جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > شمشیر افسانه‌ای اسپانیایی‌ها «اسلامی» از کار درآمد

شمشیر افسانه‌ای اسپانیایی‌ها «اسلامی» از کار درآمد

قدمت این شمشیر آهنی که سال ۱۹۹۴ در والنسیا کشف شد، طبق تازه‌ترین تحقیقات به قرن دهم نسبت داده شده است، یعنی زمانی که خلافت اسلامی شبه‌جزیره ایبریا (اسپانیو پرتغال) را در اختیار داشت.

فرادید| محققان می‌گویند شمشیری که در اسپانیا کشف شده و به یاد شمیر افسانه‌ای شاه آرتور به اکس‌کالیبور (Excalibur) ملقب شد، بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد. این سلاح که یک دست‌سازه نادر از دوره اسلامی شبه‌جزیره ایبری است، تاریخ چندلایه‌ای از تسخیر منطقه را نشان می‌دهد. 

به گزارش فرادید، در افسانه‌های مربوط به شاه آرتور، اکس‌کالیبور شمشیری است که به طور جادویی در سنگی فرو رفته، تا زمانی که آرتور جوان آن را بیرون می‌کشد و حق تاج‌گذاری پادشاهی بریتانیا را به دست می‌آورد.

سه دهه پیش، محققان در والنسیا، در سواحل شرقی اسپانیا، اسلحه‌ای را در موقعیتی مشابه کشف کردند که به صورت عمودی در یک محوطه باستان‌شناسی مدفون شده بود و بر این اساس آن را به نام شمشیر شاه آرتور نامگذاری کردند. اکنون، این شمشیر توسط سرویس باستان‌شناسی شورای شهر محلی، دریافت و تجزیه و تحلیل شده و دانشمندان قدمت آن را به قرن دهم نسبت داده‌اند، زمانی که والنسیا، بالانسیا (Balansiya) نامیده می‌شد. 

خوزه لوئیس مورنو، عضو شورا، می‌گوید: «این شمشیر طراحی منحصربه‌فردی دارد که به آن ارزش باستان‌شناسی و میراثی بخشیده است.» 

محققان می‌گویند این سلاح ممکن است متعلق به یک سوارکار اندلسی باشد

اندازه کوچک این سلاح و نداشتن محافظ دستی نشان می‌دهد کاربر آن یک سوارکار اندلسی بوده است. این تنها شمشیر دوران اسلامی است که تاکنون در والنسیا پیدا شده است. فقط یک سلاح مشابه در اسپانیا، در حومه کوردوبا، کشف شده است. یافته‌های باستان‌شناسی این دوره در این کشور نادر است و حتی در والنسیا به دلیل ویژگی‌های خاک شهر، نادرتر است. 

موزه هنر متروپولیتن در وب‌سایت خود اعلام کرده است که دوران اسلامی شبه‌جزیره ایبری دوران «تبادل بین‌فرهنگی قابل‌توجه میان جمعیت‌های مسیحی، یهودی و مسلمان» بوده است. در دهه ۹۰۰، کوردوبا «بزرگترین مرکز فکری اروپا» شد. حکومت مسلمانان تا حدود سال ۱۴۹۲ ادامه یافت، زمانی که دوره طولانی نفوذ آن‌ها با فتح گرانادا توسط مسیحیان به پایان رسید. 

مورنو می‌گوید، به لطف بررسی اخیر این شمشیر، «ما گنج جدیدی در این اکس‌کالیبور اسلامی و یک میراث تاریخی بالانسیای باستانی داریم».

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-186378

برچسب ها
نسخه اصل مطلب