جستجو
رویداد ایران > هنر و ادبیات > 5 کتاب پرمخاطب و جذاب آلن دوباتن را بخوانید

5 کتاب پرمخاطب و جذاب آلن دوباتن را بخوانید

ازمیان لیست بلند بالای آثار آلن دوباتن، فیلسوف و نویسنده سوییسی- انگلیسی 5 کتاب از بهترین و خواندنی‌ترین آنها را برای معرفی به شما انتخاب کرده‌ایم.

 آنچه شما را مانند بسیاری از مخاطبان آثار آلن دوباتن به سمت کتاب‌های خواندنی و مفید او می‌کشاند تاثیر مثبتی است که مطالعه آنها بر زندگی روزمره شخصی، اجتماعی و شغلی‌ شما دارد. آلن دوباتن، متخصص بیان مفاهیم فلسفی به زبان ساده برای استفاده عملی در زندگی روزمره است و خواندن آثار او به شما می‌آموزد که چگونه از آرای فلسفی فیلسوفان بزرگ در زندگی خود استفاده کنید و از این طریق از درد و رنج‌هایتان در زندگی بکاهید. در این مقاله 5 کتاب از بهترین و پرمخاطب‌ترین آثار این نویسنده را که فروش بالایی نیز در دنیا داشته اند به شما معرفی می‌کنیم.

بیوگرافی آلن دوباتن

آلن دو‌باتن (Alain du Botten)، فیلسوف، نویسنده، مجری تلویزیون، جستارنویس، سخنران و روزنامه‌نگار سوییسی- انگلیسی 20 دسامبر 1969 در زوریخ به دنیا آمد. پدرش مصری بود و مادرش سوییسی.

پدر که برای زندگی و کار به سوییس مهاجرت کرده بود از بنیانگذاران مؤسسه مالی- اعتباری جی‌ای‌ام بود و آلن خانواده ثروتمندی داشت. او یک خواهر نیز دارد.

 آلن دوازده سال در سوییس زندگی کرد و به زبان‌های فرانسه و آلمانی مسلط شد. سپس به مدرسه ای شبانه روزی در آکسفورد فرستاده شد و زبان انگلیسی را آموخت. او در رشته های تاریخ و فلسفه تحصیل کرد و مقطع دکتری را در رشته فلسفه فرانسه در دانشگاه هاروارد آغاز کرد اما آن را نیمه‌کاره گذاشت تا کتاب‌های خود را در زمینه‌ فلسفه‌ عمومی بنویسد، چون دریافت که راز کاربردی‌شدن فلسفه، بیان ساده آن و ورودش به زندگی روزمره انسان‌هاست بنابراین کمتر جنبه ای از زندگی روزمره است که موضوع کتاب‌های او قرار نگرفته‌باشد. عشق، دوستی، روابط اجتماعی، هنر، چالش‌های شغلی، سفر، خانه و هر آنچه یک انسان در زندگی روزمره با آن مواجه است، موضوع کتاب‌های او شده است.

درباره مدرسه زندگی آلن دوباتن

 

دیدگاه دو باتن به فلسفه که باید در زندگی روزمره کارآمد باشد و از دردها و رنج‌هایمان در زندگی بکاهد  از مهم ترین دلایل بنیانگذاری و مشارکت او در تاسیس موسسه آموزشی «مدرسه زندگی» است.

این مؤسسه آموزشی با تمرکز بر زندگی بهتر و عاقلانه تر در سال ۲۰۰۸ در لندن (شعبه اصلی)، آمستردام، برلین، استانبول، ملبورن، پاریس و سیدنی شروع به کار کرد. درواقع مدرسه زندگی نیز از رویکرد دو باتن به فلسفه و دانش نشأت می‌گیرد و به این قصد تأسیس شده که برخلاف دانشگاه های سنتی، آموزش را با زندگی عملی انسان ها همسو کند و چیزی را به آنها بیاموزد که به درد زندگی روزمره شخصی، اجتماعی و شغلی آنها بخورد. پیدا کردن شغل مورد رضایت، بهبود در روابط، دست یافتن به خونسردی. درک بهتر جهان همچنین خدماتی چون روان‌درمانی و فروشگاه حضوری از جمله برنامه‌ها و خدمات موسسه مدرسه زندگی است. 

