مادر مومیایی که سر تولد دوقلوها مرده است
یک مومیایی مصر باستان با یک جنین در حال به دنیا آمدن و دیگری در داخل حفره قفسه سینه - اولین مومیایی شناخته شده در نوع خود - نشان میدهد که مادر هنگام به دنیا آوردن دوقلو مرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، یک مطالعه جدید روی بقایای باستانی یک جنین متولد نشده در مومیایی بدون سر یک نوجوان مصری نشان میدهد که او هنگام به دنیا آوردن دوقلو مرده است.
هنگامی که باستانشناسان در سال ۱۹۰۸ این مومیایی را حفاری و از بستهبندی باز کردند، بدن باندپیچی جنین را کشف کردند. یادداشتهای میدانی از آن زمان نشان میدهد که محققان به این نتیجه رسیدهاند؛ جنین مربوط به زن مومیایی شده است - دختری بین ۱۴ تا ۱۷ساله که در مصر باستان (حدود ۷۱۲ تا ۳۳۲ قبل از میلاد) زندگی میکرده است. محققان شکم مادر را بریدند و متوجه شدند جمجمه جنین در کانال زایمان گیر کرده است که نشان میدهد دختر به دلیل عوارض حین زایمان فوت کرده است.
اما یک قرن بعد بود که محققان جنین دوم را کشف کردند که به طور مرموزی در قفسه سینه دختر جا خوش کرده بود.
مارگولیس گفت: سر مومیایی شده مادر گم شده است که دانش محققان را از سلامت او محدود میکند. اگر سر و دندانهایش وجود داشت میتوانستیم آزمایشهایی روی دندانها و موها انجام دهیم و اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی و استرس متابولیک او در طول زندگیاش بدست آوریم، اما درحال حاضر این اطلاعات را در اختیار نداریم. همچنین مشخص نیست که چگونه بقایای جنین دوم در قفسه سینه دختر قرار گرفته است. محققان پیشنهاد کردند که دیافراگم و سایر بافتها احتمالاً در طول فرآیند مومیایی حل شده و جسم کوچک را قادر میسازد تا به سمت بالا حرکت کند.
بر اساس این مطالعه، فرآیند زایمان در مصر باستان با ضعفهایی همراه بوده و سوابق موجود نشان میدهد که دوقلوها مورد اقبال جامعه نبودند حتا یک پاپیروس متعلق به دوره میانی سوم (۱۰۷۰ تا ۷۱۳ قبل از میلاد) که به فرمان طلسم اوراکولار معروف است، طلسمی را به مادران پیشنهاد میکرد که از تولد دوقلوها جلوگیری کنند.
منبع: fararu-699114