داخل هر کلیه متجاوز از یک میلیون واحد بسیار ریز عملکردی به نام نفرون وجود دارد. هر نفرون از یک صافی بسیار کوچک به نام کلافه که به یک لوله(توبول) متصل است تشکیل میشود، آب و مواد زائد توسط این صافی از خون جدا شده و به داخل لوله های کوچک جریان پیدا میکنند. قسمت عمده این آب توسط لوله های کوچک باز جذب شده و مواد زائد به صورت غلیظ وارد ادرار می شوند تا دفع گردند.
انور محمدی امروز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عملکرد کلیهها، اظهار کرد: هر انسان سالمی قاعدتاً داری دو کلیه است که در حفظ سلامتی آن فرد نقش اساسی دارد.
وی افزود: بزرگترین و مهمترین عملکرد کلیه حفظ تعادل آب و مایعات بدن است که بتواند یک سری مواد اضافی و زائد را از کلیه دفع کند.
فوق تخصص کلیه در کردستان در ادامه به مشکل کلیه اشاره و بیان کرد: زمانی که مواد زائد در بدن جمع شود در داخل تکتک سلولها و ارگانهای بدن میتواند اثرات مخرب بگذارد و منجر به وجود آوردن عوارض شود که برای فرد بیمار بسیار خطرناک است.
محمدی ذکر کرد: تعادل آب و مایعات بدن در کلیه از حفظ تعدادی مواد در داخل خون که بهعنوان الکترولیت نامبرده شده در تلاش است اسید خون را تنظیم کند و نگذارد از آن حد مشخص که در خون بهصورت نرمال و طبیعی بوده از طریق دفع و جذب در کلیه نگهداری کند.
این متخصص، به افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه نیز اشاره کرد و گفت: افرادی که بیماری دیابت، سنگ و کیست کلیه و فشارخون دارند بیشتر در معرض نارسایی مزمن کلیه هستند.
محمدی خاطرنشان کرد: افرادی که ۲۰ تا ۳۰ درصد فشارخون بالایی دارند باید بهطور مداوم تحت نظر پزشک متخصص باشند که با تنظیم مصرف قرص فشار بتوانند فشارخون خود را پایین بیاورند لذا این افراد چون نوسانات فشارخون دارند و در طول روز باید دارو مصرف کنند پیشنهاد نمیدهیم که روزهبگیرند.
وی در پایان یادآور شد: افرادی که سنگ کلیه دارند باید در طول روز ۱۰ الی ۱۲ لیوان آب بنوشند و از مصرف نمک، گوشت، حبوبات، آجیل، تنقلات و نوشابه خودداری کنند.