(تصاویر) کشف بزرگترین گورستان «طاعونزدهها» در اروپا
فرادید| حفاریها در حال انجام است، اما بقایای چندصدساله بیش از ۵۰۰ نفر تاکنون کشف شده و باستانشناسان بر این باورند که شاید ۱۵۰۰ نفر در این گور دفن شده باشند.
به گزارش فرادید، هنوز قدمتگذاری دقیق انجام نشده، اما تخمین زده شده که هشت گودال دفن قربانیان طاعون در حدود نیمه اول قرن هفدهم ایجاد شده است. برخی از استخوانها سبزرنگ به نظر میرسند، چون مدتی از این مکان برای دفع زبالههای یک کارخانه مس نزدیک استفاده میشد.
ملانی لانگبین، باستانشناس میگویند: «ما تمام بقایای انسانی را که در مناطق ساخت و ساز یافت میشود، حفاظت و بایگانی میکنیم. در حال حاضر پیشبینی میکنیم پس از اتمام حفاری در بهار، این بزرگترین گورستان اضطراری قربانیان طاعون باشد که در اروپا حفاری شده است.
ضایعات مس برخی از استخوانها را به رنگ سبز درآورده است
قدمتگذاری رادیوکربن روی بقایای یکی از گورها نشان داد که مربوط به اواخر قرن پانزدهم تا اوایل قرن هفدهم است و سکهها و قطعات سفالی یافتشده در آنها متعلق به اوایل قرن بیستم بودند. همچنین یادداشتی به تاریخ ۱۶۳۴ پیدا شده که در آن شیوع طاعون در سالهای ۱۶۳۲ و ۱۶۳۳ در نورنبرگ و کشته شدن ۱۵۰۰۰ نفر گزارش شده است. در یادداشت آمده که حدود ۲۰۰۰ نفر از کشتهشدگان در محل حفاری فعلی دفن شدند.
اما نتایج این کشف بسیار فراتر از فهم نحوه مرگ افراد است. تمام بقایای بجامانده باید حفاری و به دقت جابهجا شوند تا دانشمندان بتوانند آنها را مطالعه کنند و تصویر دقیقی از تاریخ نورنبرگ بدست آورند.
مارکوس کونیگ، شهردار نورنبرگ گفته است که اهمیت این کشف بسیار فراتر از این منطقه است: «این گورها حاوی بقایای کودکان و سالمندان، مردان و زنان است. طاعون جنسیت، سن یا موقعیت اجتماعی نمیشناسد. حالا، برای نخستین بار، یک تحلیل تجربی قابلاعتماد از یک گروه جمعیتی بزرگ از این دوره میتواند برای شهر مهم نورمبرگ انجام شود.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-180378