جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > ماجرای ابردزدی به کجا رسید؟

ماجرای ابردزدی به کجا رسید؟

پدیده ابردزدی می‌تواند تبدیل به جنگ شود، زیرا ما تحت تحریم هستیم و دیگران هر آنچه از دستشان برآید، علیه کشور ما انجام می‌دهند. اینکه ما بخواهیم پدیده ابردزدی را کتمان کنیم، حرف درستی نیست.

به گزارش شبکه شرق، رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: اگر ما بخواهیم پدیده ابردزدی را کتمان کنیم، حرف درستی نیست؛ اینکه همه کشور‌ها با توجه به کمبود منابع آبی در این حوزه ورود کرده و تلاش می‌کنند از این ظرفیت برای حل مشکل آبی استفاده کنند نیز قابل کتمان نیست.

محمدرضا کاویانپور، رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در ارزیابی صحت و سقم موضوع پدیده ابردزدی که در ماه‌های اخیر مطرح شده؛ اظهار داشت: اگر ما بخواهیم پدیده ابردزدی را کتمان کنیم، حرف درستی نیست؛ اینکه همه کشور‌ها با توجه به کمبود منابع آبی در این حوزه ورود کرده و تلاش می‌کنند از این ظرفیت برای حل مشکل آبی استفاده کنند نیز قابل کتمان نیست. همچنین اینکه این ماجرا می‌تواند تبدیل به جنگ شود را نیز کسی نمی‌تواند کتمان کند، زیرا ما تحت تحریم هستیم و دیگران هر آنچه از دستشان برآید، علیه کشور ما انجام می‌دهند، بنابراین ما باید آگاه و هوشمند باشیم و در این رابطه تامل کنیم.

او افزود: ممکن است این اقدام (پدیده ابردزدی) در مقیاس آزمایشگاهی جواب داده باشد، اما در مقیاس واقعی نیاز به تحقیق دارد. ولی نه کسی می‌تواند این موضوع را تکذیب و نه کسی می‌تواند تائید کند، این مسئله باید همواره در ذهنمان باشد. اما در عین حال حتما فعالیت‌های خودمان را بر اساس توسعه بارورسازی ابر‌ها و استفاده از هر ظرفیتی برای تامین نیاز آبی کشور انجام خواهیم داد.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در ادامه گفت: ساده‌ترین شکل هدایت ابر‌ها به سمت منطقه خاصی بارورسازی است. ما یک بحثی به نام geoengineering داریم و بحث دیگر ساده‌ترین شکل بارورسازی ابر‌ها است، یعنی سعی کنیم سامانه‌ای را که از کشور عبور می‌کند؛ بارور کنیم، از کلیه تکنیک‌های موجود استفاده کنیم که منجر به بارش ابر شود. اما اینکه یک سامانه از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل شود بحثی است که باید روی آن تامل کرد، به اعتقاد بنده کشور‌ها روی این فناوری کار می‌کنند و جاپای گفتار و نوشتار‌های کشور‌ها نشان می‌دهد که در این حوزه فعالند.

او تاکید کرد: بحث باروری ابر‌ها و استفاده حداکثری از ابر‌ها و سامانه‌ای که از کشور‌ها عبور می‌کند، بحثی است که نیاز به تجربه دارد و تاثیر آن در کشور‌ها و جغرافیای مختلف متفاوت است، حتی نوع سامانه هم می‌تواند روی نتایج آن تاثیر بگذارد، هنر ما در شیوه بارورسازی، نوع مواد، زمان بارورسازی و ترازی است که استفاده می‌کنیم.

کاویانپور درباره تاثیر بارندگی به روش بارورسازی ابر‌ها گفت: اعداد مختلفی در این زمینه ارائه شده، اما اگر همه چیز مرتب باشد طبق تجربه موسسه تحقیقات آب به طور متوسط حدود ۵ تا ۱۵ درصد منجر به بارش می‌شود، اما به این معنا نیست که بیشتر از ۱۵ درصد نتوان از این طریق بارش داشت. بستگی به شرایط زیادی دارد مثلا ممکن است سرعت باد خیلی بالا باشد که در این شرایط معمولا پرنده نمی‌تواند پرواز کند؛ بنابراین اثربخشی بارورسازی ابر‌ها تابع شرایط مختلف است، اما در هر حال وزارت نیرو با حساسیت روی این موضوع کار می‌کند.

او یادآور شد: پرنده، نوع مواد، دانش، زمان، ارتفاع و موقعیت در نتیجه‌بخش بودن بارورسازی حائز اهمیت است، به طور کلی کشور ما شرایط خوبی در این حوزه دارد.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو درباره احتمال بارورسازی کشور‌های همسایه و تاثیر منفی آن بر روند بارندگی در ایران گفت: ما روند بارش کشور‌های منطقه را بررسی می‌کنیم؛ نتیجه این است که تغییرات بارش در همه کشور‌ها منفی است.

منبع: sharghdaily-916660

برچسب ها
نسخه اصل مطلب