45 هزار سال قبل انسانهای ساکن این غار با «نئاندرتالها» همزیستی داشتند
فرادید| تجزیه و تحلیل ژنتیکی قطعات استخوان کاوششده از یک سایت باستانشناسی در رانیس (آلمان) منجر به یافتن شواهدی شده که نشان میدهد انسانهای امروزی (هومو ساپینس) حدود ۴۵۰۰۰ سال پیش به شمال اروپا رسیدهاند.
به گزارش فرادید، این مدرک، تاریخ ورود انسان مدرن (هوموساپینس) را هزاران سال زودتر از آنچه قبلا تصور میشد نشان میدهد و به آن معناست که آنها چندین هزار سال قبل از انقراض نئاندرتالها با آنها همزیستی داشتهاند. افزون بر این، در طول این دوره، نئاندرتالها و انسانها با هم آمیخته شدند و مدرک آن، DNA نئاندرتال یافتشده در ژنوم انسان مدرن است.
دانشمندان نوک نیزهها، بقایای حیوانات و سیزده تکه استخوان را که به عنوان استخوانهای انسانهای مدرن اولیه شناسایی شدهاند، در عمق ۲۴ فوتی رسوبات لایهای غار Ilsenhöhle کشف کردند. این یافتهها مدارکی هستند که نشان میدهند هومو ساپینسها ۴۵۰۰۰ سال پیش در شمال اروپا حضورداشتند.
دیانای ۱۳ قطعه استخوان نشان داد آنها متعلق به هومو ساپینس هستند و توالی میتوکندری آنها با سایر جمعیتهای اروپایی مطابقت دارد. جالب است که چندین قطعه دارای دودمان مادری یکسان بودند، یعنی از یک فرد یا اقوام زن نزدیک او شکل گرفتند.
این شواهد ژنتیکی، تاییدکنندهی اکتشافات قبلی است مبنی بر اینکه هومو ساپینس و هومو نئاندرتالنسیس با هم آمیزش کردند چون گهگاه با هم تعامل داشتند. افزون بر این، نشان میدهد مهاجرت انسانهای امروزی به اروپا و آسیا در حدود ۵۰۰۰۰ سال پیش به نابودی نئاندرتالها کمک کرد که بیش از ۵۰۰۰۰۰ سال منطقه را اشغال کرده بودند.
ابزارهای سنگی از LRJ
بررسی دندانها و استخوانهای حیوانات مجاور نشان داد این انسانهای اولیه در محیطی خشن با گوزنهای شمالی، خرسهای غار، اسبها و کرگدنهای پشمالو در شرایطی قابلمقایسه با سیبری مدرن یا شمال اسکاندیناوی زندگی میکردند.
این تیم با استفاده از روشهای معاصر برای حفاری مجدد رانیس و استخراج DNA میتوکندری از استخوانها، توانست تاریخ سکونتگاههای اولیه را در سراسر اروپای شمالی بازسازی کند.
تجزیه و تحلیل چندرشتهای آنها، گاهشمار جدیدی ایجاد کرد که نشان داد بر خلاف تصور رایج، هومو ساپینسها پس از انقراض نئاندرتالها وارد نشدهاند، بلکه هزاران سال با آنها همزیستی داشتهاند، یعنی ۴۷۵۰۰ سال پیش به نوبت سایت رانیس را اشغال میکردند.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-176124