جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > کدام یک از رهبران جهان در طول تاریخ بیشترین تعداد انسان ها را کشته اند؟

کدام یک از رهبران جهان در طول تاریخ بیشترین تعداد انسان ها را کشته اند؟

در حالی که همه اعداد ۱۰۰٪ قابل تأیید نیستند، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ نفر از مرگبارترین رهبران جهان آشنا کنیم که در دوران زمامداری آن ها میلیون ها انسان جان خود را از دست دادند.

متأسفانه تاریخ با نسل کشی هایی یکی پس از دیگری پر شده است، و با پیشرفت تکنولوژی، توانایی ما برای کشتن دسته جمعی یکدیگر نیز افزایش یافته است. البته، فناوری تنها کلید کشتن میلیون‌ها نفر نیست، و برخی از مرگبارترین رهبران تاریخ به سلاح‌هایی که ما امروز آن ها را قدیمی و منسوخ می‌دانیم تکیه کرده اند. صرف نظر از این، بسیاری از رهبران نظامی و سیاسی مسئول مرگ میلیون‌ها نفر هستند، چه به طور مستقیم یا غیرمستقیم، چه دیکتاتور باشند و چه سیاستمداران منتخب.

در حالی که همه اعداد ۱۰۰٪ قابل تأیید نیستند، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ نفر از مرگبارترین رهبران جهان آشنا کنیم که در دوران زمامداری آن ها میلیون ها انسان جان خود را از دست دادند.

۹- یحیی خان (۳ میلیون نفر)

یحیی خان از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ به عنوان سومین رئیس جمهور پاکستان بر این کشور حکمرانی کرد و پیش تر و همزمان به عنوان فرمانده کل ارتش پاکستان نیز در قدرت بود. در حالی که خان به تنهایی این کار را انجام نداد، اما او معمار اصلی نسل کشی بنگلادش در سال ۱۹۷۱ بود. این نسل کشی منجر به مرگ حدود سه میلیون بنگال ساکن در مناطق شرق پاکستان شد که اکنون بنگلادش نامیده می شود. این درگیری به دلیل یک جنبش مداوم برای استقلال بنگالی ها رخ داد، که خان به بیرحمانه ترین شکل ممکن آن را سرکوب کرد.

نسل کشی بنگلادش از مارس تا دسامبر ۱۹۷۱ ادامه داشت و نتیجه تشدید عملیات نظامی در مقیاسی عظیم توسط پاکستان بود. ارتش پاکستان و شبه‌نظامیان طرفدار این کشور تعداد نامعلومی از بنگال ها را کشتند، مورد تجاوز قرار دادند و وحشیانه شکنجه کردند که در مجموع بین ۵۰۰,۰۰۰ تا سه میلیون نفر تخمین زده می‌شوند.

پاکستان در درجه اول هندوها را هدف قرار داد و هیچ شکی در مسئولیت خان وجود ندارد. او در ۲۲ فوریه ۱۹۷۱ گفته بود: “سه میلیون نفر از آنها را بکشید و بقیه رام ما خواهند شد” در پایان این درگیری، ده ها میلیون نفر آواره شدند، کشور مستقل بنگلادش تشکیل شد، پاکستان تسلیم هند گردید و خان ​​تا سال ۱۹۷۹ در حبس خانگی باقی ماند.

۷- جرج دبلیو بوش (۴.۶ میلیون نفر)

درست کمتر از هشت ماه از اولین دوره ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده می گذشت که تروریست ها به منافع این کشور حمله کردند. در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، یک حمله تروریستی هماهنگ با تحریک القاعده ساختمان های مهمی را ویران کرد و نزدیک به ۳,۰۰۰ آمریکایی را کشت. بوش همانطور که بسیاری از روسای جمهور ایالات متحده پاسخ دادند – با نیروی کامل ارتش که منجر به دو تن از طولانی ترین درگیری های این کشور شد به این اقدامات پاسخ داد. این به اصطلاح “جنگ جهانی علیه تروریسم” اساساً بر دو کشور افغانستان و عراق متمرکز شد که منجر به عملیات های آزادی پایدار و عملیات آزادی عراق در این دو کشور گردید.

این دو جنگ با درجات مختلفی از تعهد آمریکا و ناتو برای دو دهه ادامه داشت و تلفات انسانی بسیار زیادی بر جای گذاشت. جنگ جهانی علیه تروریسک چه از طریق اقدامات مستقیم یا غیرمستقیم، منجر به کشته شدن ۴.۶ میلیون نفر شد. در حالی که اگر القاعده در ۱۱ سپتامبر حمله نمی‌کرد، این درگیری‌ها به وجود نمی‌آمد، اما اقدام نظامی ایالات متحده، اگرچه حساب شده بود، منجر به کشته شدن میلیون‌ها نفر شد. مرگ و میر ناشی از اقدام نظامی بود که باعث تخریب گسترده زیست محیطی، بهداشت و اقتصاد کشورها شد. سه رئیس جمهور بعدی آمریکا در جنگی که بوش راه اندازی کرد مشارکت کرده و آن را ادامه دادند، بنابراین افراد دیگری نیز در این عملیات های نظامی مرگبار نقش داشتند.

