جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > کشف یک «مار» 4 هزارسالۀ سفالی در تایوان

کشف یک «مار» 4 هزارسالۀ سفالی در تایوان

باستان‌شناسان دانشگاه ملی تسینگ هوآ در تایوان یک دسته‌ی سفالی به شکل مار کشف کردند که قدمت آن به حدود ۴۰۰۰ سال پیش می‌رسد.

فرادید| باستان‌شناسان دانشگاه ملی تسینگ هوآ در تایوان یک دسته‌ی سفالی به شکل مار کشف کردند که قدمت آن به حدود ۴۰۰۰ سال پیش می‌رسد. محققان این یافته را در محل تپه‌های ماسه‌ای ساحل شمال غربی جزیره، واقع در ناحیه گوآنین در غرب شهر تائویوآن، کشف کردند. 

به گزارش فرادید، شاید این شئ مارمانند که قسمت بالایی آن برافراشته و کلاهک پهن‌شده‌ی آن آماده ضربه زدن است، به عنوان دسته‌ای برای یک وسیله بزرگتر مانند ظرف یا کوزه تشریفاتی کاربرد داشته است. مشخصه این شیء، سر برافراشته با دهان باز و چین‌های متورم روی گردن است که از ویژگی‌های مهم مار کبری هستند. 

خبر کشف این مار سفالی ابتدا در صفحه فیس‌بوک دانشگاه مربوط به اخبار باستان‌شناسی منتشر شد که آن را یک کشف «مهم» در شهر تائویوآن نامیده بود. محققان قدمت این دست‌سازه مارمانند را با استفاده از تکنیک‌های تاریخ‌گذاری، نزدیک به ۴۰۰۰ سال تخمین زدند. 

1

مارها حیواناتی هستند که معانی نمادین قوی در اساطیر، دین و ادبیات دارند. در جوامع باستانی، پوست‌اندازی مار نماد انتقال بین زندگی و مرگ، تولید مثل یا تغییر بود. بسیاری از جوامع باستانی شرق آسیا و سایر نقاط جهان، نمادپردازی مشابهی به شکل مار دارند. 

این دسته سفالی ۴۰۰۰ ساله، شکلی زنده مانند مار کبری دارد که سرش برافراشته و چین‌های پوستی سر و گردنش برآمده هستند. این دست‌سازه ناکامل شاید بخشی از سفال‌هایی بوده که کاربرد آیینی داشتند. 

این قطعه گلی مارمانند را می‌توان به عنوان یک ابزاری تشریفاتی تعبیر کرد که شمن‌های باستانی برای انجام مراسم از آن استفاده می‌کردند. این دست‌سازه نشان می‌دهد تصاویر حیوانات در ابزارهای تشریفاتی جوامع باستانی گنجانده می‌شده و نظام اعتقادی و دانش آن‌ها را شکل می‌داده است. 

آثار باستانی ماقبل تاریخ متعددی از تایوان در این مکان ساحلی کشف شده است. به گفته هانگ لین چیو، دانشیار موسسه مردم‌شناسی تسینگ هوآ، در میان این مکان‌ها، اخیراً منطقه‌ای پر از ابزار سنگی کشف شده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

منبع: faradeed-177499

برچسب ها
نسخه اصل مطلب