جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > چرا این گاو بیش از 200 میلیارد تومان می‌ارزد؟

چرا این گاو بیش از 200 میلیارد تومان می‌ارزد؟

گاو برزیلی نِرول (Nelore) با ارزش بیش از ۴ میلیون دلار، گرانترین گاو دنیاست که بر صنعت پرسود گوشت گاو برزیل تسلط دارد.

فرادید| یک گاو سفید باابهت با قوز خاصی روی پشتش و پوسته شل و آویخته غبغبش که مانند یک شال شیک از گردنش سرازیر شده، ژوئن گذشته در حراجی در آراندو، برزیل رکوردی را ثبت کرد. این رکورد یک برد آبرومند بود که همچنان در بازار جهانی گوشت‌خواری و در برزیل، جایی که این گاو با دقت در بهترین شرایط پرورش داده شد، واکنش داشته است. 

به گزارش فرادید، وقتی مزایده پایان یافت، سرمایه‌گذاران برای خرید نِلور باشکوه، نسلی از گاوهای اهلی نژاد باستانی زِبو، رقم رکوردشکن ۴.۳ میلیون دلار را پرداخت کردند. 

این گاو نمادی از مهارت برزیل در تجارت گاوداری مدرن است. برزیل به عنوان صادرکننده شماره یک گوشت گاو در جهان صدرنشین است و سه سال پیش، وقتی چین واردات از برزیل را آغاز کرد (پس از شیوع شدید تب خوکی آفریقایی که ۲۸ درصد جمعیت گراز کشور را کشت آغاز کرد)، به رتبه اول رسید. 

گاوها توسط گاوچران‌ها در مزرعه‌ای در سائو فلیکس دو زینگو گله می‌شوند. این شهر با وسعت ۳۲۰۰۰ مایل مربع، دارای بزرگترین گله گاو کشور با ۲.۴ میلیون حیوان است.

گاوداری مدت ۶۵ سال عامل اصلی تخریب جنگل‌های آمازون بوده است. امروزه برزیل ۲۲۵ میلیون راس گاو دارد و آماده است تا به سلطه خود بر بازاری ادامه دهد که پیش‌بینی می‌شود طی ۲۰ سال آینده، ۳۵ درصد رشد کند. آیا نژادهای ارزشمند با ارزش میلیون دلاری مانند نلور واقعاً می‌توانند تغییری در وضعیت کنونی ایجاد کنند؟ 

خاستگاه این گاو باارزش

گاو و دامداری مترادف فرهنگ و عشق گائوچوها هستند (کابوی‌های جنوب برزیل) که به اندازه همتایانشان در غرب آمریکا، افسانه‌ای و به خاطر استیک کبابی سیخ‌شده‌ای به نام چوراسکو معروف هستند. برای شروع سریع صنعت گاوداری در اواسط قرن بیستم، دولت برزیل مشوق‌هایی را برای خانواده‌ها و کشاورزان در نظر گرفت تا به روستاها نقل‌مکان کنند و جنگل‌های بارانی را به مرتع تبدیل کنند. 

در بحبوحه‌ی این رونق دامداری، برزیل تلاش کرد گاوهایش را از طریق نژادآمیزی اصلاح کند. چالش این برنامه، یافتن حیواناتی بود که بتوانند آب و هوای گرمسیری و اکوسیستم‌های متنوع کشور را تحمل کنند. گاوهای اروپایی (Bos taurus)، مانند هیرفورد و آنگوس از استرس گرمایی رنج می‌بردند و تولید کم بود. اما زِبوها (Bos indicus)، بومی آسیای جنوب شرقی، آفریقا و چین، انعطاف‌پذیرتر بودند. 

یک باربیکیوی بزرگ گوشت گاو در مزرعه بِکا در سانتو آنتونیو دا پلاتینا. دامداران از آزمایش ژنتیکی برای تولید گوشت لوکسی استفاده می‌کنند که حاوی چربی بیشتری است. بازاریابی این تکه‌های گوشت در داخل و خارج از کشور افزایش یافته است. برزیل بیش از هر کشور دیگری گوشت گاو صادر می‌کند. 

اوایل دهه ۲۰۰۰، یک کمپین بازاریابی به رهبری صنعت گاو، «مفهوم گاو زیست‌محیطی» را ترویج کرد و مزایای زیست‌محیطی نلور را تبلیغ کرد. 

ویلکاکس می‌گوید: با وجود تاب‌آوری طبیعی این حیوان، «این کمپین زمانی از بین رفت که مشخص شد این گاو مشهور از هر نژاد دیگری زیست‌محیطی‌تر نیست.» 

یک بازار صعودی با تغییرات آب و هوایی مواجه می‌شود

در حالی که جنگل‌زدایی ادامه دارد، رئیس‌جمهور تازه منتخب، لوئیز ایناسیو لولا دی سیلوا متعهد شده بود که به این رویه پایان دهد، رویه‌ای که تقریباً یک‌پنجم جنگل‌های بارانی کشور را طی ۶۰ تا ۶۵ سال گذشته نابود کرده است. درختان مخزن کربن طبیعی هستند که آلودگی‌های گرمایش سیاره را از جو بیرون می‌کشند. کارشناسان محیط زیست می‌گویند جنگل‌های باقیمانده باید برای کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی حفظ شوند. برخی از مناطق آمازون به وسعت استرالیا، در حال حاضر کربن را بیش از جذب آن، منتشر می‌کنند. 

اگرچه نابودی جنگل‌ها و چرای بیش از حد، از زمان انتخاب دی سیلوا ادامه داشته، اولی در شش ماه نخست سال ۲۰۲۳ به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته است. دسامبر گذشته، پارا یک برنامه اجباری ردیابی گاو راه‌اندازی کرد و قصد دارد جمعیت ۲۴ میلیونی گاو خود را ظرف سه سال در داخل ردیابی کند و تعداد گاوهای پرورش‌یافته در زمین‌های جنگل‌زدایی‌شده‌ی غیرقانونی را کاهش دهد. 

1

گاوهای نر در زمینی در مزرعه گارسیا سید پرسه می‌زنند. سید یکی از نخستین کسانی بود که گاو را از هند وارد کرد. بر خلاف نژادهای اروپایی، گاوهای زبوی هند بهتر می‌توانند در برابر آب و هوای گرم برزیل و بیماری‌های ناشی از پشه‌های استوایی مقاومت کنند. 

اما تا زمانی که بازار قوی باقی بماند، ویلکاکس انتظار کاهش عمده در دامداری و جنگل‌زدایی ناشی از آن در آمازون را ندارد.

آرانتس می‌گوید: «زبو به حیوانی مقدس در تجارت و فرهنگ برزیل تبدیل شده و مایه غرور ملی است.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-178548

برچسب ها
نسخه اصل مطلب