رقابت ۱۱ نفر برای صندلی نایب رئیسی مجلس دوازدهم/ رقیب اصلی قالیباف کیست؟
به گزارش شبکه شرق، آخرین شنیدهها از گزینههای ریاست مجلس دوازدهم این است، اصلیترین کاندیداهای ریاست مجلس، «محمدباقر قالیباف» و «مجتبی ذوالنوری» هستند.
با وجودی که فعالیت مجلس دوازدهم از هفتم خرداد شروع میشود، اما از همان روزهای ابتدایی اعلام نتایج انتخابات، لابیهای گستردهای در مجلس برای انتخابات هیات رئیسه شکل گرفت و هر روز هم جدیتر میشود تا جایی که شنیدهها از نمایندگان مجلس و راهروهای بهارستان حکایت از تعدد کاندیداها برای کسب ارکان هیات رئیسه و کمیسیونهای تخصصی مجلس دارد.
طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه متشکل از یک رئیس، دو نایب رئیس، ۶ دبیر و سه ناظر است. انتخاب رئیس با اکثریت مطلق آرای نمایندگان و انتخاب سایر اعضای هیأت رئیسه جداگانه و با اکثریت نسبی است.
۲ گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم
آخرین شنیدهها از گزینههای ریاست مجلس دوازدهم این است؛ اصلیترین کاندیداهای ریاست مجلس محمدباقر قالیباف و مجتبی ذوالنوری است.
شاید دلیل اطلاق «اصلیترین گزینه» برای قالیباف و ذوالنور از آن جهت باشد که در پشت پرده، رایزنیها و گفتگوهایی با منتخبان در جریان است؛ در جلسات اخیر مجلس، ذوالنوری در غیاب قالیباف، صحبتهای مفصلی با نمایندگان فعلی منتخب دوره بعد داشته که از دید خبرنگاران و عکاسان پنهان نمانده است.
قالیباف نیز در جلسات علنی هفته جاری مجلس حضور نداشته که گفته میشود علت غیبت رئیس مجلس یازدهم به کسالت او برمیگردد.
البته غیر از این دو گزینه، از افرادی همچون منوچهر متکی، علی نیکزاد و نصرالله پژمانفر نیز نام برده میشود که به نظر میرسد احتمال کاندیداتوری آنها ضعیف است؛ نیکزاد به دنبال صندلی نایب رئیسی مجلس و پژمانفر به دنبال ریاست کمیسیون اصل ۹۰ است. شنیدهها نیز از ائتلاف متکی با ذوالنوری میگوید.
رقابت حداقل ۱۱ نفر برای ۲ صندلی نایب رئیسی مجلس دوازدهم
رقابت بعدی بر سر تصاحب صندلی نایب رئیسی مجلس است؛ از گوشه و کنار مجلس نامهای مختلفی برای رسیدن به دو کرسی نایب رئیسی مجلس شنیده میشود؛ عبدالرضا مصری، علی نیکزاد، حمیدرضا حاجیبابایی، حسینعلی حاجی دلیگانی، مسعود پزشکیان، غلامرضا نوری قزلجه، روح الله متفکرآزاد، ابراهیم عزیزی (تهران)، سیدشمس الدین حسینی، منوچهر متکی و حمید رسایی از جمله این افراد هستند.
البته که برخی تعداد کاندیداها را بیشتر دانسته که در روزهای آینده معلوم میشود.
صف کاندیداهای دبیری و کارپردازی مجلس دوازدهم
ماجرای تصاحب ۶ کرسی دبیری و ۳ کرسی کارپردازی مجلس فرق میکند، چون ظاهرا آنقدر تعداد کاندیداها زیاد است که هر منتخبی به زعم خود، دبیر و کارپرداز هیات رئیسه مجلس دوازدهم است.
علاوه بر نمایندگان فعلی منتخب مجلس دوازدهم، سایر منتخبان دستکم برای دبیری و کارپردازی اعلام کاندیداتوری کردند. ظاهرا با شفاف شدن عرصه رقابت در سایر کرسیها وضعیت کاندیداهای هم مشخص میشود.
لابیهای پیدا و پنهان برای ریاست کمیسیونهای مجلس دوازدهم
علاوه بر رقابت برای رسیدن به ارکان هیات رئیسه، تعدادی از منتخبان به دنبال جلب رای برای کسب کرسی ریاست کمیسیونهای تخصصی مجلس هستند و برخی از آنها به صورت رسمی اعلام کاندیداتوری کرده و یا در پشت پرده فعالیت میکنند.
نمونه آن فعالیت محسن زنگنه برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه، فداحسین مالکی و علاءالدین بروجردی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، محمدرضا رضایی کوچی و احمد دنیامالی برای ریاست کمیسیون عمران، علی بابایی کارنامی برای ریاست کمیسیون اجتماعی، سیدشمسالدین حسینی و مهدی طغیانی برای کمیسیون اقتصادی، روح الله ایزدخواه و مصطفی طاهری برای کمیسیون صنایع و معادن و مجتبی یوسفی و مالک شریعتی برای کمیسیون انرژی است.
اسامی بیان شده در این گزارش صرفا شنیدهها از راهروی مجلس است لذا احتمال کم یا اضافه شدن و حتی حذف هر کدام از این افراد وجود دارد لذا طبیعتا با نزدیک شدن به زمان شروع مجلس دوازدهم و تشکیل جلسات فراکسیونهای سیاسی مجلس، کاندیداهای نهایی برای هیات رئیسه مجلس مشخص خواهند شد.
منبع: sharghdaily-930951