(تصاویر) 20 شرکت برتر تولید کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۲۴
در این مقاله، نگاهی به ۲۰ پیمانکار برتر دفاعی در جهان می اندازیم و مروری دقیق بر الگوهای هزینه های دفاعی جهانی و رونق اقتصادی در صنعت تسلیحات نظامی ناشی از درگیری ها در سراسر جهان را با شما به اشتراک می گذاریم.
جهان در چند سال گذشته با درگیریهای مختلف همراه بوده است. جنگ روسیه و اوکراین بیش از ۷۰۰ روز گذشته است و هیچ دورنمایی از پایان فوری برای آن دیده نمی شود. در قفقاز، آذربایجان و ارمنستان به تبادل آتش مداوم ادامه می دهند، پس از آن که آذری ها در سال ۲۰۲۰ کنترل اراضی تحت اشغال ارمنستان در منطقه قره باغ کوهستانی را به دست گرفتند.
خاورمیانه نیز در آتش می سوزد، در تنش هایی که تحلیلگران از آن به عنوان بدترین بحران در منطقه از زمان جنگ اسراییل و اعراب در سال ۱۹۷۳ یاد می کنند. اسرائیل در اکتبر سال گذشته، پس از انجام یک سری حملات هماهنگ در مناطق مختلف اسرائیل توسط حماس، به غزه حمله زمینی کرد.
اوکراین پس از افزایش ۵۱ درصدی مخارج نظامی به ۶۴.۸ میلیارد دلار، هشتمین سرمایه گذار بزرگ حوزه نظامی در سال ۲۰۲۳ بوده است. این عدد باعث شده که اوکراین بار نظامی ۳۷ درصدی داشته باشد و هزینه های نظامی ۵۸ درصد از کل هزینه های دولت را تشکیل می دهد.
هزینههای نظامی اوکراین در سال ۲۰۲۳، معادل ۵۹ درصد کل هزینههای نظامی روسیه بوده است. با این حال، اوکراین حداقل ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی در طول سال گذشته نیز دریافت کرده که شامل ۲۵.۴ میلیارد دلار از ایالات متحده بوده است. در مجموع، این کمک و هزینه های نظامی خود اوکراین معادل حدود ۹۱ درصد هزینه های روسیه بوده است.
در سال ۲۰۲۳، ۳۱ کشور عضو ناتو ۱,۳۴۱ میلیارد دلار، معادل ۵۵ درصد از هزینه های نظامی جهان را به خود اختصاص داده اند. هزینه های نظامی ایالات متحده با ۲.۳ درصد افزایش به ۹۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده که ۶۸ درصد از کل هزینه های نظامی ناتو را تشکیل می دهد. در سال ۲۰۲۳ اکثر اعضای اروپایی ناتو هزینه های نظامی خود را افزایش دادند. مجموع سهم آنها از کل هزینه های ناتو ۲۸ درصد بوده که بالاترین میزان در یک دهه اخیر است. ۴ درصد باقیمانده از کانادا و ترکیه آمده است.
هزینه های نظامی در آمریکای مرکزی و منطقه دریای کارائیب در سال ۲۰۲۳، نیز ۵۴ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ بوده است. افزایش سطح جرم و جنایت منجر به افزایش استفاده از نیروهای نظامی علیه باندهای جنایتکار در چندین کشور در این منطقه شده است.
هزینه های نظامی جمهوری دومینیکن در سال ۲۰۲۳ در واکنش به تشدید خشونت گروهی در همسایه اش هائیتی، ۱۴ درصد افزایش یافت. هزینه های نظامی جمهوری دومینیکن از سال ۲۰۲۱، زمانی که ترور رئیس جمهور هائیتی، جوونل موئیس، این کشور را در بحران فرو برد، به شدت افزایش یافته است.
در مکزیک، هزینه های نظامی در سال ۲۰۲۳ به ۱۱.۸ میلیارد دلار رسیده که افزایش ۵۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۴ (اما کاهش ۱.۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است). تخصیص بودجه به گاردیا ناسیونال (گارد ملی) – نیروی نظامی شده ای که برای مهار فعالیت های مجرمانه استفاده می شود – از ۰.۷ درصد کل هزینه های نظامی مکزیک در سال ۲۰۱۹، زمانی که این نیرو ایجاد شد، به ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
سیستم موشک پرتاب چندگانه هدایت شونده شرکت لاکهید مارتین و همچنین موشک های ضد تانک جاولین- که این شرکت به طور مشترک با شرکت ریتون توسعه داده است – در تلاش های نظامی اوکراین علیه روسیه نقش محوری دارند. واحد سیستمهای رزمی در شرکت جنرال داینامیکس که تانک، خودروهای زرهی و توپخانه تولید میکند، در کارکرد سه ماهه سوم خود در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۵ درصد درآمد بیشتر را گزارش کرده است. تولید توپخانه این شرکت از ۱۴,۰۰۰ گلوله در ماه به ۲۰,۰۰۰ گلوله افزایش یافته است.
