۲۵ قدرت نظامی برتر اروپا بر اساس دارایی های تسلیحاتی، توان لجستیکی و اقتصاد
در این مقاله، نگاهی به ۲۵ کشور قدرتمند اروپا از نظر قدرت نظامی می اندازیم. کشورهای اروپایی در پی جنگ در اوکراین به شدت در حال افزایش تدارکات تسلیحاتی و آمادگی نظامی خود هستند. این اقدامات علاوه بر آمادگی نظامی، به منظور کمک به اوکراین در مقاومت علیه روسیه صورت می گیرد.
در این زمینه، آلمان فوق العاده مهم است، زیرا صنعت نظامی آن نقش مهمی در دفاع اروپا ایفا می کند. در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ کشورهای غربی موافقت کردند که حمایت نظامی خود را از اوکراین افزایش دهند.
بخش دفاعی چگونه سود خواهد کرد؟
افزایش هزینه های نظامی، ترازنامه تولیدکنندگان تسلیحات اروپایی را تقویت می کند. شرکت هایی مانند Dassault Aviation، Hensoldt AG و Rheinmetall AG سود زیادی خواهند برد.
اعلام بودجه دفاعی آلمان که در بالا به آن پرداختیم، به ترتیب منجر به ۸۹ و ۴۹ درصد سود تجاری برای شرکت تولید رادار و حسگر آلمانی Hensoldt AG و تولیدکننده زره – خودرو Rheinmetall AG در ماه فوریه شد. شرکت ساخت هواپیمای فرانسوی Dassault Aviation SE نیز شاهد سود ۱۱ درصدی بوده است. در سال ۲۰۲۲، گزارش شد که شرکت Rheinmetall AG تولید تانک ها را از ۴۰,۰۰۰ واحد در سال به ۲۴۰,۰۰۰ واحد در سال افزایش می دهد.
در همان سال، قراردادهای پروژه Eurodrone که انتظار می رود وابستگی اروپا به هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل را کاهش دهد، توسط آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا امضا شد. این قراردادها به Airbus SE اعطا شد. از سوی دیگر ایرباس نیز شرکت Avivo Aero متعلق به شرکت جنرال الکتریک آمریکا را برای طراحی و تولید موتور این هواپیمای بدون سرنشین انتخاب کرده است.
علاوه بر شرکت جنرال الکتریک، دیگر شرکت های دفاعی آمریکا مانند شرکت لاکهید مارتین نیز در حال افزایش قابلیت های دفاعی اروپا هستند. هواپیمای پنهانکار آن – F – ۳۵ لایتنینگ – II، در فهرست خرید نیروی هوایی چندین کشور اروپایی قرار دارد.
آلمان در تلاش برای نوسازی نظامی خود، از خرید ۳۵ فروند F۳۵ از شرکت لاکهید مارتین در قراردادی ۱۴ میلیارد دلاری خبر داده است که هشت فروند اول آن در سال ۲۰۲۶ به این کشور تحویل داده خواهد شد. از آنجا که غرب به بازسازی خود و تقویت حمایت نظامی از اوکراین ادامه می دهد، انتظار می رود که بخش دفاعی در سال های آینده عملکرد بهتری داشته باشد.
حالا بیایید به سراغ ۲۵ کشور قدرتمند اروپا از لحاظ نظامی برویم.
۲۵- بلاروس
- رتبه در نمایه گلوبال فایرپاور: ۲۳
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۲۴
بلاروس متحد نزدیک روسیه در جنگ علیه اوکراین است و یکی از قوی ترین کشورهای اروپا از نظر قدرت نظامی است. این کشور دارای نمره گلوبال فایرپاور ۱.۰۴۸۵ و تولید ناخالص داخلی ۶۸ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۱ است.
۲۴- اسلواکی
- رتبه در نمایه گلوبال فایرپاور: ۲۴
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۲۲
اسلواکی یکی از قوی ترین قدرت های نظامی اروپا است که در سال ۲۰۲۳ نمره گلوبال فایرپاور ۱.۱۷۸۹ را کسب کرده است.
۲۳- صربستان
- رتبه در نمایه گلوبال فایرپاور: ۲۱
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۲۵
صربستان کشوری محصور در خشکی در جنوب شرقی اروپا است. امتیاز گلوبال فایرپاور آن تا سال ۲۰۲۳، ۰.۹۵۷۱ است. نیروی هوایی صربستان قوی ترین بازوی نظامی آن است و جنگنده پرچمدار در این فهرست میگ -۲۹ ساخت شوروی است.
۱۹- فنلاند
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۹
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۵
فنلاند در شمال اروپا واقع شده است. این کشور دارای امتیاز نمایه گلوبال فایرپاور برابر با ۰.۸۰۹۹ در سال ۲۰۲۳ بوده است. این کشور یکی از پیشرفته ترین ارتش های اروپا را داشته و تعدادی جنگنده F/A-18 و F35 در اختیار دارد.
۱۸- جمهوری چک
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۷
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۶
جمهوری چک در اروپای مرکزی واقع شده است. این کشور یکی از قوی ترین ارتش های اروپا را دارد که تا حد زیادی توسط سازندگان تسلیحات دفاعی بومی مانند Česká Zbrojovka (CZ), Aero Vodochody و Tatra تسلیح شده است.
۱۷- رومانی
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۶
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۷
رومانی در سال ۲۰۲۱ تولید ناخالص داخلی ۲۸۴ میلیارد دلاری داشته و در همان سال ۲ درصد از آن را صرف هزینه های دفاعی خود کرد که آن را به یکی از قوی ترین کشورهای اروپا از نظر قدرت نظامی تبدیل کرد.
۱۶- دانمارک
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۸
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۴
دانمارک کشوری در منطقه اسکاندیناوی با یکی از قدرتمندترین زیرساخت های نظامی در اروپا است. در سال ۲۰۲۳، این کشور دارای امتیاز گلوبال فایرپاور ۰.۸۰۱۱ بوده است. این کشور ۱۱۵ هواپیما در ناوگان هوایی نظامی خود دارد که چهار فروند اف -۳۵ و ۳۳ فروند اف -۱۶ را شامل می شود.
دانمارک خانه شرکت های دفاعی قدرتمندی مانند Danish Aerotech A/S است و همچنین میزبان شرکت های دفاعی خارجی مانند شرکت لاکهید مارتین و شرکت جنرال الکتریک نیز می باشد. ارتش این کشور سابقه قراردادهایی با شرکت جنرال داینامیکس برای نفربرهای زرهی را داراست.
۱۵- پرتغال
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۴
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۸
پرتغال در جنوب اروپا واقع شده است. در سال ۲۰۲۱، هزینه های دفاعی ۲.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی ۲۵۴ میلیارد دلاری پرتغال را تشکیل می داد. هواپیمای جنگنده پرچم دار آن F – ۱۶ است که ۲۸ فروند از آن در خدمت نیروی هوایی پرتغال قرار دارد. نیروی دریایی این کشور دو زیردریایی کلاس ترایدنت، پنج ناوچه و دو رزمناو را در اختیار دارد.
۱۴- یونان
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۰
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۹
یونان به دلیل سو مدیریت اقتصادی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند اما این کشور هنوز تولید ناخالص داخلی عظیمی به میزان ۲۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ داشته است. این کشور یکی از بزرگ ترین واحدهای زرهی در اروپا را با نزدیک به ۱,۳۰۰ تانک در اختیار دارد. نیروی دریایی یونان دارای ۶۳ واحد ناوگان با ۱۱ زیردریایی و ۱۳ ناوچه است.
۱۰- سوئد
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۲
- رتبه تولید ناخاصل داخلی: ۱۱
سوئد یک ارتش آموزش دیده و مجهز دارد که سیستم های تسلیحاتی مدرن، فناوری پیشرفته و پرسنل بسیار آموزش دیده در اختیار دارد. سوئد همچنین در فناوری های پیشرفته ای مانند فناوری پنهانکاری و قابلیت های جنگی شبکه محور سرمایه گذاری کرده است که ارتش این کشور را در شرایط جنگی موثرتر می کند. علاوه بر این، سوئد یک سنت بیطرفی قوی دارد و در هیچ درگیری نظامی بزرگی در تاریخ اخیر شرکت نداشته است.
