به گزارش اکوایران، مطالعه‌ای که در اواخر ماه فوریه توسط هفته‌نامه مشهور «لنست» منتشر شد، نشان می‌دهد که در سال 2022 - که تازه‌ترین آمارهای مربوط به تعداد افراد دچار چاقی در این سال منتشر شده - بیش از یک میلیارد نفر در سطح جهان در طبقه‌بندی افراد چاق قرار گرفتند.

براساس گزارش اکونومیست، محققان یافته‌های خود را بر پایه اندازه‌گیری‌های مربوط به وزن و قد بیش از 220 میلیون نفر از حدود 190 کشور قرار دادند. آن‌ها متوجه شدند که از سال 1990، نرخ چاقی در میان بزرگسالان دو برابر شده و این نرخ در میان کودکان و نوجوانان با رشد چهار برابری همراه شده است.

تعداد افراد دچار چاقی در سطح جهان در حال حاضر به شکل قابل توجهی در حال عبور از تعداد افرادی است که دچار کمبود وزن هستند (بی‌ام‌‌آی زیر 18/5). این آمار برای کودکان و نوجوانان نیز در حال افزایش است. مطالعه یادشده نشان می‌دهد که در دو-سوم کشورهای مطالعه‌شده، تعداد کودکان چاق بسیار بیشتر از کودکان دچار کمبود وزن بوده است. در کشورهای ثروتمند،‌ چاقی در دوران کودکی در خانواده‌های فقیر متمرکز شده است؛ اما در کشورهای فقیر، این خانواده‌های مربوط به طبقه‌ متوسط هستند که بیشتر با مشکلات چاقی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. با بالا رفتن درآمدها، کودکان بیشتری از این خانواده‌ها دچار افزایش وزن می‌شوند. از سوی دیگر، بسیاری از کشورهای فقیر در حال حاضر با یک اپیدمی دوگانه روبه‌رو هستند؛ سوء تغذیه به همراه چاقی.

untitled

اینکه بسیاری از افراد با وزن خود دچار چالش هستند نشان‌ می‌دهد که چاقی مسئله‌ای فراتر از قدرت اراده در رژیم غذایی است. بدن انسان به‌گونه‌ای تکامل یافته که بتواند از زمستان‌ها و دوران‌های قطحی نجات پیدا کند؛ مکانیسم بدن به شکلی است که افزایش وزن حفظ می‌شود و بدن در برابر تلاش‌ها برای کاهش وزن مقاومت می‌کند.

افزایش چشمگیر دسترسی به مواد غذایی ارزان و فوق فرآوری‌شده منجر به عادت‌های غذایی نادرست مانند پرخوری شده و در این میان، سبک زندگی هم کم‌تحرک‌تر شده است. همچنین داروهای کاهش وزن وجود دارند، اما قیمت‌ بالای آن‌ها باعث شده، در دسترس بودن این داروها برای همگان امکان‌پذیر نباشد. برای معکوس کردن روند چاقی در جوامع، در وهله نخست باید از چاق شدن تعداد بیشتری از کودکان و بزرگسالان جلوگیری کرد؛