مدیرعامل یک تاکسی اینترنتی: حذف تاکسیهای اینترنتی از سهمیه سوخت اثرات تورمی دارد
مدیرعامل یک تاکسی اینترنتی اعلام میکند که محرومیت کاربران راننده تاکسیهای اینترنتی از حق قانونی سهمیه سوخت تبعات متعددی دارد که مهمترین آن ایجاد تورم بیشتر است.
به گزارش «فنزی»، هفته گذشته علیاکبر عربعامری، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، در گفتوگو با رادیو ایران خبر داد که طبق مصوبههای جدید، اعلام شده است که سهمیه تاکسیهای اینترنتی مسال اختصاص پیدا نکند.او تاکید کرد که در این زمینه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مجری بوده و تصمیمگیر نیست.
حالا این تصمیم باعث ایجاد نگرانی جدیدی برای شرکتهای تاکسی اینترنتی شده است. محمد خلج در این باره گفت: «متاسفانه از ابتدای سال ۱۴۰۲ سهمیهی سوخت رانندگان تاکسیهای اینترنتی (باوجود مصوبهی تصویبشده در سال ۱۳۹۸) قطع شده است و کاربران راننده اسنپ برخلاف حق قانونیشان بیش از یک سال است که از دریافت سهمیهی سوخت محروم شدهاند.» او ادامه داد: «از آنجایی که کاربران راننده تاکسیهای اینترنتی (مانند رانندگان تاکسیرانی) متصدی حملونقل محسوب میشوند، بر اساس قانون مشمول دریافت امتیازهای این حوزه میشوند. دریافت سهمیهی سوخت بخش حملونقل عمومی از جمله این امتیازها به شمار میرود و این سهمیه باید بر اساس میزان پیمایشی که کاربران راننده در ناوگان تاکسیهای اینترنتی دارند به آنها تعلق بگیرد.»
او به مشکلات دیگر کاربران راننده تاکسیهای اینترنتی اشاره و اعلام میکنند که این کاربران با چالش جمعآوری کارتهای سوخت از جایگاههای سوختگیری مواجه هستند و این موضوع قیمت تمامشده بنزین را برای آنها بالا میبرد. او تاکید میکند که این کاربران برای خدمترسانی در بخش حملونقل نیاز به سوخت دارند و تصمیمات اخیر در رابطه با جمعآوری کارتهای سوخت بهشدت مشکلساز خواهد شد.
خلج با بیان اینکه تصمیم جدید مشکلی به مشکلات این حوزه اضافه میکند، گفت: «عدم بهرهمندی رانندگان تاکسیهای اینترنتی از سهمیه سوخت در کنار مشکلات سوختگیری در جایگاههای سوخت تبعات زیادی به حملونقل درونشهری تحمیل میکند. به دلیل مشکلات یاد شده، تمایل به فعالیت در کاربران راننده به شدت کاهش پیدا میکند و این موضوع اثر منفی بر توازن عرضه و تقاضا و همچنین قیمت تمامشدهی سفر میگذارد. بنابراین تبعات این تصمیمها علاوه بر کاربران راننده اسنپ متوجه بیش از ۷۰ میلیون کاربر مسافر این سامانه نیز خواهد شد و اثر تورمی جدی در این حوزه خواهد داشت.»
به گفته او اسنپ بهصورت ماهانه مسافت طی شده همه کاربران راننده را در سفرهای اسنپی به نهادهای مسئول ارائه میکند. با تجمیع گزارشها و ارسال آن به وزارت نفت، این وزارتخانه متولی تخصیص سهمیه سوخت به کاربران راننده تاکسیهای اینترنتی است. براساس ادعای او متاسفانه از اسفند ۱۴۰۱، با وجود ارسال منظم گزارشها و پیگیریهای مکرر از سازمانهای متولی، سهمیه سوخت به حساب کاربران راننده واریز نشده است.
او ادامه میدهد: «همچنین بررسیهای انجام شده از سوی نهادهای مسئول روی شیوه محاسبه پیمایش کاربران راننده دقت بیش از ۹۹ درصدی آن را تایید کرده است. این موضوع نشان میدهد که برخلاف روشهای آفلاینِ اختصاصِ سهمیه بنزین که با دقت بسیار پایین و اتلاف منابع بالا انجام میشود، در تاکسیهای اینترنتی اختصاص سهمیه بنزین با دقت و بدون تضییع حقوق شهروندان انجام میشده است.»
او تاکید میکند که با این وجود خود را موظف به تلاش برای احقاق حق کاربران راننده میداند و امیدوار است که در سریعترین زمان ممکن از ارگانهای متولی راهکار و پاسخ شفافی در این مورد دریافت کنند.
منبع: sharghdaily-926146