جستارهایی در باب عشق

 

این کتاب نخستین اثر دوباتن است که آن را در سال 1993 وقتی 24 ساله بود، نوشت. این کتاب بلافاصله در لیست کتاب‌های پرفروش قرار گرفت و بیش از دو میلیون نسخه از آن فروخته شد.

راوی داستان این رمان در پروازی از پاریس به لندن، عاشق دختری به نام کلوئی می‌شود. او کاملاً می‌داند که شیفته و دلباخته موهای خرمایی، چشمان سبز و نظرات کلوئی درباره کتاب «هستی و زمان» اثر هایدگر شده است. نویسنده به شکلی ژرف و شگفت‌انگیز به تحلیل و بررسی احساسات درگیر در رابطه‌ای عاشقانه می‌پردازد؛ رابطه ای آنقدر قابل باور و ملموس که تمامی مخاطبین قادر خواهند بود خود را جای یکی از شخصیت‌های کتاب تصور کنند. دوباتن در کتاب جستارهایی در باب عشق با بهره گیری از نظرات ارسطو، سارتر، ویتگنشتاین و گروچو مارکس، داستان عاشقانه بسیار خلاقانه و پرجزئیاتی خلق می‌کند که از دریچه فلسفه پرداخته شده است.

شما می‌توانید کتاب «جستارهایی در باب عشق» را با ترجمه گلی امامی که توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده است، بخوانید.

پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند

 

این کتاب اولین بار در سال 1997 منتشر شد. دوباتن در این اثر دو ژانر به ظاهر دور از هم (زندگی‌نامه‌نویسی ادبی و خودپروری) را با هنرمندی و جذابیتی کم نظیر در هم آمیخته است. چه کسی فکرش را می‌کرد که مارسل پروست، یکی از برجسته ترین نویسندگان دو سده اخیر، چنین بینش غنی و تکان دهنده ای را درباره پیش گرفتن بهترین راه برای گذران زندگی به ما ارائه کند؟ پروست دریافته بود که مجموع تکه های روزمره و به ظاهر بی‌اهمیت زندگی هستند که جوهره و ارزشمندی آن را به وجود می‌آورند. دوباتن به بهترین شکل ممکن از زندگی و حرفه پروست بهره برده و آن را به نقشه راهی کاربردی برای لذت بردن از تعطیلات، احیای روابط، دستیابی به ذهنی مبتکر، درک عشق و بسیاری دیگر از نکات مهم زندگی تبدیل کرده است. دوباتن با بررسی کامل و موشکافانه مقالات، نامه ها و داستان‌های .مارسل پروست، تصویری بسیار جذاب از این نویسنده بزرگ خلق کرده که بدون تردید می‌تواند زندگی های بسیاری را با تغییرات مثبت همراه کند

.شما می‌توانید کتاب « پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را .دگرگون کند» را با ترجمه گلی امامی که توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده است، بخوانید

اضطراب موقعیت

 

این کتاب بسیار تحسین شده که در سال 2004 منتشر شد درباره اضطراب موقعیت، علل و راه‌حل‌های آن است. دوباتن، استاد بلامنازع تشریح تمدن امروزی و مشکلات ناشی از آن، در این کتاب بر مطالبه پایان ناپذیر آدم ها برای رسیدن به جایگاه و موقعیت مناسب تمرکز کرده است. او به منظور توضیح نظریه خود، از تاریخ غرب و اندیشه چهره هایی تأثیرگذار همچون سنت آگوستین، ماکیاولی و آنتونی رابینز بهره می‌گیرد. کتاب اضطراب موقعیت، اثری بسیار سرگرم کننده و خردمندانه است که مثل تمامی آثار آلن دوباتن، می‌تواند تغییری ماندگار در زندگی مخاطبین خود به وجود آورد.

شما می‌توانید کتاب «اضطراب موقعیت» را با ترجمه سیدحسن رضوی که توسط نشر میلکان منتشر شده است، بخوانید. 

معماری شادکامی

 

در این کتاب، نویسنده از اهمیت و تاثیر زیاد محیط اطراف ما؛ خانه، محل کار و... بر روحیات، شخصیت، میزان بهره‌وری و در مجموع رضایت ما از زندگی می‌گوید بنابراین پای معماری به وسط کشیده می‌شود و سبک معماری ساختمان‌هایی که ما زمان زیادی را در آ‌نها سپری می‌کنیم، اهمیت می‌یابد.

دوباتن در این کتاب با بررسی فلسفه و روان‌شناسیِ سبک معماری به پرسش اساسی «یک بنای زیبا چیست؟» پاسخ می‌دهد. همچنین توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از هنر معماری به بهترین نحو از توانایی‌های خود در جهت دستیابی به اهداف و رسیدن به آرامش و رضایت استفاده کرد.

کتاب «معماری شادکامی» نه یک کتاب تخصصی در زمینه فلسفه است و نه کتابی تخصصی در حوزه معماری، بلکه برای برقرار کردن پیوند میان مفاهیم این دو حوزه تلاش می‌کند و همه را به اندیشیدن دوباره و از نوعی دیگر در مورد معماری دعوت می‌کند.

شما می‌توانید کتاب «معماری شادکامی» را با ترجمه محمدرضا مردانیان که توسط انتشارات تمدن علمی منتشر شده است، بخوانید.

هنر سیر و سفر

 

در این کتاب، سفر فراتر از بستن چمدان و رفتن به مقصدی است که مشخص کرده‌ایم. نویسنده با نگاهی فلسفی و به شیوایی ما را از جاده‌ها، شهرها، خیابان‌ها و مقصد فراتر می‌برد تا سفر را چون مکاشفه‌ای درونی ببینیم و سیری پرماجرا و عمیق داشته‌ باشیم در دنیای روح و ذهن خود.

چرا در سفر از بعضی چیزها لذت می‌بریم؟ چرا پیش از سفر سرشار از آن حس دوست‌داشتنی هستیم، اما وقتی سفرمان را واقعاً آغاز می‌کنیم، ناامید می‌شویم؟ چرا حتی پدیده‌های به ظاهر پیش پا افتاده برای ما در سفر جذاب به نظر می‌رسند؟ هنر در این میان چه نقشی دارد و چگونه می‌تواند باعث شود تا سفری غنی‌تر داشته باشیم؟ و بالاخره، آیا می‌توانیم در خانه‌ هم سفر کنیم؟ این‌ها پرسش‌هایی هستند که آلن دوباتن در کتاب «هنر سیر و سفر» پاسخ می‌دهد.

در 9 جستار «هنر سیر و سفر»، نویسنده از دلشوره‌ شروع سفر، نحوه‌ چینش وسایل و از مکان‌های بین‌راهی، غذاخوری‌ها و اقامت‌گاه‌ها سخن می‌گوید. از علاقه‌ آدمی به کشف سرزمین‌های دور حرف می‌زند و سفرهای توریستی کلیشه‌ای را نقد می‌کند. او تاثیر بناهای تاریخی، معماری و مناظر طبیعی بر مسافر را شرح می‌دهد و رد این آثار را بر هویت و شخصیت مسافر دنبال می‌کند. دوباتن از نظرات، طرح‌ها و نقاشی‌های بسیاری نیز کمک می‌گیرد و این بر جذابیت کتاب می‌افزاید.

شما می‌توانید کتاب «هنر سیر و سفر» را با ترجمه گلی امامی که توسط انتشارات نیلوفر منتشر شده است، بخوانید.  

 

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
لیلا شهبازیان