جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > دانشمندان ایمپلنت «ورق زیستی» را تولید کرده‌اند که با پارکینسون مقابله می‌کند!

دانشمندان ایمپلنت «ورق زیستی» را تولید کرده‌اند که با پارکینسون مقابله می‌کند!

ورق زیستی با تحریک الکتریکی مغز برای مقابله با بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر بوده و بسیار مؤثر بوده است.

درمان‌هایی که کارکرد آن‌ها تحریک الکتریکی مغز، برای مقابله با بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر است، بسیار مؤثر بوده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، برای ارائه این تحریک عمیق مغزی (DBS)، الکترود‌هایی در نواحی مغز، از طریق ایجاد سوراخ‌های کوچک در جمجمه کاشته می‌شوند. یک دستگاه ضربان‌ساز مانند نیز در زیر پوست قفسه سینه قرار می‌گیرد تا الکترود‌ها را تغذیه کند.

مقابله با چالش‌های الکترود مغز

اما قرار دادن الکترود‌ها در مغز خطراتی دارد. یکی از آن خطرات این است که سرنخ‌های حامل الکترود‌ها ممکن است جابه‌جا شوند یا بشکنند.

اکنون محققان مؤسسه ملی علم و فناوری اولسان (UNIST)، کره جنوبی، یک ایمپلنت زیست تخریب‌پذیر به‌نام «ورق زیستی» ایجاد کرده‌اند که از این مشکلات جلوگیری می‌کند.

انعطاف‌پذیری ورق زیستی

درواقع، ورق آنقدر انعطاف‌پذیر بود که محققان بتوانند استوانه‌ای به شعاع ۴۰۰ میکرومتر بسازند که بتوان آن را دور یک عصب پیچیده و برای بازسازی استفاده کنند. همچنین می‌توان آن را به اندازه موردنیاز ساخت.

«جییون کیم» می‌گوید: «ورق بیوالکتریک، در اصل، می‌تواند به سادگی در مقیاس‌های اندام چند ده سانتی‌متری یا مینیاتوری تا مقیاس‌های زیر میکرومتری، ساخته شود. به‌طور کلی، کاغذ بیوالکتریک ما، با کاربرد آسان و گسترده، می‌تواند طرح جدیدی را به سمت ایمپلنت‌های بیوالکترونیک بی‌سیم با حداقل میزان تهاجم باز کند.»

منبع: fararu-738346

برچسب ها
نسخه اصل مطلب