جستجو
رویداد ایران > استان ها > گلستان > اجرای طرح ۱۰ ساله احیای پوشش گیاهی مناطق شمالی گلستان با پیش‌بینی اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریال تدوین شد

  مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در گروه خبری فجر گلستان؛

اجرای طرح ۱۰ ساله احیای پوشش گیاهی مناطق شمالی گلستان با پیش‌بینی اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریال تدوین شد

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در گروه خبری فجر گلستان؛ گفت : طرح احیای پوشش گیاهی مناطق شمال استان تهیه شده و بنا داریم در یک برنامه ۱۰ ساله نوار سبزی را از گمیشان تا مراوه‌تپه با هدف توجه به دامداری، کاهش روان آب ها و کاهش اثرات ریزگردها تهیه شده و برای اجرای آن اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده است

حمید سلامتی، در نشست گروه خبری فجر گلستان افزود: طرح ۱۰ ساله احیای پوشش گیاهی زمین‌های در معرض بیابانی‌شدن شمال این استان با پیش‌بینی اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریال تدوین شد.

وی اظهار کرد: اجرای این طرح سبب گسترش پوشش گیاهی، رونق مرتعداری، کاهش روان آب و خسارت به ابنیه فنی منطقه خواهد شد.

وی یادآور شد: ۱۳۰ هزار هکتار از زمین‌های گلستان مستعد تبدیل به بیابان و منشا ریزگرد است که در صورت جذب اعتبار از محل مصوبات دور دوم سفر رییس جمهور به گلستان و اجرای طرح‌های مورد نظر، خسارت ریزگردها به حداقل کاهش خواهد یافت.

سلامتی اجرای طرح‌های آبخیزداری را یکی از محوری‌ترین برنامه‌های اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اعلام کرد و گفت: همزمان با دهه فجر امسال ۲۰ طرح آبخیزداری با وسعت هزار و ۸۰۰ هکتار و صرف اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید و ۱۰ هزار نفر از مزایای آن برخوردار خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی های متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

وی بیان کرد: در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده، وظیفه مندی گلستان ۶ میلیون و هشتصد هزار نهال است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: ۶ میلیون و هشتصد هزار نهال  ۱.۵ میلیون نهال جنگلی برای عرصه های بیابانی و مرتعی است که تا کنون یک میلیون و ۱۰۰ هزار نهال کاشتند شده و ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نهال دیگر نیز تولید شده است.

سلامتی اظهار کرد: ۴ نهالستان دولتی با ۱۹ گونه و ۶۰ نهالستان خصوصی در سطح استان به ما در تهیه این نهال ها کمک می کنند


برچسب ها
نسخه اصل مطلب