جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > مشکل خنده‌دار «طوطی‌های فحّاش» در یک باغ وحش انگلیسی

مشکل خنده‌دار «طوطی‌های فحّاش» در یک باغ وحش انگلیسی

قرار است این طوطی‌ها به گروه بزرگی از همنوعان خود ملحق شوند تا بتوانند صداها و حرف‌های معمولی و مودبانه‌تر را از آن‌ها یاد بگیرند. آیا این طوطی‌های تازه وارد یاد می‌گیرند درست رفتار کنند یا کل طوطی‌ها را بددهن می‌کنند؟

فرادید| چند سال پیش، باغ‌وحشی در بریتانیا به خاطر پنج طوطی بددهنی که دست از فحش دادن برنمی‌داشتند، در فضای مجازی خبرساز شد. حالا، سه پرنده دیگر در پارک حیات‌وحش لینکلن‌شایر همین عادت بد را یاد گرفته‌اند و کارکنان باغ‌وحش برنامه مخاطره‌آمیزی را برای مهار رفتار بد آن‌ها طراحی کرده‌اند. استیو نیکولز، مدیر اجرایی پارک می‌گوید: «ما هشت طوطی بسیار بددهن را کنار ۹۲ طوطی عادی قرار داده‌ایم.» 

به گزارش فرادید، با ادغام این پرندگان بدرفتار در گروه بزرگتر طوطی‌های خوش‌رفتار، آن‌ها امیدوارند اخلاق خوب این گروه بر طوطی‌های تازه‌وارد اثر بگذارد. 

ماجرای فحش دادن سال ۲۰۲۰ آغاز شد، زمانی که پنج طوطی خاکستری آفریقایی (بیلی، اِلسی، اریک، جِید و تایسون) به پارک حیات‌وحش شرق انگلستان اهدا شدند. به نظر می‌رسید این پنج پرنده بددهن یکدیگر را تحریک می‌کنند. به همین دلیل، کارکنان مجبور شدند آن‌ها را از هم جدا کنند و هر کدام را به منطقه‌ی متفاوتی از باغ‌وحش بفرستند. 

اما انزوا برای حل مشکل کافی نبود. حالا سه پرنده که به تازگی اهدا شده‌اند (کاپیتان، شیلا و اریک) یاد گرفته‌اند با صدای بلند فحش بدهند. این بار، مسئولان باغ‌وحش تصمیم گرفته‌اند به جای جدا کردن، آن‌ها را با یک گروه بزرگتر ادغام کنند. 

طوطی‌ها با تقلید دقیق صدای انسان‌ها، فحش دادن را یاد گرفتند. این به آن معناست که برخی پرندگان صدای مردانه و برخی دیگر صدای زنانه دارند. از آنجا که انسان‌ها با لحنی واضح و قابل پیش‌بینی فحش می‌دهند، طوطی‌ها به راحتی می‌توانند صدای آن‌ها را تقلید کنند. 

صحبت کردن و فحش دادن تنها مهارت‌های طوطی‌ها نیستند. برخی طوطی‌ها آواز خواندن را هم یاد گرفته‌اند: پارک حیات وحش محل زندگی پرنده دیگری به نام چیکو است که به دلیل تقلید آهنگ بیانسه «If I Were A Boy» مشهور شده است. 

طوطی‌های خاکستری آفریقایی بسیار باهوش هستند و به همین دلیل، به محبوب‌ترین پرنده خانگی جهان تبدیل شده‌اند. در آزمایش‌ها، این پرندگان تمرینات شناختی را در سطوحی فراتر از کودک ۵ ساله انجام دادند.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

منبع: faradeed-173780

برچسب ها
نسخه اصل مطلب