جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > هشدار هواشناسی درباره کولاک و بارش شدید برف/ یخبندان می‌شود

هشدار هواشناسی درباره کولاک و بارش شدید برف/ یخبندان می‌شود

سازمان هواشناسی برای چند استان کشور، هشدار سطح نارنجی یخبندان، کولاک برف و بهمن صادر کرد.

به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی کولاک برف و بهمن در ۱۲ استان، از تداوم بارش برف و باران در برخی مناطق کشور تا اواسط هفته خبر داد.

بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی، امروز «شنبه، 22 دی ماه 1402» در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی و ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی بارش باران، برف، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات کولاک برف و برای مناطق مرکزی و بخش‌هایی از شمال شرق کشور بارش‌های پراکنده پیش‌بینی شده است.

بیشترین بارش امروز «شنبه، 22 دی ماه 1402» برای جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب چهارمحال و بختیاری، شمال و غرب خوزستان، غرب کهگیلویه و بویراحمد و نوار غربی کردستان و کرمانشاه است.

سامانه بارشی روزهای شنبه و یکشنبه در شمال غرب، سواحل دریای خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز غربی و ارتفاعات زاگرس مرکزی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. رز دوشنبه آینده در مناطق ذکرشده و بخش‌هایی از جنوب غرب کشور ابرناکی و بارش‌های پراکنده انتظار می‌رود. سه‌شنبه آینده در اکثر مناطق کشور جو پایداری حاکم است.

امروز جمعه در مناطق مرکزی، شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق و بخش‌هایی از جنوب شرق، در شمال غرب، غرب، شمال شرق، دامنه‌های جنوبی البرز و یکشنبه آینده در شمال غرب، غرب و بخش‌هایی از مرکز در برخی ساعات وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. شنبه و یکشنبه آینده نیز دریای خزر مواج است.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: جمعه 1402/10/22

زمان پایان: شنبه 1402/10/23

نوع مخاطره: بارش باران و برف، مه‌گرفتگی، در مناطق کوهستانی کولاک برف و احتمال بهمن.

منطقه اثر:

جمعه 1402/10/22: جنوب غرب آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، شمال و شرق خوزستان.

شنبه 1402/10/23: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، گیلان و ارتفاعات زنجان، قزوین و البرز.

اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، لغزندگی زمین در گردنه‌های کوهستانی به‌سبب بارش برف، کاهش دید، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال بهمن، کولاک برف، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر و احتمال قطعی برق در نواحی روستایی در نقاط سردسیر.

توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری به‌ویژه در گردنه‌های برف‌گیر و مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی در مناطق سردسیر، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، پرهیز از فعالیت‌های عمرانی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در گردنه‌ها و نقاط سردسیر.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا

زمان شروع: صبح شنبه 1402/10/23

زمان پایان: صبح دوشنبه 1402/10/25

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای تا 30 نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در مناطق ساحلی تا 2 متر و در مناطق دور از ساحل بیش از 2 متر

منطقه اثر: شنبه 1402/10/23 و یکشنبه 1402/10/24: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان.

دوشنبه 1402/10/25: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی، خسارت به شناورهای تفریحی و سبک، اختلال در ترددهای دریایی و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی.

توصیه: منع فعالیت‌های شیلاتی، ممانعت از تردد شناورهای سبک و تفریحی، ممانعت از ورود و خروج کشتی‌ها به بنادر، منع تردد کشتی‌های تجاری و منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.

 تداوم بارش برف و باران در چند استان

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم بارندگی‌ها در برخی نقاط کشور و خروج سامانه بارشی طی روز یکشنبه (۲۴ دی‌ماه) از شرق ایران خبر داد.

صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز (۲۳ دی) بارش باران و برف همراه با وزش باد شدید در غرب، شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز شامل استان‌های قزوین، البرز، تهران و رگبار باران در گیلان و غرب مازندران ادامه خواهد داشت.

او افزود: بارش برف و باران در گیلان و بارش برف در ارتفاعات البرز مرکزی، اردبیل، نیمه‌شرقی آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، غرب کردستان و شمال کرمانشاه شدت می‌گیرد و دریای خزر مواج است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: یکشنبه (۲۴ دی) علاوه بر این مناطق در شمال خوزستان و بخش‌هایی از شمال شرق نیز بارش پراکنده رخ خواهد داد و از بعد از ظهر به‌تدریج این سامانه از شرق کشور خارج می‌شود.

او افزود: دوشنبه (۲۵ دی) در شمال غرب دامنه‌های زاگرس واقع در غرب و جنوب غرب کشور افزایش ابر، وزش باد و بارش پراکنده انتظار می‌رود. سه‌شنبه (۲۶ دی) در غرب کشور و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد و کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود و در سایر مناطق کشور جوی آرام و پایدار حاکم خواهد بود.

ضیاییان در ادامه گفت: چهارشنبه (۲۷ دی) در سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش پراکنده دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران گفت: آسمان تهران فردا (۲۴ دی) ابری، در بعضی ساعت‌ها بارش باران و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و در ‌روز دوشنبه (۲۵ دی) نیمه‌ابری، در صبح بارش پراکنده و در اواخر وقت وزش باد شدید و به‌تدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا، بندرعباس با دمای۲۶ و ۲۸ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و اردبیل با دمای ۷- و ۸- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

منبع: sharghdaily-914201

برچسب ها
نسخه اصل مطلب