باهنر وارد گود سرلیستی شد؛ یک رقیب دیگر برای تصاحب «صندلی شماره یک» مجلس دوازدهم
با مشخص شدن ترکیب کاندیداهای تاییدصلاحیت شده از سوی شورای نگهبان، خیال اصولگرایان همانند انتخابات سال ۹۸، از حضور کم رمق و کم فروغ اصلاحطلبان راحت شده و تمرکز خود را به رقابتهای درون جناحی خود گذاشته اند.
به گزاش خبرآنلاین، اصولگرایان اگر چه در همان انتخابات سال ۹۸ تن به وحدت دقیقه نودی آن هم با پادرمیانی غلامعلی حدادعادل دادند، اما خبرهایی که این روزها از دل این اردوگاه بیرون میآیند حکایت از آن دارد که اختلافات در اردوگاه راست جدی تر از سال ۹۸ است و علی رغم تاکیدات بر ارائه لیست واحد نه تنها احتمال بیرون آمدن یک لیست از این اردوگاه کمرنگ شده است بلکه به نظر می رسد حتی اگر لیست واحدی نیز بیرون بیاید باید منتظر فاز بعدی اختلافات باشیم؛ اختلاف بر سر «سرلیستی»
قالیباف و آقاتهرانی بازهم بهم رسیدند
اختلاف بر سر «سرلیستی» البته اتفاق جدیدی نیست و در این جریان مسبوق به سابقه است، در همان انتخابات ۹۸ انتخاب سرلیست بین قالیباف و آقاتهرانی تبدیل به نقطه چالشی بین طیف پایداری ها و نواصولگرایان شد و در نهایت مرتضی آقاتهرانی پس از گرفتن بیشترین سهم لیست شورای ائتلاف برای جبهه پایداری، به سرلیستی قالیباف تن داد.
انتخابات ۱۴۰۲ اما در حال و هوایی متفاوت از آن روزها برگزار می شود، انتخاباتی که دولت رئیسی که بیشترین نزدیکی فکری به پایداری ها را دارد بر سر کار است و این طیف تندرو اصولگرا با تکیه بر همین امر نه فقط به مثابه انتخابات پیشین ساز جدایی را از مدت ها قبل کوک کرده بود که حتی نشانه ها حکایت از آن دارد تلاش پایداری ها آن است که در همراهی با دولت به سمت ارائه لیست بروند تا در همراهی با شورای ائتلاف یا شورای وحدت یا دیگر طیف های اصولگرا.
باهنر وارد گود سرلیستی شد
اما ماجرا فقط رقابت بین قالیباف و آقاتهرانی نیست، این دور از انتخابات با کاندیداتوری یک چهره قَدر و قدیمی در سیاست پارلمانی همراه شد که می تواند رقیبی سرسخت هم برای قالیباف هم برای آقاتهرانی باشد. رقیبی به نام محمدرضا باهنر که نه فقط از جایگاه دبیرکلی جبهه پیروان خط امام و رهبری در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های جریان اصولگرا نقش مهمی دارد بلکه سال های زیادی بر صندلی نایب رئیسی مجلس در ادوار مختلف تکیه زده است.
اگر چه محمدرضا باهنر، پیش از اعلام نتایج توسط شورای نگهبان گفته بود که؛ «به دنبال دلیل متقنی میگردم که از انتخابات کنار بروم» و حضورش را در راستای مشارکت افزایی در انتخابات دانسته بود اما دو روز پیش رسما اعلام کرد تا پایان انتخابات میماند تا اینگونه خود را به عنوان یکی از مدعیان سرلیستی لیست اصولگرایان حفظ کند. چنانکه محسن کوهکن، نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز گفته «اگر خدایی ناکرده به چند لیستی برسیم خب طبیعی است که آقای باهنر به واسطه توانمندی و تجربهای که دارد برای مجلس گزینهای خوب و مطلوبی است و در هر مجموعهای که باشد قطعا میتوانند این قضاوت را کنند که چنین فردی(باهنر) حضورش در مجلس تاثیر گذار خواهد بود و با سرلیستی و حضورش در لیست همراهی خواهند کرد.»
شورای ائتلاف ساز جدایی زد؟
بحران بر سر سرلیستی آنجا جدی تر شد که امیرابراهیم رئیسی سخنگوی شورای ائتلاف چند هفته قبل در نشست خبری این شورا از سرلیستی محمدباقر قالیباف برای شورای ائتلاف خبر داد. خبری که سینگالی مهم به شورای وحدت و پایداریها بود. او در گفتگو با خبرآنلاین این موضع شورای ائتلاف را مورد تاکید قرار داد تا خط قرمز این شورا در وحدت با دیگر طیف های اصولگرا را یادآور شود.
