به گزارش اکوایران؛ بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط بانک جهانی و آژانس بین المللی انرژی، ایران با وجود برخورداری از منابع عظیم نفتی، در زمره کشورهای با شدت انرژی بالا قرار دارد « شدت انرژی بالا بیانگر قیمت یا هزینه بالای تبدیل انرژی به تولید ناخالص داخلی است. شدت کم انرژی بیانگر قیمت یا هزینه پایین‌تر تبدیل انرژی به تولید ناخالص داخلی است» آمارهای اخیر نشان می‌دهد که شدت مصرف انرژی در ایران 4 برابر انگلستان، 2.7 برابر ژاپن، 3.2 برابر آلمان، 2 برابر هند، 3.4 برابر ترکیه، 1.4 برابر عربستان سعودی و 2 برابر شدت انرژی جهانی است.

در گزارش معاونت بررسی‌‌های اقتصادی اتاق تهران با عنوان (نگاهی به شاخص‌ های مصرف انرژی و سیاست‌ های بهره‌ وری انرژی در کشورهای منتخب) به این نکته اشاره شده که بررسی روند تغییرات شدت انرژی در کشورهای صنعتی نشان می‌دهد که این کشورها در سال‌های اخیر شاهد کاهش چشمگیری در این زمینه بوده‌اند. این امر عمدتا به دلیل ارتقای کارایی انرژی از طریق به کارگیری فناوری‌های پیشرفته و همچنین اتخاذ تدابیر مختلف برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی حاصل شده است.

به عنوان مثال بر اساس آمار کشور ژاپن طی بازه زمانی 2010 تا 2020 سالانه حدود 3 درصد شدت انرژی خود را کاهش داده است. ژاپن از جمله کشورهای عمده مصرف کننده انرژی بوده و برخلاف دیگر مصرف کننده‌های بزرگ دیگر از منابع انرژی داخلی فراوانی برخوردار نیست و بیش از 80 درصد از انرژی آن از طریق واردات تامین می شود (آژانس بین المللی انرژی 2022 ) در نتیجه بیش از هر کشوری درمقابل تغییرات ساختاری بازار انرژی آسیب پذیرتر است اما طی سالهای متمادی در راستای کاهش وابستگی شدید به واردات انرژی سیاست‌هایی را در جهت صرفه جویی و کاهش مصرف انرژی، افزایش راندمان و همچنین ایجاد تنوع در سبد انرژی را در دستور کار خود قرار داده است که آثار مثبت آن به وضوح قابل مشاهده است.