جستجو
رویداد ایران > رویداد > (تصاویر) منظرۀ رازآلود خاص‌ترین «رستوران» جهان

(تصاویر) منظرۀ رازآلود خاص‌ترین «رستوران» جهان

این پروژه در جنوبی‌ترین نقطه خط ساحلی نروژ قرار دارد؛ جایی که طوفان‌های دریا از شمال و جنوب به هم می‌رسند. منظرۀ زیردریایی این رستوران عمیقا رازآلود و ماورائی است، چه از درون رستوران به منظرۀ زیر دریا خیره شوید و چه از درون آب به رستوران نگاه کنید.

فرادید| این پروژه در جنوبی‌ترین نقطه خط ساحلی نروژ در محل تلاقی بی‌نظیری قرار دارد. اینجا گونه‌های دریایی در آب‌های شور شکوفا می‌شوند و تنوع زیستی فراوانی را در این محوطه ایجاد می‌کنند. 

به گزارش فرادید، رستوران طراحی شده توسط استودیوی معماری اِسنوهِتا به عنوان یک مرکز تحقیقاتی برای حیات دریایی هم عمل می‌کند و جایی برای مطالعۀ جانداران وحشی دریا نیز هست. 

هنگام عبور از سرسرا به داخل ساختمان، پرداخت‌های خشن و چوبی جای خود را به بوی شیرین چوب بلوط و پلکان زیبا می‌دهند. نرده‌های راه‌پله تیره و فولادی و دستگیره‌های آن از جنس لوله برنجی است. با ورود به فضای داخلی، سطح سقف از چوب بلوط به پارچه تغییر می‌کند. فضای گرم و صمیمی داخل رستوران، حس حیرت‌انگیز و معماآمیزی را القا می‌کند. 

در سطح نیم‌طبقه، جایی که ساختمان با دریا تماس دارد، یک پنجره عمودی سمت کنار ساختمان است که از سطح تا کف دریا امتداد دارد. این پنجره همگرایی دریا و هوا را نشان می‌دهد. در بستر دریا، در اتاق غذاخوری ۴۰ نفره، چشم‌انداز پانورامای ساختمان قرار دارد. 

یک پنجره افقی به عرض ۱۱ متر و ارتفاع ۳.۴ متر دروازه‌ای بصری رو به دریا را شکل داده و مهمانان را به حیات‌وحش بیرون متصل می‌کند. نمای پنجره به تدریج در طول روز و فصول تغییر می‌کند و رنگ آب از آبی یاقوتی در طول یک روز سرد زمستانی به سبز زمردی در فصل تابستان و رشد جلبک‌ها تغییر می‌کند. 

تمرکز اصلی در حیطه‌ی انتخاب مواد و مصالح، تنوع انواع مواد و پرداخت بر اساس استفاده و محل قرارگیری آن‌ها در رستوران بوده است. پرداخت‌های چوبی خشن‌تر برای ناحیه ورودی و پشت ساختمان انتخاب شدند و هر چه به سمت قلب ساختمان یعنی اتاق غذاخوری می‌رویم، پرداخت‌ها لطیف‌تر می‌شود. دیوارها، سقف و کف همگی با بلوط نروژی محلی پوشیده شدند. 

3

رستوران آندِر (Under) به صورت یک بدنه‌ی بتنی ساخته شد و پنجره‌هایش پیش از غوطه‌وری نصب شدند. در طول غوطه‌ور شدن، سازه به خودی خود شناور شد و با ظرافت به کمک جرثقیل و یدک‌کش‌های جداگانه به محل نهایی خود منتقل شد. پس از غوطه‌ور شدن، ساختمان به یک قطعه بتنی متصل به سنگ بستر زیر دریا پیچ شد. به منظور اطمینان از اتصال درست به پیچ و مهره‌های روی قطعه بتنی، تیم سازندگان سازه را با آب پر کردند تا آن را غرق کنند. پس از اطمینان از سفتی کامل تمام پیچ‌ها، آب تخلیه شد تا کار داخلی آغاز شود. 

مترجم: زهرا ذوالقدر 

منبع: faradeed-187980

برچسب ها
نسخه اصل مطلب