۵- هونگ ژیو کوآن (۳۰ میلیون نفر)

هونگ ژیو کوآن یک رهبر انقلابی چین بود که مسئول تحریک شورش تایپینگ علیه سلسله چینگ بوده است. شورش تایپینگ در دسامبر ۱۸۵۰ آغاز شد و تا آگوست ۱۸۶۴ ادامه یافت. این شورش ناشی از تأسیس پادشاهی آسمانی تایپینگ توسط ژیو کوآن بود در حالی که او خود را «پادشاه آسمانی» نامید. ژیو وآن به عنوان پادشاه حکومت تازه تاسیس منطقه ای در چین، به سرعت خود را در تضاد با سلسله چینگ یافت، اختلافی که منجر به یک جنگ داخلی گسترده شد.

ژیو کوآن حکومت خود را به عنوان یک حکومت مسیحی بنیان نهاده و اعلام کرد که برادر عیسی مسیح است اما او رهبر یک فرقه کوچک نبود. ژیو کوآن در دوران اوج قدرت خود بر ۳۰ میلیون چینی حکومت می کرد، بنابراین درگیری های بعدی منجر به مرگ و میر گسترده ای شد. مانند بسیاری از درگیری‌های مهم تاریخ، تعیین تعداد کل کشته‌شدگان ناشی از اقدامات و سیاست های ژیو کوآن دشوار است، اما تخمین‌هایی وجود دارد. اعتقاد بر این است که ژیو کوآن مسئول مرگ ۳۰ میلیون نفر است که بسیاری از آنها غیرنظامی بودند. بسیاری بر اثر درگیری مستقیم نظامی جان خود را از دست دادند، در حالی که بسیاری دیگر از قحطی و بیماری ناشی از شورش تایپینگ جان باختند.

۳- چنگیز خان (۴۰ میلیون نفر)

چنگیز خان امپراتوری مغول را تأسیس کرد و از سال ۱۲۰۶ تا ۱۲۲۷ بر آن حکومت کرد. او یک رهبر نظامی زیرک و بی رحم بود که قبایل مغول را متحد کرد و بزرگترین امپراتوری یکپارچه در تاریخ را رهبری کرد. در تسخیر بیشتر آسیای مرکزی، خان درگیری‌های نظامی را رهبری کرد که منجر به کشته شدن میلیون‌ها نفر انسان شد. چنگیز خان محاصره شهرهای بزرگ را رهبری نموده و از طریق استراتژی «جنگ مطلق» خود باعث قحطی گسترده در سرزمین های فتح شده گردید. چنگیز خان معتقد بود که روش‌های او برای دستیابی به پیروزی به هر قیمتی ضروری است، و نتایج نشان داد که استراتژی او تا چه اندازه موثر بوده است.

تخمین زده می شود که چنگیز خان بیش از ۴۰ میلیون نفر را کشته است که تقریباً ۱۰٪ از جمعیت جهان در آن زمان بود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که چنین حجم وسیعی از کشتار و مرگ و میر منجر به کاهش CO2 شده و یک عصر یخبندان کوچک در آغاز قرن چهاردهم را در پی داشت. می‌توان مرگ‌های ناشی از آن رویداد را نیز به چنگیز خان نسبت داد، اما تعیین قطعی این اعداد دشوار است. آنچه مشخص است این است که تسخیر آسیا توسط چنگیز خان منجر به کشته شدن ده ها میلیون نفر شد که نام او را به عنوان یکی از جنجالی ترین رهبران تاریخ ثبت می کند.

۱- مائو زدونگ (۶۵ میلیون نفر)

رئیس مائو زدونگ، جمهوری خلق چین را در سال ۱۹۴۹ تأسیس کرد و تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۶ رهبر آن باقی ماند. سیاست های مائو به ایجاد چینی کمک کرد که تبدیل به یک قدرت سیاسی بین المللی مهم شد و او این کار را با کشتن مردم بیشتر از هر رهبر دیگری قبل تر از خود مدیریت کرد. یا او را دنبال کرد. در حالی که برخی تغییرات جزئی سیاسی باعث مرگ یا آزار و اذیت بسیاری از چینی ها شد، سیاست موسم به جهش بزرگ به جلو مائو مسئول بیشترین مرگ‌ها بود. جهش بزرگ به جلو یک کمپین اقتصادی و اجتماعی بود که برای تبدیل جمهوری خلق چین از یک جامعه کشاورزی به یک جامعه صنعتی طراحی شد.

این سیاست‌های سرسختانه که منجر به قحطی بزرگ چین شد، مرگ ۴۵ میلیون نفر بین سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ را در پی داشت. او این سیاست های بیرحمانه را با انقلاب فرهنگی تداوم بخشید که به اصطلاح «ضد انقلابیون» را از جامعه چین حذف کرد. تخمین‌های متعددی در مورد تلفات انسانی دوران زمامداری مائو زدونگ وجود دارد. بیشترین تعداد ذکر شده ۶۵ میلیون است، اگرچه برآوردهای دیگر این عدد را بیشتر از ۸۰ میلیون نیز عنوان می کنند. متأسفانه، جهان احتمالاً هرگز تعداد واقعی تلفات انسانی ناشی از سیاست‌های وحشیانه مائو را نخواهد دانست.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-188200

برچسب ها
نسخه اصل مطلب