جستجو
رویداد ایران > استان ها > روزانه ۷۰۰ تن زباله در قم تولید می شود 

روزانه ۷۰۰ تن زباله در قم تولید می شود 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: در قم روزانه ۷۰۰ تن زباله شهری تولید می شود که با تلاش مجموعه شهرداری ۱۰۰ درصد زباله های شهری در خطوط پردازش می شود

به گزارش خبرنگار رویداد ایران از قم،عبدالله میرابراهیمی در نشست خبری که در سالن مولوی شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به شعار هفته زمین پاک، اظهار کرد:«مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» شعاری است که امسال برای این هفته در نظر گرفته شده است و این شعار نشان می دهد که تولید فزاینده پلاستیک از مهمترین نگرانی های محیط زیست است و باید اقدامات موثری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت پسماند پنج نوع پسماند داریم، ادامه داد: دو نوع پسماند کشاورزی و خانگی در حوزه فعالیت شهرداری است اما در حوزه پسماندهای صنعتی و بیمارستانی نیز همکاری لازم را با سایر نهادها خواهیم داشت
میرابراهیمی یادآور شد: روزانه ۷۰۰ تن پسماند عادی شهر (خانگی، کارگاهی و تجاری) تولید می‌شود که با حدود ۲۲۰ سرویس خودرو از سطح جمع‌آوری و به ایستگاه‌های انتقال منتقل می‌شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: از روزانه ۷۰۰ تن پسماند عادی شهری حدود ۱۲ تن آن از مبدأ تفکیک می‌شود و میانگین ۶۲۰ تن پسماند روزانه تحویل سایت‌ البرز می‌شود.
میرابراهیمی بیان کرد: ۵۰ درصد از پسماندها ارگانیک و مواد غذایی هستند که پردازش و تبدیل به کود کمپوست می‌شوند که از کیفیت بالایی برخوردارند و امیدواریم که بتوانیم کود کمپوست را با ارتقاء استانداردها صادر کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اضافه کرد: بالغ بر ۱۰ تا ۱۲ درصد از پسماندها مواد پایه پلیمر و پلاستیک هستند که با توجه به افزایش سرعت تولید زباله‌های پلاستیکی این مسئله به عنوان یکی از نگرانی‌های مهم در کشور مطرح است.
وی تاکید کرد: ان‌شاءالله امسال پروژه تبدیل پسماند به انرژی را خواهیم داشت که مطالعات آن انجام شده‌ و در مرحله انعقاد قرارداد است.
میرابراهیمی با توجه به نقش اصحاب رسانه در مسئله فرهنگ‌سازی تفکیک پسماند، عنوان کرد: طرح‌های مدیریت پسماند به دلیل مدل اقتصادی کمتر مورد توجه سرمایه‌گذاران و مشارکت بخش خصوص قرار می‌گیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اظهار کرد: در طول سال بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه جمع‌آوری و دفع پسماند در سطح شهر قم است که با مشارکت شهروندان این هزینه‌ها کاهش می‌یابد.
وی تصریح کرد: امیداوریم بتوانیم با مشارکت مردم در توجه به نوع و حجم خریدها و قابل بازیافت بودن کالاها به سمت کاهش تولید پسماند حرکت کنیم؛ همچنین حداقل انتظار ما از شهروندان تفکیک و ذخیره‌سازی در سه بخش پسماندهای خشک، پسماندهای ارگانیک و پسماندهای خطرناک است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم عنوان کرد: سامانه‌های هوشمند جمع‌آوری پسماند خشک در شهر قم فعال هستند که تحویل پسماند در محل را برای شهروندان ممکن کرده تا علاوه بر افزایش مشارکت شهروندان، مسیر بازیافت پسماند تسهیل شود.
وی زباله‌گردی را مورد توجه قرار داد و گفت:  بالغ بر ۳۰۰ گاراژ اقدام به جمع‌آوری پسماندها می‌کنند بر اساس مطالعات به سمت ساماندهی این افراد رفتیم تا بتوانیم فعالیت‌های این افراد را راستای قوانین داشته باشیم و این امر زمانی محقق می‌شود که کیسه زباله‌های خانگی ارزش اقتصادی پایین‌تری داشته باشند.
میرابراهیمی یادآور شد: ۱۱۰ گاراژ با محوریت داخل بافت مسکونی شناسایی و پلمب شد و با تکمیل مجتمع پردازش تمام گاراژها به این مرکز انتقال داده می‌شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ضمن تاکید بر نبود نخاله‌های ساختمانی در معابر گفت: شهروندان با تماس با سامانه ۱۳۷ و درخواست دریافت باکس‌های مخصوص می‌توانند این پسماندها را جمع‌آوری کنند.
میرابراهیمی  ادامه داد: روزانه ۵۵۰  هزار تن پسماند عمرانی تولید می‌شود که حاصل پروژه‌های خاکبرداری در پروژه‌های عمرانی و عملیات بهسازی و تعمیرات واحدهای مسکونی و تجاری است.
وی تاکید کرد: هر پروژه عمرانی بر اساس قانون باید گواهینامه عدم خلاف مدیریت پسماند را اخذ کند، یادآور شد: سال گذشته توانستیم ۹۳۰ گواهینامه عدم خلاف مدیریت پسماندها عمرانی صادر کنیم.
میرابراهیمی گفت: ما اولین شهری بودیم که در مدیریت پسماند ساختمانی ضوابط و قوانین و نرم افزار تعریف کردیم که به عنوان یک مدل به کل کشور ارائه شد.
وی افزود: در حوزه پسماندهای بیمارستانی، مشارکت خوبی بین مدیریت پسماند شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی اتفاق افتاده است و ۹۹ درصد پسماندهای بیمارستانی مدیریت می‌شود و تنها شهری هستیم که۱۰۰  درصد زباله‌های بیمارستانی بی‌خطر و دفن می‌شود.
وی با اشاره به مشکل پسماندهای صنعتی به ویژه صنعت کفش و دمپایی در قم، عنوان کرد: یکی از پروژه‌های مهم در سطح شهر، آموزش شهروندان در نحوه ذخیره‌سازی و تفکیک پسماند است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم زنگ روز زمین پاک در مدارس، بازدید از مجموعه سایت پردازش البرز، دیدار با علما با هدف تبیین مسائل زیست محیطی با رویکرد دینی، پاکسازی معابر و خروجی شهر از پسماندهای پلاستیک از جمله برنامه‌های ما در هفته زمین پاک است.

خبرنگار: سمانه سادات فقیه سبزواری 

برچسب ها
نسخه اصل مطلب