شرکت نورثروپ گرومن فروش بین ۴۰.۸ تا ۴۱.۲ میلیارد دلار را در سال ۲۰۲۴ پیشبینی کرده است که دلیل آن تقاضای پایدار برای تسلیحات ساخت این شرکت است. در اوایل سال ۲۰۲۳، ارتش ایالات متحده قراردادی به ارزش ۵۲۲ میلیون دلار با شرکت نورثروپ گرومن و Global Military Products برای ساخت مهمات توپخانه برای کی یف اعطا کرد. علاوه بر این، سهام این شرکت از زمان اعلام جنگ اسرائیل علیه حماس در اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۶ درصد افزایش یافته است.
۲۰. Dassault Aviation
- کشور: فرانسه
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۶.۶۴ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۵.۰۳ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۷۶ درصد
علیرغم کاهش ۱۸ درصدی درآمد دفاعی بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، Dassault Aviation یکی از برترین پیمانکاران دفاعی در جهان است. این شرکت فرانسوی سازنده هواپیماهای جنگنده چند منظوره رافال است. Dassault Aviation بیش از ۵ میلیارد دلار از فروش سیستم های دفاعی در سال ۲۰۲۲ درآمد داشته است.
۱۶. Leidos Holdings, Inc.
- کشور: ایالات متحده آمریکا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۱۴.۴ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۹.۵۳ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۶۶ درصد
Leidos Holdings, Inc. با ارزش بازار ۱۶.۵ میلیارد دلار از ۱۴ فوریه ۲۰۲۴ یکی از با ارزش ترین شرکت های دفاعی در ایالات متحده بوده است. این شرکت راه حل های فناوری پیچیده ای را برای رفع نیازهای امنیت و سلامت ملی توسعه می دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳، Leidos Holdings, Inc. یک قرارداد سخت افزاری فناوری اطلاعات از ارتش ایالات متحده به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار دریافت کرد.
۱۴. Thales Group
- کشور: فرانسه
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۱۸.۵۱ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۹.۶۴ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۵۲ درصد
شرکت چندملیتی فرانسوی Thales در ساخت سیستم های الکتریکی و همچنین تجهیزات برای بخش های دفاعی و هوافضا تخصص دارد. بیش از نیمی از درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۲ از فروش مربوط به حوزه دفاعی بوده است. وزارت دفاع بریتانیا در ۲ فوریه ۲۰۲۴ قراردادی ۱۵ ساله با تالس به ارزش ۱.۸ میلیارد پوند برای بهبود انعطاف پذیری کشتی های تحت اداره نیروی دریایی سلطنتی امضا کرد.
۱۲. Airbus SE
- کشور: هلند/فرانسه
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۶۱.۴۸ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۱۲.۰۲ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۲۰ درصد
تنها حدود یک پنجم از درآمد ایرباس از فروش تجهیزات مربوط به حوزه نظامی به دست میآید و با این حال، حجم پولی قابل توجهی بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار را شامل میشود. ایرباس یکی از ۲۰ پیمانکار برتر دفاعی در سال ۲۰۲۴ است. در می ۲۰۲۲، ارتش ایالات متحده یک قرارداد ۱.۵ میلیارد دلاری به ایرباس برای ارائه پشتیبانی مهندسی و لجستیکی برای ناوگان هلیکوپترهای UH-72A و UH-72 B Lakota خود اعطا کرد.
۱۱. Leonardo
- کشور: ایتالیا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۱۵.۵ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۱۲.۸۷ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۸۳ درصد
شرکت هوافضا و دفاع ایتالیایی لئوناردو در رتبه بعدی لیست ما قرار دارد. این شرکت حدود ۱۳ میلیارد دلار درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲ گزارش کرد که ۸۳ درصد از کل فروش شرکت در آن سال را به خود اختصاص داده است. با وجود کاهش ۷ درصدی درآمد نسبت به سال ۲۰۲۱، لئوناردو یکی از پیشروترین پیمانکاران دفاعی در جهان است. این شکرت بخشی از برنامه جهانی مبارزه هوایی است، یک ابتکار به رهبری بریتانیا، ژاپن و ایتالیا که در حال کار بر روی توسعه یک جت جنگنده نسل ششم برای جایگزینی Eurofighter Typhoon است.
