جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > افزایش بیمارگونه عمل‌های زیبایی در ایران/ عزم ملی برای کنترل سونامی عمل‌های زیبایی ایجاد شود

افزایش بیمارگونه عمل‌های زیبایی در ایران/ عزم ملی برای کنترل سونامی عمل‌های زیبایی ایجاد شود

حوزه زیبایی عملا یله و رها است و مردم با خیالی راحت هزینه‌های آن را پرداخت می‌کنند و حتی اگر چهار تا پنج ساعت معطل شوند هم گله‌ای نمی‌کنند و تشکر هم می‌کنند.

به گزارش شبکه شرق، رئیس کل سازمان نظام پزشکی می‌گوید درخواست و تقاضا برای اقدامات زیبایی در کشور ما بیمارگونه است و نسبت به نورم دنیا عدد بالاتری دارد. این مساله نیاز به کار فرهنگی و رسانه‌ای دارد و باید کنترل شود.

دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی تقاضای عمل‌های زیبایی را در ایران بیمارگونه دانست و گفت: واقعاً توان لجستیکی و نیروی انسانی دانشگاه‌های علوم پزشکی، کفاف نظارت بر این همه تبلیغات و مراکز غیرمجاز در امور پزشکی را نمی‌دهد.

دکتر محمد رئیس‌زاده افزود: مردم نباید به تبلیغات در فضای مجازی اعتماد کنند. مردم حتما باید به مراکزی مراجعه کنند که معتبر است و مجوز و تخصص لازم را دارد. مردم نباید برای پرداخت هزینه پایین‌تر، سلامتی خود را در اختیار کسی قرار دهند که برای انجام آن کار آموزش ندیده است.  باید یک عزم ملی برای کنترل سونامی مطالبه عمل‌های زیبایی در کشور ایجاد شود.

او ادامه داد: زمانی که برای یک امری تقاضای بیش از اندازه وجود دارد و تقاضا بیمارگونه است، پاسخ به آن هم بیمارگونه می‌شود. مدام نمی‌‌توانیم پزشکان را مخاطب قرار دهیم. تقاضای عمل‌های زیبایی در کشور ما بیمارگونه است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: مردم نه تنها نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند، بلکه باید به مراکز دارای مجوز و افراد دارای صلاحیت مراجعه کنند. مردم قبل از مراجعه باید تخصص و کدنظام پزشکی پزشک را بررسی کنند.

او ادامه داد: در حال حاضر بیشتر از آنکه جامعه پزشکی به مردم آسیب بزند، مداخلات غیرمجاز به مردم آسیب می‌رساند. این مداخلات قابل احساس، برخورد، کشف و شناسایی نیست.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: در حوزه پزشکی مراکزی مانند پزشکی قانونی و نظام پزشکی وجود دارد که  فرد می‌تواند از پزشک شکایت کند و با آن پزشک برخورد و مسئله بررسی می‌شود. اما در حوزه مداخلات غیرمجاز و زیرزمینی هیچکسی نمی‌تواند برخورد و نظارت کند. این مداخلات چندین برابر آسیب رسانی بیشتری نسبت به جامعه پزشکی دارد.

او در پاسخ به این سؤال که آیا راهی برای جلوگیری و رسیدگی به پیج‌های تبلیغاتی غیرمجاز در فضای مجازی وجود دارد یا خیر، می‌گوید: بله. معاونت‌های درمان دانشگا‌ه‌ها، اداره نظارت بر درمان دارند و وظیفه‌شان پیگیری همین دسته از مسائل است. اما به قدری تعداد این کلینیک‌ها و آگهی‌ها زیاد است که واقعاً توان لجستیکی و نیروی انسانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کفاف این کار را نمی‌دهد.

رئیس‌زاده ادامه داد: یک نظارت درمان با ۷۰ نیرو در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود دارد که باید ۳۶ هزار مرکز و مطب را بررسی کند؛ این مسئله امکان‌پذیر نیست. بنابراین قانون و وظیفه وجود دارد اما تناسبی میان واحدی که باید این کار را انجام دهد و حجم وسیع این تبلیغات وجود ندارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص اینکه چه ارگان و سازمانی‌هایی ‌می‌توانند برای رسیدگی به مراکز پزشکی و  زیبایی غیر مجاز به این بخش از دانشگاه‌های علوم پزشکی، کمک رسانی کنند، گفت: پلیس فتا و تمام کسانی که وظیفه مدیریت کردن فضای مجازی را دارند باید به کمک این معاونت بیایند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در جریمه پنج تا ۱۰ میلیونی برای مداخله گران غیرمجاز در امور پزشکی گفت: قوانین مشخص است و ما براساس قانون با این افراد برخورد می‌کنیم، قانون به ما اجازه نمی‌دهد که سر فرد متخلف را ببریم. قانون در حوزه مداخلات غیرمجاز به مراتب از حوزه پزشکی ضعیف‌تر است. اگر در قوانین ضعف‌هایی وجود دارد باید اصلاح شود زیرا در زمینه مداخلات غیرمجاز قانونی وجود ندارد.

منبع: sharghdaily-917206

برچسب ها
نسخه اصل مطلب