جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی
نماینده منتخب مجلس دوازدهم شورای اسلامی میگوید: اینکه سلایق مختلف در جامعه صدای نماینده خود را در مجلس بشنوند، هم امنیت ملی را افزایش میدهد هم منجر به این میشود که صدای مردم در مجلس انعکاس داشته باشند.
به گزارش خبرآنلاین، رایزنیها با منتخبان مجلس دوازدهم با هدف انتخابات هیات رئیسه مجلس بالا گرفته است. از گوشه و کنار خبر میرسد کاندیداهای احتمالی حتی با دادن وعدههایی تلاش دارند که رقبای دیگر را از صحنه کنار بزنند.
ترکیب مجلس دوازدهم که در آن تا این لحظه طیفی اکثریت را بدست نیاورده است این رایزنیها را نیز دشوارتر از ادوار پیشین کرده است.
فرید موسوی از منتخبان اصلاح طلب مجلس دوازدهم که سابقه حضور در مجلس دهم را نیز داشته است، معتقد است تا روشن نشدن تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس نمیتوان تصویری دقیق از فراکسیونهای مجلس دوازدهم ارائه کرد.
موسوی تاکید میکند؛ «فراکسیونها اسامی مختلفی دارند اما هنوز فراکسیون سیاسی شکل نگرفته و جلسات بر محور اشخاص بوده است تا احزاب و گروههای سیاسی. مثلا جلسه قالیباف، جلسه متکی یا…
ادامه گفتگوی فرید موسوی، نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی را میخوانید؛
آقای موسوی! برخی کارشناسان و چهرههای سیاسی معتقدند در مجلس دوازدهم فراکسیون حداکثری شکل نمیگیرد، ارزیابی شما از مجلسی با وجود چند فراکسیون به چه صورت است؟
قضاوت زود است و دوستانی که اظهارنظر کردند گمانهزنیهای خودشان بوده و بیشتر رسانهها این بحثها را داشتند اما اینکه واقعیت به چه صورت است باید اجازه بدهیم دوستان از شهرستانها بیایند و نمایندگان بهتر یکدیگر را بشناسند.
در حال حاضر نمایندگان چندان شناختی از هم ندارند، هر اندازه به زمان تشکیل مجلس نزدیک شویم، حضور نمایندگان در تهران و جلسات بیشتر میشود، البته به جلساتی که تشکیل میشود چندان نمیشود اکتفا کرد. در شرایط فعلی بسیاری در حال ارزیابی هستند.
نظام سیاسی در کشور ما حزبی نیست و در پارلمان احزاب نقش آنچنانی ندارند که بگوییم این منتخب از آن حزب است و دیگری از این حزب. بسیاری با استفاده از ظرفیتهای شخصی خود حضور پیدا کردند. لذا اواخر اردیبهشت ماه میتوان برداشت دقیق از ترکیب فراکسیونها داشت و الان نمیتوان گفت که کدام فراکسیون اکثریت دارد.
در جلسات با منتخبان مجلس دوازدهم خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
خبری منتشر شد که تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس آینده کلید خورده و با برخی منتخبان نیز جلساتی تشکیل داده، شما به این جلسات دعوت شدید؟
بله، جلسات متعددی تشکیل میشود و افرادی که برای هیئت رئیسه تلاش میکنند، جلسه برگزار میکنند و تا الان اسامی مختلفی مطرح شده است اما در جلسات خبری از مرامنامه و مانیسفت نیست و نمیتوان به تعداد حاضران در جلسه اکتفا کرد، به این علت که افرادی هستند که در همه جلسات شرکت میکنند تا بتوانند ارزیابی دقیقتری داشته باشند اما به نظر بنده نمیتوان برداشت صحیح داشت و قضاوت زود است.
فراکسیونها اسامی مختلفی دارند اما هنوز فراکسیون سیاسی شکل نگرفته و جلسات بر محور اشخاص بوده است تا احزاب و گروههای سیاسی.
جلسات با محوریت اشخاص شکل میگیرد نه طیف سیاسی
مثلاً میگویند فراکسیون قالیباف یا فراکسیون متکی یا…
بله، برای مثال میگویند جلسه قالیباف، متکی یا صبح ایران و… که هنوز نمیتوان گفت به چه صورت است. البته اعتدالیها هم جلساتی را دارند اما هنوز مرزبندیهای دقیقتر مشخص نشده است.
چند فراکسیونی بودن مجلس چه آثاری دارد؟
فراکسیونهای مختلف به جای خود اما اینکه سلایق مختلف در جامعه صدای نماینده خود را در مجلس بشنوند هم امنیت ملی را افزایش میدهد و هم منجر به این میشود که صدای مردم در مجلس انعکاس داشته باشند.
تکثر صداهای مردم در مجلس به افزایش سرمایه اجتماعی کشور کمک میکند
نکته قابل توجه این است که اگر همگی را در یک مجموعه خلاصه کنیم و مانع شنیده شدن صحبتهای دیگر بشویم، از جهات مختلف برای کشور و مردم آسیبزا است و در شرایط فعلی که سرمایه اجتماعی با چالش جدی روبرو است، تکصدایی وضعیت را پیچیدهتر میکند. اما تکثر صداهای مختلف میتواند در افزایش سرمایه اجتماعی کشور موثر باشد.
حمله به ستاد انتخاباتی ام، از سوی رقبا صورت گرفته بود
آقای موسوی! در روز اول تبلیغات انتخاباتی، خبر حمله به ستاد انتخاباتی شما منتشر شد، ماجرا چه بود؟
ماجرای حمله به ستاد بنده را با دیدگاه سیاسی نمیتوان نگاه کرد، در حقیقت بحثهای منطقهای و محلی بود که رفع شد اما موضوعی است که اتفاق افتاد و زیبنده مردم این شهر نبود و امیدوارم افرادی که این اتفاق رارقم زدند به اشتباه خود پی برده باشند.
این حمله از طرف رقبای شما بود؟
بله.
منبع: fararu-730689