جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) سفر به تهران قدیم؛ امامزادگان شهر به روایت باستان‌شناس نامی

(تصاویر) سفر به تهران قدیم؛ امامزادگان شهر به روایت باستان‌شناس نامی

نخستین ایرانی که به ریاست مدیریت کل اداره باستان‌شناسی ایران رسید، سید محمدتقی مصطفوی بود. رشته تحصیلی‌اش با تهران‌شناسی و تهران‌پژوهی ارتباطی نداشت و ابتدا حقوق خواند و در ادامه باستان‌شناسی را انتخاب کرد، اما علاقه به باستان‌شناسی در دوره هخامنشی و عهد سلجوقی او را به وادی تهران‌شناسی کشاند.

نخستین ایرانی که به ریاست مدیریت کل اداره باستان‌شناسی ایران رسید، سید محمدتقی مصطفوی بود. رشته تحصیلی‌اش با تهران‌شناسی و تهران‌پژوهی ارتباطی نداشت و ابتدا حقوق خواند و در ادامه باستان‌شناسی را انتخاب کرد.

اردشیر آل عوض، تهران‌پژوه، درباره این چهره شاخص می‌گوید: «مطالعات و تحقیقات باستان‌شناسی پلی می شود برای علاقه‌مندی مرحوم سید محمدتقی مصطفوی به موضوع اماکن تاریخی ـ مذهبی شهر تهران. در همین زمینه می توان به یکی از آثار او با عنوان "آثار تاریخی شهر تهران با تکیه بر امامزادگان و مکان‌های مذهبی" یاد کرد. او اغلب پژوهش‌هایش را برای این کتاب به شکل میدانی انجام داده است. در سال ۱۳۳۶ که این کتاب منتشر می‌شود، کرج هم جزو استان تهران محسوب می‌شد. مرحوم مصطفوی در این کتاب در رابطه با امامزاده‌های شهر تهران اطلاعات بسیار ذی‌قیمت و نادری را مطرح می‌کند که مورد استقبال بسیاری از مفاخر و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.»

محمدتقی مصطفوی نزدیک به پنجاه سال از زندگی خود را در باستان‌شناسی ایران گذرانید و بسیاری از بناهای باستانی را از نزدیک مورد بررسی قرار داد. در کاوش‌های باستان‌شناسی در تخت جمشید و بازسازی آن نقش عمده‌ای داشت، و با باستان‌شناسانی همچون اریک اشمیت، جورج کامرون، آرتور پوپ وگیرشمن همکار بود. پس از بازنشستگی از ادارهٔ کل باستان‌شناسی، همکاری مؤثری با انجمن آثار ملی داشت. او از همکاران اصلی دایرةالمعارف فارسی بود و تهیه و تدوین مقاله‌های مربوط به آثار و بناهای تاریخی، هنری و باستانی ایران را به عهده گرفت.

 

منبع: همشهری

منبع: faradeed-188685

برچسب ها
نسخه اصل مطلب