به گزارش خبرآنلاین، پروژه Invisibility Shield 2.0 در سایت تأمین مالی کیکاستارتر با استقبال بالایی مواجه شده و امیدوار است که سپر نامرئیکننده خود را با قیمتی مناسب به بازار عرضه کند.
البته دستاورد این شرکت هنوز به نامرئیسازی ایدهآل (مشابه فیلم هری پاتر) نرسیده، اما ترفند بهکاررفته در آن بهاندازه کافی قانعکننده هست که اگر فردی مستقیماً آن را از روبهرو ببیند، در نگاه اول آن را تشخیص ندهد؛ هرچند که با کمی دقت میتواند متوجه طرح تاری در چشمانداز روبهروی خود شود.
اما این شنل چگونه کار میکند؟ در سپر نامرئیکننده از پدیده «همگرایی عدسیوار» استفاده میشود که در آن، مجموعهای از چند عدسی به کار رفته، بهطوریکه وقتی زاویه دید را اندکی تغییر میدهیم، بخشهای مختلفی از تصویر زیرین آشکار شود. عدسیها در سپر نامرئیکننده به شکلی آرایش یافتهاند که نور پسزمینه (اقیانوس، دیوار آجری، چشمانداز شهری و ...) به سوی بیننده روبهرو خم شود. البته این عدسیها وظیفه دیگری هم دارند، اینکه نور جسمی را که در فاصله نزدیک پشت سپر پنهان شده، از رفتن به سوی بیننده منحرف کنند.
سپر نامرئی از پلیکربنات درجهیک ساخته شده، کاملاً ضدآب و بازیافتپذیر است و به هیچ منبع انرژی خارجی نیاز ندارد. از این اختراع میتوان برای انجام حقههای شعبدهبازی، شوخیهای پیشرفته، نادیده ماندن در هنگام بازیهایی مانند پینتبال و شاید مفیدتر از همه برای پنهان ماندن از چشم جانوران جهت بررسی رفتار طبیعیشان در حیاتوحش استفاده کرد.
ابعاد سپر نامرئی نسبتاً بزرگ است و اصلاً شباهتی به شنل نازک هریپاتر ندارد که بهراحتی بتوان آن را جمع کرد یا روی بدن انداخت. بزرگترین نمونه ساختهشده که مگاشیلد نام گرفته، ۱۸۳ سانتیمتر ارتفاع و ۱۲۲ سانتیمتر پهنا دارد و برپا کردن آن با کمک چند نفر در طول ۱۵ دقیقه امکانپذیر است. قیمت پیشخرید مگاشیلد حدود ۸۶۰ دلار (بین ۵۵ تا ۶۰ میلیون تومان) اعلام شده است.
کوچکترین سپر نیز با ابعاد ۲۰ در ۳۰ سانتیمتر برای پنهان کردن اشیای کوچک مناسب است و با قیمت ۶۷ دلار (حدود ۴٫۵ میلیون تومان) پیشفروش میشود. در فیلم زیر، جزئیات بصری بیشتری از ساختار و عملکرد سپر نامرئیکننده میبینید.
منبع: ScienceAlert
۵۴۵۴