جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > تغییرات شگفت‌انگیز خورشید طی ۲ سال گذشته

تغییرات شگفت‌انگیز خورشید طی ۲ سال گذشته

از سال ۱۸۴۳ که ساموئل هاینریش شوابه(Samuel Heinrich Schwabe) ۱۷ سال را صرف مشاهده تغییرات لکه‌های خورشیدی کرد، «چرخه خورشیدی» به خوبی درک شده است. از آن زمان به بعد، ما به طور مرتب هر ۱۱ سال یک بار جریان جزر و مد لکه‌های خورشیدی را مشاهده کرده‌ایم.

اخیراً مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا(ESA) تصاویر منظمی از خورشید گرفته است تا پیشرفت را در حالی که ما به سمت اوج چرخه خورشیدی فعلی حرکت می‌کنیم، ردیابی کند.

دو تصویر تازه منتشر شده از فوریه ۲۰۲۱ و اکتبر ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که چگونه همه چیز در خورشید در حال حرکت به سمت بیشینه فعالیت کنونی خورشیدی است.

خورشید یک توپ بزرگ پلاسمایی(گازی با بار الکتریکی) است که دارای ویژگی شگفت انگیزی است که می‌تواند یک میدان مغناطیسی را که ممکن است درون آن وجود داشته باشد، حرکت دهد. با چرخش خورشید، میدان مغناطیسی با آن به اطراف کشیده می‌شود، اما چون خورشید در منطقه استوای خود سریع‌تر از قطب‌ها می‌چرخد، خطوط میدان مغناطیسی آن تنگ و تنگ‌تر می‌شوند.

تصاویری که از مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا منتشر شده است، نمای نزدیک از سطح خورشید یا فتوسفر آن را در حالی که به اوج فعالیت خورشیدی نزدیک می‌شود، نشان می‌دهد.

در ابتدای این چرخه، در کمینه فعالیت خورشیدی در سال ۲۰۱۹، فعالیت نسبتا کمی وجود داشت و فقط چند لکه خورشیدی وجود داشت. از آن زمان تاکنون همه چیز به آرامی در حال افزایش است.

تصویر مربوط به فوریه ۲۰۲۱، خورشیدی نسبتاً آرام را نشان می‌دهد، اما تصویری که در اکتبر سال گذشته گرفته شده است نشان می‌دهد که به جرأت می‌توان گفت که همه چیز در حال داغ شدن است.

انتظار می‌رود بیشینه فعالیت این چرخه در سال ۲۰۲۵ رخ دهد که از نظریه‌هایی مبنی بر اینکه دوره بیشینه فعالیت خورشید می‌تواند یک سال زودتر فرا برسد، حمایت می‌کند.

درک چرخه خورشیدی فقط یک علاقه علمی نیست، بلکه اطمینان از این است که آسیب به سیستم‌های زمینی و مداری را به حداقل می‌رسانیم و تأثیر حیاتی فعالیت خورشید بر حیات روی زمین را بیشتر درک می‌کنیم.

منبع: ایسنا

منبع: faradeed-178225

برچسب ها
نسخه اصل مطلب