(تصاویر) کشف ردپای انسانهایی که 90 هزار سال قبل در این ساحل قدم زدهاند
فرادید| ردپاهای باستانی انسان که در بستر ساحلی در مراکش کشف شدهاند، یکی از بزرگترین و دستنخوردهترین نونهها در نوع خود در جهان را شکل میدهند.
به گزارش فرادید، محققان سال ۲۰۲۲ حین بررسی تختهسنگهای یک فرورفتگی ساحلی با این ردپاها مواجه شدند.
این تیم برای تعیین قدمت ردپاها از تاریخگذاری لومینسانس نوری استفاده کرد؛ تکنیکی که تعیین میکند مواد معدنی خاص نزدیک یا روی یک مصنوع آخرین بار کی در معرض گرما یا نور خورشید قرار گرفتهاند. محققان بر اساس سن ذرات ریز کوارتزی که توده شنهای شیبدار ساحل را شکل دادهاند به این نتیجه رسیدند که یک گروه چندنسلی از انسانهای خردمند (هومو ساپینس) تقریباً ۹۰۰۰۰ سال پیش در این ساحل قدم زده و این ردپاها را ایجاد کردند.
سدارتی توضیح میدهد: «برای تعیین طول و عمق ردپاها، اندازهگیریهایی را در محل انجام دادیم. بر اساس فشار پا و اندازه ردپاها، توانستیم سن تقریبی افراد را که شامل کودکان و نوجوانان و بزرگسالان میشدند، تعیین کنیم.»
محققان حفظ شدگی عالی این ردپاها را ناشی از عواملی از جمله طرح ساحل و دور ماندن از جزر و مد میدانند.
نکته استثنایی، موقعیت ساحل روی یک سکوی سنگی است که با رسوبات رسی پوشیده شده است. این رسوبات شرایط خوبی را برای حفظ ردپاها روی آبتلهای شنی ایجاد میکنند.
با این حال، محققان نمیدانند این گروه عصر یخبندان در ساحل مشغول چه کاری بودند. تجزیه و تحلیلهای آینده این سایت ممکن است این اطلاعات را آشکار کند، اما این کار باید سریعتر انجام شود چرا که فروپاشی مستمر سکوی ساحلی سنگی ممکن است منجر به نابودی همیشگی این ردپاها شود.
سدارتی امیدوارست از کل تاریخچه این گروه از انسانها و آنچه که در ساحل انجام میدادند اطلاعات بیشتری بدست آید.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-174166