جستجو
رویداد ایران > رویداد > ماجرای فهرست واحد

ماجرای فهرست واحد

ا نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس، گمانه‌زنی‌ها در مورد فهرست واحد احزاب بیشتر می‌شود.

با نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس، گمانه‌زنی‌ها در مورد فهرست واحد احزاب بیشتر می‌شود. اگرچه در دورهای قبلی اصل رقابت میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان دیده می‌شد و دو حزب قدیمی تلاش می‌کردند در عرصه رقابت پیروز شوند اما در انتخابات آتی رقابت درون‌حزبی بیش‌ازپیش دیده می‌شود و همین امر احتمال رسیدن به لیست واحد را کمتر می‌کند.
بااین‌حال شماری از کارشناسان می‌گویند در انتخابات آتی هم طبق رویه سال‌های گذشته، اصولگرایان با لیست واحد در عرصه رقابت وارد می‌شوند تا شانس پیروزی خود را افزایش دهند و اصلاح‌طلبان نیز به رقم حواشی چند ماه اخیر درنهایت با یک لیست واحد در انتخابات شرکت می‌کنند. امکان تحقق ین پیش‌بینی در جبهه اصلاحات بیشتر است. بر اساس این رویکرد جریاناتی که درگذشته دولت‌های اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا را شکل داده بودند، به یکدیگر نزدیک خواهند شد و بر همین اساس احتمال ائتلاف برخی احزاب نظیر اعتدال و توسعه، کارگزاران سازندگی و اعتماد ملی با یکدیگر بسیار زیاد است. البته اگرچه درباره اینکه چهار حزب مذکور در قالب یک ائتلاف لیست واحد منتشر کنند، هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است اما امکان انتشار این لیست وجود دارد.
اما در جبهه اصولگرایان وضعیت متفاوت است. اصولگرایان خود می‌دانند در انتخابات آتی از شانس بیشتری برای پیروزی بهره‌مند هستند و قرارگیری‌شان در یک یا چند فهرست واحد به‌مراتب پیچیده‌تر است. رقابت درونی در جبهه اصولگرایی وجود دارد و نمونه آن فهرست‌های غیررسمی منتشرشده است، البته این رقابت کاملا طبیعی است، اما به دلیل اینکه رقابت اصلی با جبهه اصلاح‌طلبان است، احتمال اینکه اصولگرایان سهم‌خواهی را کنار بگذارند و بر مبنای شاخص‌های ارزشی به فهرست واحدی برسند، وجود دارد. در حال حاضر صحبت از فهرست‌های متعددی به میان می‌آید اما شماری از کارشناسان بر این باورند که لیست‌های اصولگرایان برای انتخابات مجلس دوازدهم، از تکثر موجود خارج می‌شود و حداکثر به دو لیست می‌رسد. در همین زمینه غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، در پاسخ به این سؤال که معتقدید چند لیست واحد از جریان اصولگرا بیرون می‌آید گفت: «بعید نیست چند لیست بیرون بیاید چراکه کسی نمی‌تواند کسی را مجبور کند. ما در انتخابات مجلس یازدهم نیز شاهد بودیم در کنار فهرست شورای ائتلاف چند فهرست دیگر هم منتشر شد، اما باید توجه داشت که مردم خودشان انتخاب می‌کنند انتخاب با مردم است و میزان هم رأی ملت است.»
به هر ترتیب تاریخ نشان داده در عالم سیاست هیچ‌چیز ناممکن نیست. ممکن است احزاب تا زمان انتخابات نتوانند به لیست واحد دست یابند و رأی مردم در سبد چهره‌های گوناگون احزاب پخش شود. به‌هرحال باید منتظر ماند و دید تا کمتر از 20 روز باقی‌مانده چه سرنوشتی در فهرست انتخابات احزاب رقم می‌خورد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
ثنا روغنی
خبرنگار و دبیر سرویس روزنامه رویداد امروز