جستجو
رویداد ایران > دانش و مهارت > پزشکی > قرص لوامیزول ۵۰ چیست؟؛ مقدار مصرف، کاربرد، عوارض و تداخل آن

قرص لوامیزول ۵۰ چیست؟؛ مقدار مصرف، کاربرد، عوارض و تداخل آن

لوامیزول داروی ضد انگل است که در درمان عفونت ها کاربرد دارد.اطلاعاتی از لوامیزول چیست؟ نحوه مصرف، مقدار مصرف قرص لوامیزول برای زگیل را با عوارض و تداخل بخوانید.

لوامیزول یک داروی ضد انگل است که برای درمان بیماری‌های عفونی و سرطان روده بزرگ کاربرد دارد.در ادامه اطلاعاتی از داروی لوامیزول شامل کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و تداخل دارویی آن را آورده ایم

معرفی داروی لوامیزول

نام علمی(ژنریک)

لوامیزول Levamisole

نام تجاری

Ergamisol

نوع

داروهای ضد کرم

اشکال

قرص، شربت

کاربرد

بیماری‌های عفونی باکتریایی یا ویروسی، آرتریت روماتوئید، بیماری‌های بدخیم (مانند سرطان روده بزرگ)، ضد کرم

مورد استفاده

درمان بیماری‌های عفونی 

گروه سنی

بزرگسالان-کودکان

دسترسی

با نسخه

تداخل دارویی

وارفارین، فنی توئین، کومارین

عوارض مصرف

سردرد، سرگیجه، اضطراب، خستگی

قرص لوامیزول 50

لوامیزول چیست؟

لوامیزول(به انگلیسی Levamisole) جز داروهای ضد کرم است که برای درمان بیماری‌های عفونی باکتریایی یا ویروسی، آرتریت روماتوئید، بیماری‌های بدخیم (مانند سرطان روده بزرگ) تجویز می شود.لوامیزول همچنین دارویی برای درمان عفونت ناشی از کرم های انگلی به خصوص آسکاریس و کرم های قلابدار است.

نحوه ای عملکرد یا مکانیسم اثر داروی لوامیزول به این صورت است که به عنوان محرک سیستم ایمنی، از طریق تعدیل پاسخ‌های ایمنی سلولی، موجب بهبود کار سلول‌های T می‌شود. به عبارتی  این دارو با فلج ساختن عضلات کرم، موجب دفع آن می‌شود.

 داروی لوامیزول را می توان فقط با نسخه پزشک به اشکال قرص با دوز 50 میلی گرم و شربت از داورخانه ها تهیه کرد.

هشدار مصرف لوامیزول

موارد مصرف لوامیزول

عکس قرص لوامیزول 50

 8 نکته درباره نحوه استفاده از لوامیزول

  1. قبل از شروع درمان با قرص لوامیزول پبروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  2. دوز و مقدار قرص لوامیزول از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
  3. قرص لوامیزول را با معده خالی مصرف کنید.
  4. اگر بلافاصله بعد از مصرف داروی لوامیزول دچار استفراغ شدید، از پزشک خود سوال کنید که دارو مجدد مصرف کنید و یا تا زمان بعدی مصرف دارو صبر کنید.
  5. داروی لوامیزول را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید.
  6. دوره درمان با داروی لوامیزول را کامل کنید.
  7. به تاریخ انقضای داروی لوامیزول توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  8. هرگز داروی لوامیزول را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

نحوه مصرف لوامیزول

نحوه مصرف لوامیزول یا مقدار مصرف قرص لوامیزول برای زگیل به این صورت است:  ۲٫۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تک دوز (در صورت نیاز یک هفته بعد تکرار شود.) 

مقدار مصرف لوامیزول

مقدار مصرف لوامیزول برای بیماران مختلف، متفاوت است.  از دستور پزشک خود و یا دستورالعمل درج شده بر روی برچسب پیروی نمایید.

مقدار مصرف لوامیزول در بزرگسالان:

    50 میلی گرم خوراکی هر 8 ساعت به مدت 3 روز (7شروع از تا30 روز پس از جراحی).
  • به عنوان درمان نگهدارنده  ممکن است به مدت 3 روز در فواصل هر 2 هفته برای یک سال تجویز شود.