هرچند پایداری ها ورودی علنی به این موضع گیری شورای ائتلاف نداشتند اما خبرها از گوشه و کنار اردوگاه اصولگرایی حکایت از برنامه ریزی این جبهه برای ریاست آقاتهرانی بر مجلس آینده است و چنین برنامه ریزی نیز سرلیستی آقاتهرانی را برای این جبهه حیثیتی کرده است.
محمدرضا باهنر، رئیس جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری، که هم در شورای وحدت حضور دارد هم در جلسات شورای ائتلاف رفت و آمد می کند، چند روز پیش تلویحا به این موضوع واکنش نشان داد. او که می گوید این موضع گیری رسولی موضع گیری اکثریت شورای ائتلاف نیست و حتی این موضع گیری باعث عصبانیت و ناراحتی برخی اعضای این شورا شده است، در واکنش به خبر سر لیستی قالیباف، به مثابه مشی همیشگی اش وارد موضع گیری اختلافی نشده اما این را گفته که «من نکتهای بابت سرلیستی آقای قالیباف ندارم و احتمالاً وی سرلیست میشود لیکن بحث این بود که چرا قبل از اینکه شورای ائتلاف تصمیم بگیرد، سخنگو این حرف را زده است.»
باهنر البته در بخش دیگری از این گفتگو مواضع اخیر قالیباف درباره اینکه اگر وارد لیست شورای ائتلاف در سال ۹۸ نمی شد هم رأی می آورد یا تاکیدش بر اینکه می تواند خودش به تنهایی لیست ببندد را نقد کرده و این توصیه را هم به رئیس مجلس فعلی داشته که به تک رأی ها در تهران نبالد.
اصولگرایان با چند لیست میآیند؟
چالش ها بر سر سهم هر طیف از لیست واحد و سرلیستی در نهایت فضا را به سمتی برده است که این روزها زمزمه چند لیسته شدن اصولگرایان بالا گرفته است. آنچنان که محمدرضا باهنر نیز از احتمال ارائه دو لیست برای انتخابات روایت کرده و گفته؛ «در تهران ممکن است دو لیست پُررنگ بیرون بیاید اما لیستهای حاشیهای و ریز همیشه وجود داشته است. فرضا در هر محله و مسجد و پایگاه ممکن است یک لیست بیرون بیاید.»
اظهارات اخیر بادامچیان نیز این احتمال را پررنگ تر کرده است، او در گفتگویی تاکید کرده؛« الان شاید ۱۰جریان و گروه با اسامی مختلف در تهران کار میکنند و میخواهند فهرست ۳۰ نفره بدهند. خب بدهند. همه که جمع هم بشوند میشود ۳۰۰ نفر. در تهران ۲هزارو۵۰۰ نامزد تأیید صلاحیت شدهاند. حالا شاید در بررسی اعتراضها بشود ۳هزار نفر، اما فقط ۳۰ نفر میتوانند به مجلس بروند.»
او به اختلافات نیز اشاره کرده و گفته؛«آقای اللهکرم میگوید باید پادگانی و باقدرت و ضربت عمل کنیم و چون در مؤتلفه و شورای وحدت و شورای ائتلاف این خواسته او شکل نمیگیرد، میرود رزما را شکل میدهد. آقای بذرپاش به همین روش شریان را درست میکند و آقای رائفیپور میگوید تشخیص من درستتر است و مصاف را راهاندازی میکند، آقای چمران گمان میکند هنوز جمنا به قوت و اساس خود باقی است و هنوز رئیس جمناست درحالیکه جمنایی باقی نمانده است.»
اظهارات روز گذشته زریبافان از چهره های اصولگرا و دبیرکل جمعیت یاران انقلاب اسلامی نیز حکایتگر برنامه ریزی تک روانه این تشکل است، او گفته بود؛« برخی داوطلبان تایید صلاحیت شده توسط همین پدرخوانده های اصولگرا حذف می شوند. می گویند لیست ما تنظیم شده و شما در لیست نیستید باید کنار برود در غیر این صورت وحدت شکن هستید. وضعیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور ناشی از عملکرد همین پدرخوانده ها است. این ها در انتخابات درون تشکیلاتی هم تقلب و مهندسی آرا می کنند. آنها کسانی در لیست قرار می دهند که از آنها حرف شنوی داشته باشند. ما باید این جریان را تمام کنیم. باید همه داوطلبان تایید صلاحیت شده تا روز آخر در انتخابات باقی بمانند چون همه آنها ظرفیت جذب مشارکت دارند. نباید مردم را وادار کرد که رای لیستی بدهند.»
اصولگرایان در نهایت بعد از بسته شدن پرونده بررسی صلاحیت ها طی هفته پیش رو، رایزنی ها برای بستن لیست و بعد از آن سرلیستی را جدی تر دنبال خواهند کرد، جدالی سخت بین آقاتهرانی و قالیباف و البته محمدرضا باهنر.
منبع: etemadonline-650343