ژیان ۶ میلیارد تومانی
این مدل ویژه و مبهم ۴x۴ Sahara نام دارد که تنها ۶۹۳ دستگاه از آن ساخته شده است. نامیدن آن به عنوان یک نسخه تمام چرخ محرک ۲CV، نادیده گرفته شد، چرا که این خودرو دارای دو موتور بود که به طور مستقل کار میکردند. این بدان معناست که رانندگان میتوانند بین رانندگی خودرو با دیفرانسیل جلو، عقب یا چهار چرخ محرک یکی را انتخاب کنند. اکنون یک نمونه کاملاً بازسازی شده از این مدل کمیاب در اینجا وجود دارد که به بررسی آن میپردازیم.
از آنجایی که دو مخزن سوخت در زیر صندلیها قرار دارند، سوراخهایی در درها برای عبور نازل بنزین وجود دارد. یک اهرم جداگانه توسط راننده برای همگام سازی دو گیربکس وجود دارد. سیتروئن مجبور شد برای سازگاری با سخت افزار جدید، تغییرات زیادی در بدنه ایجاد کند و ۲CV را حتی عجیبتر نشان دهد.
در حالی که دو موتور در کنار شما هستند، تقریباً هیچ عایق صدایی وجود ندارد و ماشین به طور قابل پیش بینی صدای بلندی دارد. قیمت آن هم مشکل ساز بود، چرا که دو برابر یک ۲CV معمولی هزینه داشت. به این ترتیب، این یک موفقیت تجاری نبود، بلکه بیشتر شبیه یک آزمایش بود.
اگر میپرسید که ارزش این خودرو چقدر است، Bonhams یکی از آنها را به قیمت ۸۶۲۵۰ یورو (حدود ۵ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان) در یک حراجی در اواخر سال ۲۰۱۹ فروخت. در همان سال، یک خودروی دیگر در حراجی پبل بیچ که توسط Gooding & Company برگزار شد، ۱۰۶، ۴۰۰ دلار (حدود ۵ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان) فروخت.
سیتروئن مقدار قابل توجهی از وقت و انرژی خود را صرف ساخت ۲CV کرد تا حد امکان، ارزان و ابتدایی باشد. ۲CV اصلی که در سال ۱۹۴۸ عرضه شد، با یک موتور دوقلو مسطح با ۹ اسببخار قدرت، و همچنین روکش برزنتی که از شیشه جلو تا سپر عقب کشیده شده بود و شیشههای جلو که به سمت بالا میرفت، عرضه شد.
نمونه ارتقا یافته آن، یعنی سیتروئن دایان که با نام ژیان شناخته میشد، محبوبیت فوقالعادهای در ایران پیدا کرد. سیتروئن ۲CV در نسخه دیان و با نام ژیان، از سال ۱۳۴۷ در شرکت سهامی سیتروئن ایران که امروزه سایپا نام دارد، تولید شد. ژیان در رقابت با پیکان به عنوان خودروی اقتصادی، گوی رقابت را از دست داد و تا سال ۱۳۶۰ در ایران تولید شد و جای خود را به رنو ۵ معروف داد.
این خودرو تا سال ۱۹۹۰ تولید و طبق آمار، ۹ میلیون دستگاه از این خودرو از کارخانه خارج شد! این یعنی تولید یک نسل در بیش از ۴۰ سال که در صنعت خودروسازی همچین موردی بسیار کمیاب است.
طراحی ساده و بدنه جدا از شاسی و پیشرانه تخت و هوا خنک و بسیاری از عوامل دیگر، این خودرو را خاص میکرد. پیشرانههای مختلفی مثل ۳۷۵ سیسی، ۴۲۵ سیسی، ۶۰۲ سیسی و M۲۸ برای ۲CV در نظر گرفته شد. قویترین پیشرانه که M۲۸ نام دارد، ۴۵ اسببخار قدرت تولید میکرد و در مسابقات اتومبیلرانی به کار گرفته میشد.
نسخه ۳۷۵ سیسی آن، ۹ اسببخار قدرت تولید میکرد و از صفر تا ۶۵ کیلومتر را در ۴۲.۵ ثانیه طی میکرد!
سیستم تعلیق کاملا مستقل در دو محور که ۴ بازوی مکفرسون در هر ۴ طرف و در راستای طولی بود، این اجازه را میداد که خودرو در حین پیچیدن و یا عبور از یک دستانداز، فاصله محوری در آن سمت بیشتر و کشیدهتر شود که در نوع خود عجیب بود. به صورت کلی این خودرو به نوعی سرزمین عجایب سیتروئن به حساب میآید!
منبع: خبر آنلاین
منبع: faradeed-176673