عوارض جانبی لوامیزول

عوارض داروی لوامیزول عبارتند از:

در صورت بروز علائم واکنش‌های آلرژیک مانند تنگی نفس، بثورات پوستی، سرگیجه شدید و تورم (به ویژه در صورت، زبان یا گلو) فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

 لوامیزول دامی

منع مصرف لوامیزول

تداخل دارویی لوامیزول

تداخل دارویی لوامیزول ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین قبل از مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی را با پزشکتان در میان بگذارید. از جمله داروهایی که با قرص لوامیزول تداخل دارند، عبارتند از:

شرایط نگهداری از دارو لوامیزول


 لوامیزول پرندگان

 اطلاعات تخصصی درباره لوامیزول

مکانیسم اثر

مکانیسم اثر لوامیزول به عنوان یک داروی ضدانگل به واسطه عملکرد آگونیستی آن بر روی ساب تایپ L گیرنده های نیکوتینی استیل کولین در عضلات کرم های نماتود است. این عملکرد آگونیستی، توانایی کرم های نر برای کنترل عضلات دستگاه تولید مثل را کاهش می دهد و تکثیر آنها را مختل می کند.

 مکانیسم اثر لوامیزول به عنوان داروی ضدسرطان در ترکیب با فلورویوراسیل شناخته شده نیست.

لوامیزول اثرات متعددی برروی سیستم ایمنی دارد و می تواند در تشکیل آنتی بادی ها بر علیه آنتی ژن های مختلف، افزایش واکنش سلول های T از طریق تحریک فعال سازی و تقسیم سلول های T، تقویت عملکرد مونوسیت ها و ماکروفاژها شامل فاگوسیتوز و کموتاکسی، افزایش تحرک، چسبندگی و کموتاکسی نوتروفیل ها نقش داشته باشد.


فارماکودینامیک

لوامیزول یک مشتق صناعی از ایمیدازوتیازول است که به صورت گسترده در درمان کرم های انگلی در انسان و حیوانات مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو به عنوان یک ضدانگل، احتمالا به وسیله هدف قراردادن گیرنده های نیکوتینی سیستم کولینرژیک نماتودها عمل می کند.

 به عنوان یک تعدیل کننده سیستم ایمنی، به نظر می رسد یک تحریک کننده سیستم ایمنی ست که باعث افزایش سلول های کشنده طبیعی (Natural Killer) و سلول های T فعال در بیمارانی می شود که از آن به عنوان داروی کمکی در مرحله 3 سرطان روده بزرگ در کنار 5-فلوئورویوراسیل  استفاده کرده اند.


فارماکوکینتیک

    جذب : لوامیزول از طریق دستگاه گوارش سریعا جذب می شود. (طی 2 ساعت)
  • حجم توزیعی: در دسترس نیست.
  • اتصال به پروتئین های پلاسما: 20 تا 25 درصد
  • متابولیسم: اصولا از طریق کبد به شکل گسترده با متابولیت های فعال و غیرفعال انجام می شود.
  • مسیر حذف: در دسترس نیست.
  • نیمه عمر: 4.4 تا 5.6 ساعت (به صورت دوفازی)
  • سمیت:
    LD50 = 40 mg/kg   به صورت زیرجلدی در خوک ها
                 LD50 = 180 mg/kg به شکل خوراکی در موش ها
ارگانیسم های تحت تاثیر: انسان و سایر پستانداران

قیمت قرص لوامیزول

نام تجاری
قرص لوامیزول روزدارو 50 میلی گرم 181,800
قرص لوامیزول پورسینا 50 میلی گرم


دارو های هم گروه لوامیزول

پرسش های متداول

لوامیزول گوسفندی چیست؟
لوامیزول گوسفندی یک ضدانگل بسیار موثر در درمان و کنترل آلودگی های نماتودی است.


سخن آخر

قرص لوامیزول ۵۰ برای درمان بیماری‌های عفونی تجویز می شود و با عوارضی چون سردرد، سرگیجه، اضطراب، خستگی همراه است و با داروهای چون وارفارین تداخل دارویی دارد.ما در مطلبی به معرفی قرص وارفارین چیست؟ موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی کومادین پرداختیم که در صورت تمایل می توانید مطالعه کنید. اگر درباره قرص لوامیزول، نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی آن سوالی دارید در قسمت نظرات سؤال خود را مطرح کنید و یا تجربه خود را از مصرف این دارو با سایرین به اشتراک بگذارید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران