(تصاویر) گیاه فسیلشدۀ ۳۵۰ میلیون ساله با برگهای پنج متری
فرادید| بیشتر اوقات در کشفیات فسیلی، شاهد گیاهان فسیلشدهای بودهایم که در یک کنده درخت یا برگ عجیب حفظ شدند. با این حال، درختان فسیلی تازه کشفشده از نیو برانزویک (New Brunswick) کانادا، ظاهر بسیار شگفتانگیزی دارند که نظیر آن قبلاً هرگز دیده نشده است.
به گزارش فرادید، رابرت گاستالدو از کالج کولبی در واترویل، مِین درباره این فسیل گفته است: «روشی که این درخت اطراف تنهی دوکیشکل خود، برگهای بسیار بلند تولید کرده و تعداد زیاد آن برگها پیرامون یک تنه باریک، شگفتانگیز است».
سرخسها و درختان نخل قبلاً در سوابق فسیلی دیده شدند. تصور میشود این گیاه جدید که شبیه نخل است، سنفوردیاکائولیسیس، ۳۵۰ میلیون سال سن داشته باشد، یعنی از نخلهای شناختهشده در فسیلها، ۳۰۰ میلیون سال قدیمیتر است. برگهای درخت نخل معمولاً به تعداد کم در بالای درخت جمع میشوند، اما این درخت فسیلی جدید بیش از ۲۵۰ برگ بزرگ نه فقط در بالای گیاه، بلکه در اطراف تنه نیز داشته است.
گاستالدو میگوید: «سانفوردیاکائولیس بیش از ۲۵۰ برگ در اطراف تنه خود دارد که هر برگ ۱.۷۵ متر امتداد دارد.»
این درخت دارای تنهای به قطر حدود ۱۶ سانتی متر بوده با برگهایی که اطراف تنه به شکل انشعابات مارپیچی، رشد متراکم داشتند و در نتیجه تاجی حجیم در بالای درخت ایجاد کردند.
تاریخ زندگی در خشکی شامل گیاهان و جانورانی میشود که شبیه هیچ یک از گیاهان و جانوران امروزی نیستند. مکانیسمهای تکاملی که در گذشته جریان داشتند منجر به شکلگیری موجوداتی شدند که با موفقیت دورههای زمانی طولانی را پشت سر گذاشتند، اما شکلها، فرمها، معماریهای رشد و تاریخچه زندگی آنها مسیرها و استراتژیهای مختلفی را در پیش گرفت. فسیلهای کمیاب و غیرعادی، مانند درخت نیو برانزویک، تنها یکی از آن نمونههاست.
این فسیل تماشایی و عجیب گواه اینست که پوشش گیاهی در کربونیفر اولیه بسیار پیچیدهتر از آن چیزی بوده که ما قبلاً تصور میکردیم.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-174900