در ایران، تمام منابع آب زیرزمینی برداشت میشود اما جایگزین نمیشود
به گزارش شبکه شرق، علی سلاجقه درباره مسئله فرونشست زمین در کشور و اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه گفت: وقتی بحث فرو نشست زمین مطرح میشود بحث تخلیه سفرههای آب زیرزمینی کشور مطرح است. به هرحال ما در مورد منابع آب سطحی خودمان با استفاده از روشهای علمی که با طبیعت هارمونی دارند، خیلی کار نمیکنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: بحث آبخیزداری را مطرح میکنم که آبهای سطحی کشور را باید با استفاده از روشهای نوین آبخیزداری هم حفظ کنیم، هم ذخیره کنیم و هم نفوذ دهیم که در بحث نفوذ واقعا کار نمیکنیم. در کشور ما تمام منابع آب زیرزمینی برداشت میشود، اما جایگزین نمیشود. شرایط اقلیمی به گونهای است که بارش وجود ندارد و فرونشست هم شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه واقعا باید به این مسئله توجه جدی کنیم، عنوان کرد: الان وقتی آب کم داریم، در مصرف آب باید توجه جدی کنیم. هم صنایع، هم کارخانهجات هم مجموعه مردم که خیلی از ما جلوتر هستند. ما در این زمینه در سازمان محیط زیست برای هرگونه صنعتی که میخواهد ایجاد شود و هر معدنی که میخواهد شکل بگیرد و بارگذاریهایی که میخواهد انجام شود، اولین بحثی که به دنبالش هستیم ایجاد تصفیهخانه است و اینکه بازچرخانی صورت بگیرد، در غیر اینصورت فرآیند فرونشست یک فرآیند رو به رشد است.
سلاجقه با اشاره به بحث تخلیه آبخوانها است، گفت: حتما باید تزریق و تغذیه سفرهها انجام شود که شرایط اقلیمی اجازه نمیدهد، اما جاهایی که میتوانیم از ظرفیت پسابها استفاده کنیم، این کار را انجام میدهیم.
وی درخصوص پدیده فرونشست در اصفهان اظهار داشت: به هر صورت بارگذاریهایی که در چندین دهه از لحاظ صنعتی و مصرفی در مصرف آب انجام شده است این منطقه را به این روز کشانده است باید هم مردم استان و هم مسئولان نسبت به بارگذاریهای اضافی تدبیر کنند که این اتفاق نیفتد. این اتفاق افتاده است فعلا تدبیر کنیم و از این مرحله گذر کنیم اگر روند بارگذاریها ادامه داشته باشد مشکلات دیگری هم خواهیم داشت.
رئیس سازمان محیط زیست درباره وضعیت تهران بیان کرد: غالب دشتهای ما در کشور ممنوعه هستند، در تهران هم در منطقه کهریزک بحث فرونشست وجود دارد و سالها مطالعات این را نشان میدهد، خود ما هم از لحاظ علمی در این زمینه کار کردیم.
منبع: sharghdaily-918528