جستجو
رویداد ایران > استان ها > گلستان > ارزیابی کمی و کیفی جنگل های گلستان انجام شد

رئیس اداره جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان:

ارزیابی کمی و کیفی جنگل های گلستان انجام شد

رئیس اداره جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ارزیابی کمی و کیفی جنگل های گلستان انجام شد.

بهرام رستاقی اظهار کرد: اجرا و اتمام عملیات آماربرداری پلات دائم کل جنگل های استان از گلوگاه تا گلیداغ تحت عنوان ارزیابی کمی و کیفی جنگل های هیرکانی انجام شده است.

وی در خصوص آماربرداری پلات دائم ادامه داد: ارزیابی کمی و کیفی جنگل های استان اقدامی است که به صورت دوره ای و هر ۱۰ سال یکبار در کل جنگل های  شمال و در محل های ثابت اجرا می گردد. در دوره جدید که ششمین دوره ارزیابی می باشد، برای اولین بار با استفاده از اپلیکیشن  که توسط سازمان و با همکاری دانشگاه تربیت مدرس طراحی شده است ، انجام شد و پس از پایان آماربرداری در هر پلات و ثبت اطلاعات در همان زمان در سرور سازمان ثبت و مورد ارزیابی قرار میگیرد. 

وی با بیان اینکه هدف اصلي آماربرداري جنگل، تصميم گيري هاي آگاهانه در مورد مدیریت جنگل است، ادامه داد: در دوره هاي پيشين، آماربرداری با جمع آوری اطلاعات كمي و كيفي از درختان جنگلي و تعيين روند تغييرات و دستيابي به اطلاعاتي از قبيل ساختارافقي و عمودي جنگل، چگونگي حضور گونه های اصلي بر اساس نوع گونه و طبقات قطری و تعيين موجودی جنگل صورت مي گرفت و اقدام به تجزیه وتحليل سير تحولات ساختار جنگل ها و اتخاذ سياست های كلان مدیریتي است.

رستاقی تصریح کرد: هدف آماربرداری دوره حاضر (دوره ششم)  متمرکز بر روند پایداری و آسيب پذیری جنگلهای  استان (به تفکيک حوزه آبخيز) به منظور اصلاحات در سياست ها و برنامه ها است که این دوره  در چارچوب دستورالعمل های جهانی  میباشد.

وی گفت: این آماربرداری در شبکه ای به ابعاد ۵ کیلومتر در یک کیلومتر انجام شده  و برداشت ها در محلی صورت می گیرد که در سنوات قبل هم برداشت پارامترهای آماری انجام شده است.

وی همچنین در خصوص مدیریت پایدار در جنگل های استان افزود: طرح مدیریت پایدارجنگلهای هیرکانی  در سه حوزه آبخیز شامل حوزه  84 شهرستان کردکوی، بندرگز وحوزه 86 شهرستان گرگان وحوزه 91 شهرستان آزادشهر و مینودشت تهیه شده است.

رستاقی تصریح کرد: جمع آوری درختان خطرساز در کل پارک های سطح استان  و رودخانه های دائمی جریانی استان از دیگر اقداماتی است که انجام شده است.

وی افزود: اجرای طرح های فنی و حفاظتی در 19 حوزه استان شامل حفاظت، احیا، جنگلکاری، ساماندهی، حمایت، از جنگل  مرمت جاده، مرمت حصارکشی و کانالهای موجود، مرمت ساختمان های حفاظتی  و عملیات پرورشی، نظارت بر نیروی انسانی (قرقبانان) در سال جاری و سال آینده اجرایی می گردد.

وی همچنین در خصوص جنگل های سوزنی برگ شرق استان که از لحاظ حریق دارای اهمیت  می باشند افزود:  اجرای طرح مدیریت پرورشی جنگل های دست کاشت سوزنی برگ شهرستان کلاله، منطقه عرب داغ شامل تنک کردن احیا و توسعه جنگل های مخروبه، حفاظت، مرمت جاده و حذف درختان سراپا خشک در سال جاری به عنوان اقدامات در حال انجام دراداره جنگلداری عنوان کرد.

رئیس اداره جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین عملیات پرورشی تنک کردن در جنگل های سوزنی برگ شامل  حذف بوته های مزاحم و  حذف درختان صرفا سرپاخشک  در سطح 500 هکتار در سه شهرستان مراوه تپه، مینودشت و کلاله را از دیگر اقدامات این اداره عنوان کرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب