جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > آغاز غربالگری جدید "هپاتیت و ایدز" در انتقال خون تهران برای نخستین بار​

آغاز غربالگری جدید "هپاتیت و ایدز" در انتقال خون تهران برای نخستین بار​

معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون گفت: آزمایش مولکولی بسیار پیشرفته NAT برای غربالگری خون‌های اهدایی جهت تشخیص بیماری‌های ویروسی هپاتیتB، هپاتیت C و HIV روی نمونه‌های ارسالی اداره کل انتقال خون استان تهران به صورت آزمایشی آغاز شد.

به گزارش شبکه شرق، عباداله سالک مقدم؛ معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون اظهار کرد: آزمایش مولکولی بسیار پیشرفته NAT برای غربالگری خون‌های اهدایی برای تشخیص بیماری‌های ویروسی هپاتیتB و هپاتیتC و HIV روی نمونه‌های ارسالی اداره کل انتقال خون استان تهران به صورت آزمایشی آغاز شده است.

وی ادامه داد: عملیاتی شدن این آزمایش، یکی از کارهای بسیار خوب سازمان انتقال خون است که بعد از بررسی‌های بسیار دقیق فنی و پیچیده، موفق شدیم آن را در اداره کل انتقال خون استان تهران آغاز کنیم و بعد از مدتی که ارزیابی‌های لازم در انتقال خون استان تهران انجام شود و نکات فنی و ضروری مورد بررسی و تایید قرار گیرد، به‌زودی در مورد سایر استان‌ها نیز انجام می‌شود.

سالک مقدم افزود: پلاسمای ارسالی کشورمان به شرکت‌های پالایشگر برای تولید داروهای مشتق از پلاسما نیز با آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) توسط خود شرکت‌های پالایشگر انجام می‌شود که یک فن‌آوری بسیار پیشرفته است و توانمندی بسیار بالایی می‌طلبد که خوشبختانه امروز خودمان در داخل کشور می‌توانیم این آزمایش را انجام دهیم تا امنیت بالایی برای خون‌های اهدایی به دست آوریم و بیماران با خیال راحت خون و فرآورده مورد نیاز را به مصرف برسانند.

وی تاکید کرد: هم اکنون نیز ما از آزمایش‌های بسیار پیشرفته‌ای به نام کمی لومینسانس (CL) و الکترو کمی لومینسانس (ECL) برای غربالگری سرولوژی بیماری‌های ویروسی در انتقال خون استفاده می‌کنیم و از نظر بیماری‌های ویروسی، کشور ما جزو کشورهای برتر در زمینه امنیت و سلامت خون‌های اهدایی در دنیا است که سبب افتخار است.

وی افزود: می خواهیم آزمایش اسید نوکلئیک یا NAT را بر روی تمام خون‌های اهدایی انجام دهیم تا با برقراری این آزمایش‌ها، شاخص امنیت خون‌های اهدایی در کشورمان از این هم بالاتر رفته و باعث شود دوره پنجره انتقال بیماری‌های ویروسی به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند.

معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون توضیح داد: دوره پنجره فاصله بین زمانی است که ویروس وارد بدن می‌شود تا زمانی که آزمایش‌ها بتواند آن را تشخیص دهد. آزمایش مولکولی این زمان را بسیار کم می‌کند و سبب می‌شود امنیت و سلامت خون بسیار بالا برود.

وی خاطرنشان کرد: دوره پنجره برای هر یک از ویروس‌ها متفاوت است مثلاً برای HIV حدود 20 روز است که با تست NAT به زیر 5 روز کاهش می‌یابد؛ دوره پنجره هپاتیت سی 60 روز است که به کمتر از 3 روز و دوره پنجره هپاتیت بی 30 روز است که به 10 روز کاهش می‌یابد.

 

منبع: sharghdaily-916405

برچسب ها
نسخه اصل مطلب