۹- هلند
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۱۳
- رتبه تولدی ناخالص داخلی: ۷
ارتش هلند یک نیروی مدرن و مجهز محسوب می شود. این ارتش در درجه اول بر دفاع ملی و همچنین کمک به حفظ صلح بین المللی و ماموریت های بشردوستانه متمرکز است.
۸- لهستان
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۷
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱۰
لهستان در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی ارتش نسبتاً قدرتمندی دارد. در سال های اخیر لهستان سرمایه گذاری های قابل توجهی در مدرن سازی ارتش خود انجام داده است، از جمله ارتقای قابلیت های دفاع هوایی، خرید جت های جنگنده جدید و مدرن سازی خودروهای زرهی خود. این کشور همچنین هزینه های دفاعی خود را افزایش داده و متعهد به تامین اهداف هزینه های دفاعی ناتو شده است.
۵- آلمان
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۹
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۱
نیروی دریایی آلمان ۱۲ ناوچه، ۵ رزمناو و ۶ زیردریایی را در اختیار دارد. دارایی نیروی هوایی این کشور شامل ۶۰۱ هواپیما است که ۱۳۴ فروند از آن ها جت های جنگنده از جمله اف -۳۵ هستند. نیروی زمینی این کشور ۲۶۶ تانک و ۱۲۱ توپخانه خودکششی دارد. همچنین ارتش آلمان در مجموع هفت ماهواره و ۶۷۰ هواپیمای بدون سرنشین در اختیار دارد.
آلمان نیز یکی از اعضای کلیدی ناتو است و نقش مهمی در تلاش های دفاع جمعی این ائتلاف ایفا می کند. نیروی زمینی آلمان به طور منظم در مانورها و عملیات های نظامی مشترک با دیگر کشورهای عضو ناتو شرکت می کند و تخصص و منابع خود را در اختیار ماموریت این اتحادیه برای تضمین امنیت و ثبات منطقه یورو – آتلانتیک قرار می دهد.
۳- فرانسه
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۳
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۳
فرانسه یکی از قوی ترین کشورهای اروپا از نظر قدرت نظامی است. این کشور به حدود ۳۰۰ سلاح هسته ای مجهز است. فرانسه نیز یکی از اعضای کلیدی ناتو است و نقش مهمی در تلاش های دفاع جمعی این ائتلاف ایفا می کند. ارتش فرانسه به طور منظم در مانورها و عملیات های نظامی مشترک با دیگر کشورهای عضو ناتو شرکت می کند و تخصص و منابع خود را در اختیار ماموریت این اتحادیه برای تضمین امنیت و ثبات منطقه یورو – آتلانتیک قرار می دهد.
ارتش فرانسه سابقه طولانی در مداخلات نظامی از جمله در مالی و جمهوری آفریقای مرکزی دارد. ارتش فرانسه همچنین نقش مهمی در ائتلافی که در سال ۲۰۱۱ در لیبی مداخله کرد، ایفا کرد. این کشور محل استقرار برخی از پیشرفته ترین شرکت های تولید سلاح است که برجسته ترین آن ها Dassault Aviation SE است.
۱- بریتانیا
- رتبه نمایه گلوبال فایرپاور: ۲
- رتبه تولید ناخالص داخلی: ۲
ارتش بریتانیا سابقه طولانی در مداخلات نظامی از جمله در افغانستان و عراق دارد. ارتش بریتانیا همچنین نقش مهمی در ائتلافی که در سال ۲۰۱۱ در لیبی مداخله کرد، ایفا کرد.
بریتانیا علاوه بر قابلیت های نظامی، صنعت دفاعی قدرتمندی نیز دارد و تعدادی از شرکت های دفاعی برجسته مانند BAE Systems، Rolls-Royce و QinetiQ در این کشور قرار دارند. این شرکت ها فناوری و تجهیزات پیشرفته نظامی را در اختیار بریتانیا قرار می دهند و به اقتصاد این کشور نیز کمک می کنند.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-172368