۹. L3Harris Technologies, Inc.
- کشور: ایالات متحده آمریکا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۱۷.۰۶ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۱۳.۹۳ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۸۲ درصد
L3Harris Technologies, Inc. که در سال ۲۰۱۹ در نتیجه ادغام بین شرکت Harris و L3 Technologies تأسیس شد، یکی از بزرگترین شرکت های دفاعی در جهان از نظر درآمد است. محصولات اصلی این شرکت شامل تجهیزات بی سیم و دید در شب و همچنین سیستم های C6ISR آن است. L3Harris Technologies، Inc. در دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که Aerojet Rocketdyne، شرکتی متخصص در سیستمهای محرکه هوافضا را به مبلغ ۴.۷ میلیارد دلار خریداری میکند.
۸. China North Industries Group Corporation Limited
- کشور: چین
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۸۲.۷۸ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۱۷.۹۶ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۲۲ درصد
شرکت China North Industries Group Corporation Limited که در سطح جهانی با نام Norinco Group فعالیت می کند، تولید کننده تانک، سلاح های انفرادی، توپخانه، هواپیما، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، راکت، موشک و رادار است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکت های دفاعی در جهان است. در ژوئن ۲۰۲۰، دولت ایالات متحده، در زمان ریاست جمهوری ترامپ تحریم هایی را علیه گروه نورینکو اعلام کرد و افراد و شرکت های آمریکایی را از داشتن سهام در این شرکت منع نمود.
۶. General Dynamics Corporation
- کشور: ایالات متحده آمریکا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۳۹.۴ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۳۰.۴ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۷۷ درصد
شرکت جنرال داینامیکس در فهرست ۲۰ پیمانکار برتر دفاعی ما در سال ۲۰۲۴ در رتبه ششم قرار دارد. این شرکت یکی از سازندگان زیردریایی کلاس ویرجینیا است که توسط نیروی دریایی ایالات متحده اداره می شود و پیمانکار اصلی ساخت زیردریایی های کلاس کلمبیا نیز هست. واحد سیستم های رزمی آن نیز که تانک، خودروهای زرهی و توپخانه تولید می کند، در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، ۲۵ درصد افزایش درآمد را گزارش کرده است.
۵. شرکت بوئینگ
- کشور: ایالات متحده
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۶۶.۶۱ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۳۰.۸۴ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۴۶ درصد
تقریباً نیمی از درآمد کلی این شرکت در سال ۲۰۲۲ از فروش مربوط به بخش نظامی حاصل شده که شامل قراردادی ۹۲۵ میلیون دلاری با دولت ایالات متحده برای کار بر روی برنامه نسل بعدی سلطه هوایی نیروی هوایی ایالات متحده (NGAD) است که هدف آن توسعه یک جنگنده نسل ششم است. این جت جایگزین تا سال ۲۰۳۰ جایگزین F-22 Raptor خواهد شد.
۳. Northrop Grumman Corporation
- کشور: ایالات متحده آمریکا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۳۶.۶ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۳۲.۴۴ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۸۹ درصد
شرکت نورثروپ گرومن در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۳ درصدی در درآمد خود را ثبت کرده است. این شرکت یکی از بزرگترین پیمانکاران دفاعی در جهان است و سازنده بمب افکن استراتژیک B-21 Raider نیز هست. این شرکت در فهرست ۵۰۰ شرکت فورچون در رتبه ۱۱۳ قرار دارد.
۱. Lockheed Martin Corporation
- کشور: ایالات متحده آمریکا
- درآمد کل در سال ۲۰۲۲: ۶۵.۹۸ میلیارد دلار
- درآمد دفاعی در سال ۲۰۲۲: ۶۳.۳۳ میلیارد دلار
- درصد درآمد دفاعی: ۹۶ درصد
شرکت لاکهید مارتین بزرگترین پیمانکار دفاعی در جهان است. این شرکت در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۵ میلیارد دلار سفارش از وزارت دفاع ایالات متحده دریافت کرده که تقریباً ۷۰ درصد از درآمد کلی آن در سال ۲۰۲۲ را تشکیل داده است. این شرکت سازنده جت جنگنده نسل پنجم F-35 است – یکی از پیچیده ترین و پیشرفته ترین جت ها در جنگ های مدرن، و احتمالاً جایگاه خود را به عنوان سنگ بنای نیروی هوایی ایالات متحده در آینده قابل پیش بینی حفظ خواهد کرد.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-187412