جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > کاهش مشارکت اقتصادی در ۱۳ استان ایران

کاهش مشارکت اقتصادی در ۱۳ استان ایران

بررسی‌ها نشان می‌دهد در یک سال اخیر نرخ مشارکت در کل کشور با افزایش ۰.۵ واحد درصدی از ۴۱ درصد در پاییز ۱۴۰۱ به ۴۱.۵ درصد در پاییز ۱۴۰۲ رسیده است.

بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در پاییز ۱۴۰۲ در استان زنجان بوده است که ۴۹.۸ درصد از جمعیت در سن کار آن در بازار کار فعال بوده‌اند. کمترین نرخ نیز برابر با ۳۱.۱ درصد مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد بوده است. همچنین از پاییز سال گذشته تا پاییز امسال میزان مشارکت اقتصادی در ۱۳ استان کاهش یافته است.

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در آخرین گزارش طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز ۱۴۰۲ به نرخ مشارکت اقتصادی در استان‌های کشور پرداخته است. این نرخ که نسبت جمعیت فعال در بازار کار چه شاغل و چه بیکار را به کل جمعیت در سن کار نشان می‌دهد در پاییز امسال برابر با ۴۱.۵ درصد بوده است، یعنی در این فصل ۴۱.۵ درصد از افراد در سن کار در سطح کشور شاغل یا به دنبال شغل بوده‌اند. تعداد این افراد نیز برابر با ۲۶ میلیون و ۸۱۹ هزار نفر بوده است.

اما وضعیت اشتغال در استان‌های مختلف متفاوت است و بنابراین نرخ مشارکت اقتصادی در آن‌ها نیز متفاوت است. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد استان زنجان با ۴۹.۸ درصد بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی و استان کهگیلویه و بویر احمد با ۳۱.۱ درصد کمترین نرخ را داشته‌اند. همچنین در فاصله پاییز سال قبل تا پاییز امسال نرخ مشارکت در ۱۳ استان کشور کاهش یافته است.

در این گزارش وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی در استان‌ها در یک سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.

بیشترین مشارکت در زنجان و کمترین مشارکت در کهگیلویه و بویر احمد

بازار کار از دو گروه تشکیل می‌شود، شاغل و بیکار. به مجموع این دو گروه جمعیت فعال در بازار کار گفته می‌شود. سهم این جمعیت از مجموع افرادی که در سن کار یعنی ۱۵ سال به بالا هستند میزان مشارکت اقتصادی را نشان می‌دهد که رابطه تنگانگی با میزان توسعه‌یافتگی اقتصادی دارد. عوامل مختلفی بر نرخ مشارکت اقتصادی در بازار کار اثرگذارند؛ از جمله شرایط اقتصادی، تحصیلات، ویژگی‌های جمعیتی مانند سن و جنسیت، قرارداد‌های کاری و قوانین دولتی.

بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور در پاییز ۱۴۰۲ مربوط به استان زنجان بوده است. ۴۹.۸ درصد از جمعیت در سن کار این استان در بازار کار فعال بوده‌اند. اردبیل، خراسان شمالی و مازندران نیز نرخ مشارکت بالایی در اقتصاد داشته‌اند.

از سوی دیگر استان‌های کهیگیلویه و بویر احمد، ایلام و سیستان و بلوچستان نرخ مشارکت اقتصادی پایینی داشته‌اند. به طوری که پایین‌ترین سطح این نرخ در کشور برای استان کهیگیلویه و بویر احمد بوده که تنها ۳۱.۱ درصد از جمعیت در سن کار آن شاغل یا به دنبال شغل بوده‌اند و سایرین فعالیتی در بازار کار نداشته‌اند.

در این میان وضعیت تغییر نرخ مشارکت اقتصادی در یک سال خیر حاکی از این است که بیشترین رشد این نرخ مربوط به استان هرمزگان بوده است. با این حال میزان مشارکت اقتصادی در ۱۳ استان بدتر شده است.

منبع: fararu-700962

برچسب ها
نسخه اصل مطلب