جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > احیای تالاب هامون اولویت اصلی محیط زیست سیستان وبلوچستان است

احیای تالاب هامون اولویت اصلی محیط زیست سیستان وبلوچستان است

احیای تالاب هامون اولویت اصلی محیط زیست سیستان وبلوچستان است
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: احیای تالاب هامون اولویت اصلی و درجه یک محیط زیست استان و از اولویت های شاخص سازمان حفاظت محیط زیست کشور است.

وحید پورمردان بیان کرد: در نشست بررسی وضعیت تالاب هامون و پیشنهاد همکاری با محیط زیست با میزبانی دانشگاه زابل در محل این دانشگاه برگزار شد و در این نشست دانشگاه زابل به همراه پژوهشکده تالاب هامون اعلام کرد با تیم جدیدی از اساتید و دانشگاهیان و افراد صاحب نظر و با رویکرد جدیدِ استقبال از کارهای قبلی که بر پایه مطالعات انجام شده و همچنین اعلام آمادگی صد درصدی تمام اعضای هیئت علمی آماده همراهی با محیط زیست خواهد بود و توافق گردید در سطوح مطالعاتی و اجرایی دستگاه محیط زیست، پژوهشکده تالاب هامون و دانشگاه زابل با تعامل کامل در حوزه های مختلف تالاب هامون اعم از احیا، برنامه معیشت جایگزین و ... همکاری و برنامه ریزی داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از سال ۹۷ برنامه احیای تالاب هامون پس از بررسی مطالعات دانشگاهی، اقدامات کشورهای در حال توسعه و بررسی تصاویر هوایی و هواشناسی و با در نظر گرفتن درخواست های ذینفعان پیاده و اجرا شده است، که نتایج چشمگیر آن امروز بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: در نشست مشترک محیط زیست استان در راستای همفکری و اخذ آرای علمی و پژوهشی جامعه علمی و تحقیقی کشور، دانشگاه زابل و پژوهشکده تالاب هامون، اعلام آمادگی کردند تا در برنامه احیای تالاب هامون نقش موثرتر و پررنگ تری را عهده دار شوند.

پورمردان اشاره کرد: با برنامه معیشت جایگزین نیز میزان برداشت و استفاده جوامع محلی از پوشش گیاهی، صیادی، کشاورزی و دامداری اهالی و ... از منابع تالاب کاهش می یابد و فشار محیط زیستی کمتری بر تالاب وارد می شود و گام موثری در برنامه احیای تالاب هامون در این فاز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: این اداره کل پس از مطالعات فراوان و بررسی های میدانی بسیار طولانی و کسب اطلاعات از جوامع محلی و متخصصین بومی، اقدامات موثری از قبیل کشف نقاط بحرانی گرد و غبار در بستر تالاب و محل های نگهداشت آب در دراز مدت را انجام داده و دهها پروژه شامل حفر کانال، لایروبی، نهال کاری، تسطیح سطح بستر تالاب، حذف مداخلات فیزیکی، پیشگیری از دستکاری تالاب و جالیزکاری، حذف دایک های مرزی مانع آب، جلوگیری از چرای دام، کاشت نی در بستر تالاب و ... را بمنظور کنترل پدیده گرد و غبار و ایجاد پوشش گیاهی، تثبیت بستر آسیب دیده تالاب و بازگشت پرندگان مهاجر و زمستان گذران به این ذخیره گاه زیست کره انجام داده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب