به گزارش اکوایران، دولت‌ها برای حمایت از سرمایه‌گذاری در کشور باید در جهت ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاران تلاش کنند. این محیط مناسب در نهایت منجر به ایجاد فضای مناسبی برای رشد اقتصادی و توسعه را فراهم می‌کند. ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاران تحت عنوان امنیت سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود.

با توجه به اهمیت امنیت سرمایه‌گذاری در محیط اقتصادی کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس اقدام به ارائه شاخص «امنیت سرمایه‌گذاری» کرده است. این شاخص از ۳۸ مولفه تشکیل شده است که نشان می‌دهد وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری در کشور چگونه است. این شاخص عددی بین صفر و ۱۰ به خود می‌گیرد. هرچه این عدد به صفر نزدیک‌تر باشد به معنای بهبود وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری در کشور است.

این شاخص به تفکیک استان‌ها نیز منتشر می‌شود که نشان‌دهنده وضعیت استان‌های کشور در شاخص امنیت سرمایه‌گذاری است.

آمارهای شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در استان‌ها نشان می‌دهد هرمزگان نسبت به دیگر استان‌های کشور دارای مناسب‌ترین وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری  و کهگیلویه و بویراحمد دارای نامناسب‌ترین وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری در بهار ۱۴۰۲ است.

بهبود شاخص امنیت سرمایه‌گذاری کشور در تابستان ۱۴۰۲

آمارهای شاخص امنیت سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد این شاخص در تابستان ۱۴۰۲ نسبت به بهار ۱۴۰۲ بهبود داشته است. بر این اساس شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در بهار امسال ۵.۷۳ بوده که با ۰.۰۷  واحد کاهش به ۵.۶۶ در تابستان سال جاری رسیده است. با این وجود نمی‌توان گفت امنیت سرمایه‌گذاری در کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد. علت آن نیز به مبنای محاسبه این شاخص باز میگردد. زمانیکه این شاخص از میانه خود یعنی عدد ۵ بالاتر باشد یعنی همچنان محیط سرمایه‌گذاری در کشور مناسب نیست.

همچنین در میان استان‌های کشور هرمزگان بهترین عملکرد را در شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در تابستان ۱۴۰۲ ارائه کرده است. شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در این استان در بهار امسال ۵.۱ بوده که با ۰.۰۴ واحد افزایش به ۵.۱۴ در تابستان رسیده است. در سمت دیگر استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. این استان با شاخص امنیت ۶.۱۷ در تابستان سال جاری بدترین وضعیت سرمایه‌گذاری را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده است.