کارکنان کشتی توقیفشده در امن و امان هستند
سپاه پاسداران شنبه هفته گذشته، در واکنش به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، کشتی امایسیآیریز را در تنگه هرمز توقیف کرد که فعلا سرنوشت این کشتی نامعلوم است. هرچند محمد دهقان معاون حقوقی رئیسی، در خصوص آخرین وضعیت کشتی توقیفشده اسرائیل توسط ایران، گفته است: این اقدام یک عملیات تلافیجویانه در برابر اقدامات آمریکا و اسرائیل بود و بستر برخی از اقدامات ما رفتار خصمانه رژیم اشغالگر قدس بوده و مسیر خود را طی میکند. او گفت: در این زمینه اقدام حقوقی نداریم.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست خبری هفته جاری خود درباره کشتی امایسی-آیریز که با پرچم پرتغال در حال گذر از تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران توقیف شد، گفت: «تعلق این کشتی به اسرائیل محرز است و به دلیل نقض قوانین بینالمللی دریانوردی به منظور انجام بررسیهای لازم به داخل آبهای سرزمینی ایران هدایت شده است». کنعانی افزود: «با توجه به نقض مقررات بینالمللی از سوی این کشتی و عدم پاسخ مقتضی به سؤالات مطروحه از سوی مراجع ذیربط ایرانی این کشتی برای بررسی به داخل آبهای سرزمینی ایران هدایت شده است و موضوع مرتبط با آن در مراجع حقوقی و قضائی ذیصلاح بررسی میشود و متناسب با بررسیها، تصمیم مقتضی اتخاذ میشود». البته پیش از این مجید تفرشی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پرتغال در گفتوگو با رادیو تلویزیون پرتغال (RTP) گفته بود که موضوع این کشتی «یک مسئله کاملا فنی است». همچنین شرکت متصدی یک کشتی توقیفشده توسط ایران در خلیج فارس به دلیل ارتباط آن با اسرائیل، در اطلاعیهای گزارشی از وضعیت سلامت گروه کارکنان آن ارائه داد. شرکت کشتیرانی پرتغالی «اماسسی» دیروز اعلام کرد که گروه ۲۵ نفری کارکنان کشتی باری «اماسسیآریز»
(MSC Aries) که ۱۳ آوریل توسط ایران توقیف شده بود، جایشان امن است و در سلامت به سر میبرند. خبرگزاری رویترز دراینباره گزارش داد که این شرکت پرتغالی همچنین گفت که گفتوگوها با مقامات ایرانی برای آزادی فوری آنها ادامه دارد. این شرکت در اطلاعیه خود همچنین اعلام کرد: ما با مقامات ایران برای تخلیه بار این کشتی در ارتباط هستیم. وزارت امور خارجه پرتغال، روز گذشته سفیر ایران را فراخوانده و خواستار آزادی فوری این کشتی توقیفشده با پرچم پرتغال شد. دولت پرتغال نیز توقیف این کشتی را محکوم کرده بود. کشتی ««اماسسیآریز» (MSC Aries) تحت مالکیت شرکتی به نام زودیاک مریتایم مستقر در لندن است که مالک آن یک میلیاردر اسرائیلی به نام «ایال اُفر» است. توقیف این کشتی در پی افزایش تنشها در منطقه بر اثر حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق و بیم متحدان این رژیم از پاسخ تلافیجویانه ایران انجام شده است. به گزارش مهر، مالک این کشتی، ایال اوفر است، او در سال ۱۹۵۰ در حیفا متولد شده و بنیانگذار و رئیس شرکت کشتیرانی زودیاک، یکی از بزرگترین شرکتهای کشتیرانی در جهان است. همچنین سهام قابلتوجهی در شرکتهای مختلف، از جمله OCMS انرژی و سهام خصوصی میلستون دارد. ایال در رشته بازرگانی از دانشگاه تلآویو لیسانس گرفت و سپس به شرکت خانوادگی پیوست و در سال ۱۹۷۹ پس از مرگ پدرش، مدیرعامل شرکت کشتیرانی اسکور شد. اوفر پس از فروش شرکت اسکور در سال ۱۹۹۹، شرکت کشتیرانی زودیاک را تأسیس و بهسرعت رشد کرد که پس از مدتی به یکی از بزرگترین شرکتهای کشتیرانی در جهان تبدیل شد. این شرکت طیف گستردهای از کشتیها را شامل تانکر، کشتی باری و کشتی فلهبر اداره میکند. ایال یکی از ثروتمندترین افراد اسرائیل بهشمار میآید و ثروتی نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار دارد و در فهرست ثروتمندترین افراد جهان که توسط مجله فوربس منتشر میشود نیز قرار دارد. اوفر در موناکو زندگی میکند و یکی از حامیان قدرتمند اسرائیل بهشمار میآید حتی به برخی از خیریههای اسرائیلی هم کمک مالی کرده است.
منبع: sharghdaily-926988