جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > تکلیف مالیات جهیزیه و مهریه ۱۴۰۳ مشخص شد

تکلیف مالیات جهیزیه و مهریه ۱۴۰۳ مشخص شد

سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره مالیات جهیزیه و مهریه در سال ۱۴۰۳ توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: براساس حکم قانون «۱۴۴» مالیات مستقیم، هیچ آستانه‌ای برای معافیت مهریه لحاظ نشده است و تا زمانی که قانون تغییر نکند این معافیت پابرجاست؛ طبق ماده «۱۴۴»، جهیزیه منقول و مهریه اعم از منقول و غیرمنقول و الی آخر معاف از مالیات خواهد بود، کما این‌که این ماده اصلاح نشود و یا تغییری پیدا نکند، طبیعتاً مهریه هم معاف از مالیات خواهد بود.

مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در مصاحبه با صداوسیما، در خصوص مالیات مهریه اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی یک سازمان مجری قانون است و طبق اصل «۵۱» قانون اساسی مکلف است که به قوانینی که مجلس وضع می‌کند و در قالب پایه‌های جدید مالیاتی یا نرخ‌های جدید مالیاتی تصویب می‌کند، عمل کند. تا این لحظه قانون جدیدی که تحت عنوان قانون جدید مهریه باشد، تصویب نشده است، بنابراین قوانین گذشته حاکم خواهد بود.

او افزود: طبق ماده «۱۴۴»، جهیزیه منقول و مهریه اعم از منقول و غیرمنقول و الی آخر معاف از مالیات خواهد بود، کما این‌که این ماده اصلاح نشود و یا تغییری پیدا نکند، طبیعتاً مهریه هم معاف از مالیات خواهد بود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص احتمال تغییر قانون در آینده نیز گفت: در زمان حاضر طرحی از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه نشده است. اگر قرار باشد لایحه‌ای ارائه شود، این لایحه باید از سمت سازمان امور مالیاتی یا از سمت وزارت اقتصاد به دولت و سپس مجلس برود، هم‌اکنون در مرحله پیش از تصویب قانون هستیم. اگر چنین قانونی تصویب شود، طبیعتاً سازمان امور مالیاتی به‌عنوان مجری قانون خواهد بود، باید وصول مالیات از مهریه را داشته باشد اما تا قبل از آن ما طبق ماده «۱۴۴»، حق وصول مالیات از مهریه را نخواهیم داشت.

معافیت مالیات مهریه سقفی ندارد

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سوالی در مورد پرداخت مالیات خودرو، سکه یا املاک که به‌عنوان مهریه در نظر گرفته می‌شود، در زمان خرید کالا گفت: ما قواعد عمومی پیرامون حوزه مالیات داریم. قوانین عمومی ناظر به نقل و انتقال هر ملک یا نقل و انتقال خودرویی بخواهد باشد طبیعتاً طبق آن قواعد عمومی حوزه مالیات بر آن هم حاکم خواهد بود، پس طبیعتاً صرفاً شامل مهریه نخواهد بود، اما اگر به‌طور خاص مهریه را در نظر بگیریم، انتقال در قالب مهریه قرار است صورت بگیرد، در نتیجه هر انتقال مالکیتی و یا هر انتقال دارایی اعم از منقول و غیرمنقول که در قالب مهریه می‌خواهد رخ دهد، مقننین این را در ماده ۱۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم معاف از مالیات دانسته‌اند. در زمان حاضر از طرح، لایحه و یا بحثی صحبت می‌کنیم که جزئیاتی از آن را در اختیار ندارم، اما مهریه لزوماً زمانی که منجر به طلاق شود، طبیعتاً وصول نمی‌شود بلکه قبل‌تر از آن ممکن است به هر شکل ممکن صورت بگیرد ولی هر انتقالی که بخواهد صورت بگیرد ناظر به آن قواعد عمومی‌اش مشمول مالیات است اما خود این دارایی مشمول مالیات نخواهد بود.

رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی در ادامه گفت: بابت مهریه، بابت خود عنوان مهریه یعنی دارایی که به‌عنوان مهریه دارد اتفاق می‌افتد اساساً مشمول مالیات نیست، معاف از مالیات است فقط صرفاً برای آن انتقالی که در واقع دارد صورت می‌گیرد، طبق قواعد عمومی این انتقال مشمول مالیات خواهد بود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص سقف تعیین‌شده برای مهریه گفت: حکم قانون «۱۴۴» مالیات مستقیم یک حکم عام است یعنی هیچ آستانه‌ای و هیچ میزانی را به‌عنوان میزان معافیت برایش لحاظ نمی‌کند، بلکه به‌طور کلی، همه آن اموال منقول و غیرمنقولی که در قالب مهریه قرار است که به همسر برسد، مشمول معافیت می‌داند.

منبع: sharghdaily-926507

برچسب ها
نسخه اصل مطلب