کشف گونه جدیدی از قورباغه که به فیل حمله میکند!
فرادید| بر اساس مطالعهای که روز ۱۲ مارس در مجله معتبر آفریقایی «خزندهشناسی» منتشر شد، محققان از چندین منطقه در کشورهای آفریقای جنوبی یعنی نامیبیا و بوتسوانا در ماموریت بررسی حیاتوحش بازدید کردند.
به گزارش فرادید، محققان طی این بازدیدها، چندین قورباغه بزرگ و طلایی رنگ یافتند که با هیچ سابقه شناختهشدهای مطابقت نداشتند. آنها با نگاه دقیقتر به این قورباغهها متوجه شدند گونهی جدیدی از قورباغه گاوی آفریقایی را کشف کردهاند: Pyxicephalus beytelli یا قورباغه گاوی بیتِل.
لوئیس دو پریز، از نویسندگان این مطالعه گفته است: «این بزرگترین قورباغه کشفشده در سراسر جهان در ۱۰۴ سال گذشته است.»
قورباغههای گاوی بیتل بزرگ و قوی هستند و طول آنها به بیش از ۲۰ سانتیمتر میرسد. بزرگترین نمونه آنها حدود ۹۹۷ گرم وزن داشته است.
نمای نزدیک از Pyxicephalus beytelli یا قورباغه گاوی بیتل
گونه جدید احتمالاً در طول روز تولیدمثل میکند و این فرایند شامل «جنگ نرها» و «تعقیب نرهای دیگر تا بیرون از قلمرو» میشود. محققان جنس ماده این قورباغهها و فرایند جفتگیری آنها را ندیدند.
نام گونه جدید برگرفته از نام یکی از حافظان محیط زیست در نامیبیا است که در اعلام پارک ملی خاودوم که گونه جدید نخستین بار آنجا کشف شد، نقش داشته است.
تاکنون قورباغههای گاوی بیتل در آنگولا، بوتسوانا، نامیبیا و زامبیا یافت شدهاند، اما دامنه زیست آنها احتمالاً وسیعتر است.
این چهار کشور همسایه در جنوب آفریقا هستند. آنگولا و نامیبیا در امتداد سواحل غربی، هممرز با اقیانوس اطلس هستند و بوتسوانا و زامبیا در داخل کشور هستند.
گونه جدید را از روی دندانها، بافت پوست، اندازه، رنگآمیزی، صدا و سایر ویژگیهای فیزیکی ظریف شناسایی کردند. تجزیه و تحلیل دیانای نشان داد این گونه حداقل ۵ درصد واگرایی ژنتیکی با سایر قورباغههای گاوی آفریقایی دارد.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-181116