیمای تهاجمی هوا به زمین با قابلیت‌های دفاع شخصی بوده است.

503

دکتر برنت ام. ایستوود، کارشناس تهدیدات نوظهور و افسر سابق ارتش آمریکا در تشریح مزایای سرعت و مانور F-۲۲ می‌گوید: «F-۲۲ سریع‌تر از F-۳۵ ظاهر شد (با سرعت ۲٫۲ ماخ در برابر ۱٫۶ ماخ جنگنده F-۳۵)؛ از سوی دیگر جنگنده F-۲۲، حدود ۳۰ درصد سنگین‌تر بود ولی به لطف بهره‌گیری از موتورهای Pratt & Whitney F۱۱۹ با نیروی رانش بیشتری (در حدود ۷۰ هزار پوند نیرو) در مقایسه با تک‌موتور Pratt & Whitney F-۱۳۵ نصب‌شده روی F-۳۵ پرواز می‌کرد.»

البته نباید فراموش کرد که F-۳۵ برای جنگ‌های مدرن طراحی‌شده است. دیوید برک، افسر بازنشسته تفنگداران دریایی و خلبان باتجربه F-۲۲ و F-۳۵، معتقد است که F-۳۵، نقطه عطفی در نبردهای هوایی خواهد بود. او به این نکته اشاره می‌کند که F-۳۵ دارای قابلیت‌های بی‌نظیری در تصمیم‌گیری، چه در هوا و چه در زمین است.

F-۳۵ جنگنده رادارگریز قدرتمندی است و جاهایی وارد عمل می‌شود که دشمن کمتر انتظارش را دارد و با در نظر داشتن ویژگی‌های منع هوایی ضد دسترسی، این جنگنده می‌تواند بهترین عملکرد ممکن را در محیط‌های متخاصم داشته باشد.

با این حال مسجل است که برتری تکنولوژی، همه عوامل مؤثر در پیروزی را تشکیل نمی‌دهد و درنهایت مهارت خلبان است که پیروز اصلی را تعیین می‌کند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-190108

برچسب ها
نسخه اصل مطلب