جستجو
رویداد ایران > رویداد > (تصاویر) متراکم‌ترین شهر جهان که مردمش از روی پشت‌بام تردد می‌کردند

(تصاویر) متراکم‌ترین شهر جهان که مردمش از روی پشت‌بام تردد می‌کردند

مناطق شهری مناظر پر جنب و جوشی هستند که ویژگی معمولشان ساختمان‌های متراکم و رفت و آمد و ازدحام در خیابان‌ها است. با این حال، یک شهر بیش از همه شهرهای دنیا این ویژگی‌ها را داشت: شهرک محصور کاولون (Kowloon Walled City).

فرادید| این منطقه منحصربفرد که در قلمرو تحت تکفل بریتانیا در هنگ‌کنگ واقع شده بود، با مساحتی که صرفا 2.6 هکتار بود، ده‌ها هزار نفر از مردم که اغلب کارگران بودند را در خود جای داده بود.

به گزارش فرادید؛ در دهه 1980، شهر دیواری کاولون تا 35000 نفر جمعیت داشت و یک جامعه نسبتا بزرگ را در فضایی بسیار جمع و جور در خود جمع کرده بود.

به چین اجازه داده شد تا زمانی که علیه حاکمیت بریتانیا بر هنگ کنگ مداخله نکند، مقامات خود را در آنجا نگه دارد.

در طول سال‌ها، چین این قطعه کوچک زمین را محکم نگه داشت. پس از جنگ جهانی دوم، حتی با وجود اینکه قسمت اعظم آن آسیب دیده بود، مردم برای پناه بردن به این منطقه هجوم آوردند.

آنها می‌دانستند که اگر مقامات بریتانیایی هنگ‌کنگ آنها را ترک کنند، می‌توانند به حمایت دولت چین اعتماد کنند. چینی‌ها از هزاران پناهنده دفاع کردند و هر گونه تلاش برای بیرون راندن آنها ناموفق بود.

با گذشت زمان، کمپ پناهندگان شروع به تبدیل شدن به چیزی ماندگارتر کرد و تبدیل به یک سکونتگاه دائمی شد.

معماری شهر

علیرغم تکامل خود از یک قلعه کوچک به یک منطقه محصور شهری، شهر کاولون طرح اولیه خود را حفظ کرد. دژ اولیه یک منطقه شیبدار را اشغال می‌کرد و زمینی به مساحت 2.6 هکتار (6.4 هکتار) به ابعاد تقریباً 210 در 120 متر را در بر می‌گرفت.

در دهه‌های 1960 و 1970، فعالیت‌های ساخت‌وساز افزایش یافت و شهر را به منظره‌ای تبدیل کرد که تحت سلطه ساختمان‌هایی با 10 طبقه یا بیشتر بود. با این حال، به دلیل نزدیکی فرودگاه کای تاک، واقع در 800 متری جنوب شهر، ساختمان‌ها به ارتفاع حداکثر 14 طبقه محدود شدند.

اعداد رسمی سرشماری، جمعیت شهر محصور شده را 10004 نفر در سال 1971 و 14617 نفر در سال 1981 تخمین زدند، اما این ارقام معمولاً بسیار کم در نظر گرفته می‌شدند. یک بررسی کامل دولتی در سال 1987 تصویر واضح‌تری به دست داد: حدود 33000 نفر در داخل شهر محصور شده زندگی می‌کردند.

بر اساس این بررسی، شهر محصور در سال 1987 دارای تراکم جمعیتی حدود 1255000 نفر در هر کیلومتر مربع بود که آن را به پرجمعیت‌ترین نقطه در جهان تبدیل می‌کرد.

زندگی در شهر کاولون

ساکنان در مواجهه با شرایط سخت زندگی، جامعه‌ای نزدیک به هم تشکیل دادند و در مواجهه با چالش‌ها از حمایت متقابل یکدیگر برخوردار شدند. در خانواده‎ها، زنان معمولاً خانه داری می‌کردند، در حالی که مادربزرگ‌ها از نوه‌ها و بچه‌های خانه‌های مجاور مراقبت می‌کردند.

تصویری از تخریب شهر

زمانی که اجاره 99 ساله بریتانیا در هنگ کنگ به پایان رسید و این قلمرو به چین بازگشت، شهر دیواری کاولون اهمیت سیاسی خود را از دست داد. تصمیم برای تخریب این شهر در سال 1984 از طریق اعلامیه مشترک چین و بریتانیا گرفته شد. دو دولت رسماً در 14 ژانویه 1987 طرح تخریب شهر محصور را اعلام کردند.

11

بخشی از پارکی که در حال حاضر جای شهر کاولون را گرفته است

برای ایجاد راهی برای تخریب، کمیته ویژه‌ای از اداره مسکن هنگ کنگ طرحی را برای جبران خسارت به 33000 ساکن و کسب و کار ارائه کرد که در مجموع حدود 350 میلیون دلار آمریکا بود. پس از چهار ماه برنامه‌ریزی، تخریب در 23 مارس 1993 آغاز شد و در ماه آوریل سال 1994 به پایان رسید.

منطقه‌ای که زمانی شهر محصور شده در آن قرار داشت، اکنون پارک شهر کاولون نام دارد. این پارک 31000 مترمربعی در آگوست 1995 تکمیل و به دولت محلی تحویل داده شد. نام مسیرها و آلاچیق‌های پارک به نام خیابان‌ها و ساختمان‌های شهر محصور شده است. آثاری از شهر محصور شده مانند پنج سنگ کتیبه‌ای و سه چاه قدیمی نیز در این پارک به نمایش گذاشته شده است.

بسیاری از نویسندگان، فیلمسازان، طراحان بازی، و هنرمندان تجسمی از شهر محصور شده برای انتقال حس شهرنشینی ظالمانه یا جنایت بی بند و بار استفاده کرده اند. برای مثال در فیلم Bloodsport محصول 1988 با بازی ژان کلود ون دام، شهر محصور شده محل برگزاری مسابقات هنرهای رزمی است.

منبع: faradeed-174796

برچسب ها
نسخه اصل مطلب